ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητής έφαγε μακαρόνια που είχε αφήσει πέντε ημέρες και πέθανε λίγες ώρες μετά!

Η αυτοψία να δείχνει πως ο 20χρονος πέθανε από τροφική δηλητηρίαση, η οποία προκλήθηκε από βακτήριο που ονομάζεται βάκιλος δημητριακών.

Neopolis Team

29 Ιανουαρίου, 2019

Φοιτητική ζωή σημαίνει να παρατάς μισοφαγωμένα φαγητά για κάμποσες μέρες κι όταν με το καλό τα ξαναθυμηθείς, να τα τρως. Όχι γιατί μας πιάνει ο καημός και δε θέλουμε να τα πετάξουμε, αλλά κυρίως γιατί βαριόμαστε όσο τίποτα να μαγειρεύουμε. Έλα όμως που κάτι τέτοιο έχει τους κινδύνους του…

Ο 20χρονος AJ, φοιτητής στο Βέλγιο, εφάρμοσε αυτήν την τακτική, η οποία ωστόσο οδήγησε στο θάνατό του.

Πιο συγκεκριμένα, είχε αφήσει εκτός ψυγείου μία μερίδα σπαγγέτι για 5 ολόκληρες μέρες, την οποία στη συνέχεια ζέστανε στο φούρνο μικροκυμάτων κι έφαγε. Έπειτα βγήκε από το σπίτι του, για να πάει να γυμναστεί.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα τα πρώτα συμπτώματα έκαναν την εμφάνισή τους (έντονος πονοκέφαλος, ναυτία και στομαχόπονος), με αποτέλεσμα να γυρίσει σπίτι. Εκεί, ξεκίνησε να κάνει εμετό και να έχει διάρροια και πιστεύοντας πως επρόκειτο για μια απλή δηλητηρίαση, επέλεξε να ξαπλώσει περιμένοντας να περάσει, αντί να πάει στο γιατρό…

Μια απόφαση η οποία τελικά φάνηκε μοιραία. Το επόμενο πρωί οι γονείς του, αφού είχαν ανησυχήσει με την εξαφάνισή του, πήγαν μέχρι το διαμέρισμά του, αντικρίζοντας το άψυχο σώμα του φοιτητή. Η εξέταση έδειξε πως ο θάνατος επήλθε κατά τις 4 π.μ, δηλαδή 10 ώρες περίπου μετά την κατανάλωση του φαγητού.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη το 2008, με την αυτοψία να δείχνει πως ο 20χρονος πέθανε από τροφική δηλητηρίαση, η οποία προκλήθηκε από βακτήριο που ονομάζεται βάκιλος δημητριακών.

Πρόκειται για βακτήριο που παράγει τοξίνες και προκαλεί εμετό και διάρροια. Ο άτυχος φοιτητής αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα αυτά ως συμπτώματα μιας κοινής δηλητηρίασης, αποφάσισε απλώς να πιει αρκετό νερό και να πάρει κάποιο φάρμακο για τον πόνο.

Ο καθηγητής Bernard, ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση, ισχυρίζεται πως ο θάνατος του φοιτητή προκλήθηκε τόσο από τις τοξίνες που απελευθερώθηκαν από το βακτήριο, όσο και από τη χρήση φαρμάκων που έκανε ο ίδιος για να σταματήσει τον πόνο, καταστρέφοντας έτσι το συκώτι του…

Ο ίδιος καθηγητής, προτρέπει όλους εμάς τους φοιτητές (κι όχι μόνο βέβαια), να τεστάρουμε κάθε φορά το φαγητό μας από τη μυρωδιά και σε περίπτωση που αυτή είναι κάπως αστεία, όπως τη χαρακτήρισε, να μην παίρνουμε το ρίσκο.

Είπαμε, να το ζούμε στ’ άκρα, αλλά όχι να διακινδυνεύουμε και τη ζωούλα μας! Επίσης, το φαγητό λίγες ώρες αφού μαγειρευτεί, για να μπορεί να καταναλωθεί ξανά, θα πρέπει να μπει στο ψυγείο και όχι να βρίσκεται επί μέρες σε θερμοκρασία δωματίου.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET