ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ

6 feng shui tips να οργανώσεις το φοιτητικό σου δωμάτιο για το νέο εξάμηνο!

Έτοιμ@ να τα δοκιμάσουμε όλα!

Γεωργία Σιμιτζή

14 Σεπτεμβρίου, 2023

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όσους βρίσκονται σε διάλειμμα από τη μελέτη για να διαβάσουν αυτό το άρθρο. Η εξεταστική περίοδος είναι ένας λόγος κατάθλιψης από μόνη της. Δε θα quotάρω κλισεδιές όπως «Μην αγχώνεσαι!» και «Το ‘χεις!». Έχω κάτι πιο βοηθητικό και ουσιαστικό να σου πω και ακούει στο όνομα feng shui! 

Το feng shui είναι μια κινεζική πρακτική σύμφωνα με την οποία ένα περιβάλλον διαμορφώνεται έτσι ώστε να εναρμονίσει τις πνευματικές δυνάμεις που το κατοικούν. Η κυριολεκτική μετάφραση του feng είναι «άνεμος» και του shui «νερό». Τα δύο αυτά στοιχεία συνεργάζονται για να δημιουργήσουν το ‘chi’ – μια ζωτική ενέργεια που ρέει μέσα ή κατοικεί στα ζωντανά πράγματα.

Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις εσύ είναι ότι η πρακτική αυτή μπορεί να συντελέσει στη βελτίωση των σπουδών, στη διαχείριση του άγχους, να εξάψει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου, καθώς και να παίξει βοηθητικό ρόλο στις σχέσεις σου. Με λίγα λόγια, θα σε κάνει να στρωθείς στο διάβασμα και να βγάλεις την ύλη ή να τελειώσεις την εργασία σου!

Εν όψει νέου φοιτητικού έτους λοιπόν, σε παίρνει να κάνεις μερικές ανακατατάξεις στο δωμάτιό σου. Πιάσε το κρεβάτι, το θρανίο και τη σκούπα και κάνε το δωμάτιό σου όσο πιο feng shui friendly γίνεται!

1 Τοποθέτησε σωστά το κρεβάτι σου

 

Το κρεβάτι για πολλούς από εμάς είναι πολυχώρος aka για ύπνο, άραγμα και διάβασμα. Είναι σημαντικό λοιπόν να φέρει καλή ενέργεια. First things first, βεβαιώσου το κεφαλάρι του να είναι ακουμπισμένο σε τοίχο έτσι ώστε τα πόδια σου να μην κοιτούν προς την πόρτα του δωματίου, αλλά ούτε και να χρειάζεται να γυρίσεις πίσω το κεφάλι σου για να την αντικρίσεις. Επίσης, απόφυγε να το τοποθετήσεις κάτω από ένα παράθυρο. Αν ακολουθήσεις αυτά τα απλά βήματα, θα δημιουργήσεις ένα αίσθημα ασφάλειας που θα επηρεάσει την ψυχολογία σου και τον τρόπο με τον οποίο you get things done! Όλα αυτά από το κρεβάτι, wow.

2 Καθάρισε την ακαταστασία

Με δωμάτιο άνω κάτω, οι σκέψεις σου πώς θα μπουν σε τάξη; Για να φέρεις καλύτερο chi μέσα στο φοιτητικό σου δωμάτιο, πρώτα απ’ όλα καθάρισε την ακαταστασία. Ξεκίνησε με το να απαλλαγείς από παλιά ρούχα, βιβλία, χαρτιά, αρχεία ή οτιδήποτε δε χρειάζεσαι πλέον. Αυτό θα βοηθήσει το θετικό ‘chi’ να κυκλοφορεί καλύτερα, θα προάγει ένα ζεστό και φιλόξενο συναίσθημα κάθε φορά που μπαίνεις στο δωμάτιό σου και θα βελτιώσει την παραγωγικότητα, την ευτυχία και την ψυχική σου ηρεμία. Plus μακριά τα αιχμηρά αντικείμενα, μη γίνει το 13th reason σου το διάβασμα. 

Sonnie Hiles / Unsplash

3 Φέρε το γραφείο σου στο σωστό σημείο

Μετά το κρεβάτι που λειτουργεί occasionally σαν γραφείο, ας μιλήσουμε και για το og γραφείο. Αρχικά, η πλάτη σου πρέπει να στηρίζεται σε έναν τοίχο χωρίς όμως να βλέπει παράθυρο. Βεβαιώσου, ακόμη, ότι το γραφείο δεν κοιτάει απευθείας στην πόρτα του υπνοδωματίου σου, στα παράθυρα ή στον τοίχο, όπως επίσης φρόντισε να μην τοποθετήσεις το γραφείο στη μέση του δωματίου (αυτονόητο μεν, αλλά δεν ξέρω τι διαθέσεις μπορεί να έχεις). Αν και είναι αδύνατο να κάνεις check όλα τα κριτήρια, αν καταφέρεις έστω μερικά, θα δημιουργήσεις ένα πιο υγιές και ισορροπημένο περιβάλλον για διάβασμα.

4 Μην έχεις καθρέφτη πάνω στο γραφείο σου

Το να βλέπεις την ταλαιπωρημένη σου φάτσα πάνω από ένα βιβλίο δημιουργεί κακή ενέργεια; Τι σοκ! Ο καθρέφτης γενικότερα είναι εχθρός του feng shui, καθώς αντανακλά την ενέργεια πολλών πραγμάτων. Κι επειδή όταν διαβάζεις θέλεις τα κακά vibes off your books, άσε τους καθρέφτες για τα μπάνια. 

5 Άσε το δωμάτιο να λουστεί με φως

 

Η Lana τα ‘χει πει, ‘Let the light in’. Διατήρησε το δωμάτιό σου έντονα φωτισμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας αφήνοντας το φως του ήλιου να μπει μέσα. Εάν δεν έχει παράθυρο, τότε αγόρασε ένα φωτιστικό ή κρέμασε μια αφίσα ή ταπετσαρίες με έντονα χρώματα. Το φως και τα φωτεινά χρώματα βοηθούν να ρέει η δημιουργικότητα μέσα σου και βελτιώνει την παραγωγικότητά σου.

ergonofis / Unsplash

6 Πρόσθεσε λίγο χρώμα

Πες μου μια φορά που το χρώμα δε σου έφτιαξε τη διάθεση. Δε θα βρεις. Μία από τις πολλές καλές τεχνικές feng shui που μπορείς να ακολουθήσεις για να φτιάξεις το mood σου είναι να χρησιμοποιήσεις διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς στο δωμάτιό σου για να δημιουργήσεις συγκεκριμένες διαθέσεις. Τα «ζεστά χρώματα» όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί ή το κίτρινο είναι διεγερτικά και συναρπαστικά. Τα «ψυχρά χρώματα» όπως το μωβ, το μπλε και το πράσινο δίνουν μια πιο χαλαρωτική αίσθηση. Είναι καλύτερο να εφαρμόσεις ζεστά χρώματα για το γραφείο σου και ψυχρά για το κρεβάτι σου. Αυτό σε βοηθά να αισθάνεσαι πιο ενεργητικ@.

Με ανανεωμένο και σωστό αέρα στο δωμάτιό σου, τα αποτελέσματα θα φανούν στο τέλος το εξαμήνου! 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

HAPPY BODY

Οι CLiTTERATEΣ δημιουργούν έναν κόσμο όπου κάθε κορίτσι θα μαθαίνει και θα χαίρεται το σώμα του χωρίς ντροπή!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα Kylie Cosmetics έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ουρλιάζουμε από χαρά!

HAPPY BODY

Πεζοπορία για αρχάριους: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν κανονίζεις για πρώτη φορά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET