ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επτά καθηγητές του ΕΚΠΑ στους σημαντικότερους ερευνητές παγκοσμίως, έξω πάμε καλά!

Σπουδαία διάκριση για επτά καθηγητές και ερευνητές του ΕΚΠΑ που συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη «Highly Cited Researchers (h>100)», της Webometrics. Και οι επτά είναι μέλη της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος, διαθέτουν σημαντική ερευνητική επίδραση σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες. Πρόκειται για τους εξής: Καθηγητής Γεώργιος Χρούσος με h-index 185 και 144.545 ετεροαναφορές, […]

Neopolis Team

15 Ιανουαρίου, 2020

Σπουδαία διάκριση για επτά καθηγητές και ερευνητές του ΕΚΠΑ που συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη «Highly Cited Researchers (h>100)», της Webometrics.

Και οι επτά είναι μέλη της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος, διαθέτουν σημαντική ερευνητική επίδραση σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες. Πρόκειται για τους εξής:

Καθηγητής Γεώργιος Χρούσος με h-index 185 και 144.545 ετεροαναφορές, καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου με h-index 130 και 86.508 ετεροαναφορές, καθηγητής και Πρύτανης του Ιδρύματος Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος με h-index 126 και 72936 ετεροαναφορές, καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης με h-index 110 και 65338 ετεροαναφορές, καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος με h-index 109 και 48.952 ετεροαναφορές, καθηγητής Μαρίνος Δαλάκας με h-index 108 και 43.730 ετεροαναφορές, και καθηγητής Γεράσιμος Φιλιππάτος με h-index 105 και 168.196 ετεροαναφορές,

Όσον αφορά την κατάταξη, πραγματοποιείται δύο φορές κάθε χρόνο και συμπληρώνεται με βάση τις πληροφορίες των δημόσιων προφίλ καθηγητών και ερευνητών Πανεπιστημίων στο Google Scholar. Εκεί καταγράφονται όλοι εκείνοι που με το συγγραφικό και ερευνητικό τους έργο έχουν ασκήσει επιρροή στην επιστήμη διαχρονικά.

Για την κατάταξη που συμπεριλαμβάνονται οι επτά καθηγητές και ερευνητές του ΕΚΠΑ και δημοσιεύθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, τα στοιχεία που συλλέχθηκαν αφορούν την πρώτη εβδομάδα του περασμένου Σεπτεμβρίου, με 3436 Highly Cited Researchers από όλο τον κόσμο, δηλαδή ερευνητές με h-index > 100. Δηλαδή ερευνητές που έχουν τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρατεθεί ως έγκυρη αναφορά από το λιγότερο 100 ερευνητές στις δικές τους εργασίες.

Για το ΕΚΠΑ, που έκανε και σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του, η συμμετοχή των επτά καθηγητών είναι μια σημαντική διάκριση για το ερευνητικό έργο και ειδικότερα για το ερευνητικό δυναμικό της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος.

Οι καθηγητές και ερευνητές του εν λόγω πίνακα είτε είναι εν ζωή είτε όχι κατατάσσονται με φθίνοντα βαθμό με αναφορά του Πανεπιστημίου στον οποίο ανήκουν. Το πρώτο κριτήριο κατάταξης είναι το h-index, και το δεύτερο κριτήριο o συνολικός αριθμός ετερεοαναφορών.

Πρώτος στην διεθνή κατάταξη είναι ο γνωστός Φιλόσοφος, Ψυχολόγος και Καθηγητής του Collège de France, Μισέλ Φουκώ, (1926-1984) με h-index 289 και 944.701 ετεροαναφορές.

Στον πίνακα των ερευνητών που συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη βρίσκονται συνολικά 39 Έλληνες καθηγητές και ερευνητές. Οι 32 απο αυτούς εργάζονται σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα του Εξωτερικού και οι υπόλοιποι επτά, όπως αναφέραμε, στο ΕΚΠΑ.

Μεταξύ των Ελλήνων καθηγητών και ερευνητών που περιλαμβάνονται στην κατάταξη και εργάζονται στο εξωτερικό αξίζει να αναφέρουμε τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Στάφορντ Γιάννη Ιωαννίδη με h-index 184 και 225.583 ετεροαναφορές, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας Νικόλαο Πέππα με h-index 167 και 129.801 ετεροαναφορές, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Στυλιανό Αντωναράκη με h-index 144 και 95.488 ετεροαναφορές και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια Χρήστο Παπαδημητρίου με h-index 126 και 80.747 ετεροαναφορές.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

UNI LIFE & TIPS

WHAT’S UP Student: Αποκλειστικές προσφορές για φοιτητές με δωρεάν data και εκπτώσεις!

UNI LIFE & TIPS

Φοιτητής μοιράζεται hack που συντομεύει τα μεγάλα κείμενα της Βικιπαίδεια, μας σώζει!

UNI LIFE & TIPS

Ζητήσαμε από το ChatGPT να κάνει roast τα ελληνικά πανεπιστήμια και ο bro δεν λογάριασε τίποτα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

O Δήμος της Αττικής που δίνει επίδομα στους πρωτοετείς φοιτητές του – Ποιες οι προϋποθέσεις!

UNI LIFE & TIPS

Αγχωτικά πράγματα λίγο πριν τις σπουδές που θα έπρεπε να τα… παίρνουμε χαλαρά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET