ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία | Τι θα συζητηθεί για τις Μετεγγραφές και το σύστημα των εξετάσεων.

Στον εθνικού διάλογο εξεταστικό και μετεγγραφές – Ξεκινά σήμερα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων Επισήμως σήμερα ξενικά ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία που αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και των τριών βαθμίδων. Στις 12.00 το μεσημέρι λοιπόν, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Το θέμα της  ημερήσιας διάταξης θα είναι η ενημέρωση […]

Neopolis Team

1 Δεκεμβρίου, 2015

Στον εθνικού διάλογο εξεταστικό και μετεγγραφές – Ξεκινά σήμερα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Επισήμως σήμερα ξενικά ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία που αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και των τριών βαθμίδων. Στις 12.00 το μεσημέρι λοιπόν, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Το θέμα της  ημερήσιας διάταξης θα είναι η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Νίκο Φίλη για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να οργανώσει Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία.

Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με πρόεδρο τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαβρόγλου αποτελεί ένα από τα τρία επίπεδα στα οποία θα διενεργηθεί ο διάλογος. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Παιδείας τα άλλα πεδία είναι η Εθνική Επιτροπή του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου υπό την προεδρεία του καθηγητή Αντώνη Λιάκου και με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών εκφράσεων της πολιτείας, καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας το οποίο ανασυστήνετε με Πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Θεοτοκά. Στο όργανο αυτό συμμετέχουν κοινωνικοί φορείς και κοινωνικοί εταίροι.

Ο εθνικός διάλογος θα αφορά ο σύνολο της εκπαίδευσης, από τα κάτω προς τα πάνω. Από την προσχολική  ηλικία, το δημοτικό και το γυμνάσιο, από την ειδική αγωγή και βεβαίως με επίκεντρο τη μορφωτική αναβάθμιση και αυτονομία του σχολείου, του λυκείου, ώστε να μη λειτουργεί ως μονόδρομος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στα πλαίσια του διαλόγου και «χωρίς βιασύνες» όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, θα αναζητηθεί νέος τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια με την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας προσαρμοζόμενης όμως στα ελληνικά δεδομένα. Ζητήματα τα οποία διατρέχουν όλη την εκπαίδευση, όπως είναι η γλωσσομάθεια. Προφανώς θα τύχουν μιας ειδικής στο πλαίσιο του διαλόγου αντιμετώπισης.

Στο επίκεντρο του διαλόγου θα είναι και το θέμα της ειδικής αγωγής, τα μεταπτυχιακά, αλλά και ζητήματα βελτίωσης του συστήματος των μετεγγραφών.

Επίσης , στο διάλογο κεντρική θέση έχουν οι εκπαιδευτικοί. « Όχι μόνο οι φορείς τους, αλλά και ο καθένας και η καθεμιά με αδιαμεσολάβητη και άμεση συμμετοχή» όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET