ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επιπλέον παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών έδωσε το Υπουργείο Παιδείας!

Λόγω των έκτακτων και απρόβλεπτων συνθηκών που επικρατούν.

Neopolis Team

14 Σεπτεμβρίου, 2023

Είναι η δεύτερη φορά που οι εγγραφές παίρνουν παράταση λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας από την κακοκαιρία Daniel.

Από τη μία μέρα στην άλλη, ζωές πολλών ανθρώπων άλλαξαν εντελώς και ανάμεσα στις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί βρίσκονται και νέοι που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο, τις σπουδές τους.

Πολλά πανεπιστήμια της χώρας έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στους φοιτητές που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που από τη μέρα των πλημμυρών μετρά τις πληγές του και είναι πολλές.

Από την άλλη, συνολικά η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει αποφασίσει να «περιμένει» τους πρωτοετείς να κάνουν την εγγραφή τους, ορίζοντας νέα προθεσμία. Ειδικότερα, η περίοδος παρατείνεται έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 24:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι λόγω της συνέχισης των έκτακτων και απρόβλεπτων συνθηκών που πλήττουν τη χώρα μας, η εγγραφή των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρατείνεται έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 24.00μμ.

Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023. Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Η παράταση που δίνεται αφορά τους:

  • Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
  • Επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις
  • Επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης
  • Αποφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, με διακρίσεις σε επιστημονικές Ολυμπιάδες (καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία δεν εφαρμόζεται ηλεκτρονική εγγραφή, παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής τους στις Γραμματείες των Ιδρυμάτων).

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χρυσοί δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ στον σημαντικότερο Μαθηματικό διαγωνισμό του κόσμου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET