ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δίνεται επίδομα 1.471 ευρώ σε 3.600 ανέργους μέσω πρακτικής άσκησης.

Στα πλαίσια, του προγράμματος «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής»,με σκοπό την «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Επαίδευση και Διά Βίου Άσκηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, δίνεται η δυνατότητα σε 3.600 ανέργους να διεκδικήσουν […]

Default avatar

Guest Author

28 Μαρτίου, 2017

Στα πλαίσια, του προγράμματος «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής»,με σκοπό την «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Επαίδευση και Διά Βίου Άσκηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, δίνεται η δυνατότητα σε 3.600 ανέργους να διεκδικήσουν ένα επίδομα 1.471 ευρώ. 

Μετά από χρηματοδότηση 9,5 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με απότερο σκοπό την απασχόληση των νέων, επιδιώκεται η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ώστε σε χρονικό διάστημα 380 ωρών να δοθεί η δυνατότητα συμβουλευτικής καθοδήγησης, κατάρτισης και πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων 3.600 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, στο αντικείμενο των εξαγωγών με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών εξαγωγών.

Δείτε τι δήλωσε η η Πρόεδρος του ΠΣΕ, Κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη: 

«Ήδη εκατοντάδες εξαγωγικές επιχειρήσεις και μέλη του ΠΣΕ μπορούν να υποβάλλουν Αιτήσεις για την ΔΩΡΕΑΝ απασχόληση – πρακτική άσκηση 260 ωρών ανέργων νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι οποίοι θα έχουν καταρτιστεί στον κλάδο του εξαγωγικού εμπορίου. Η υλοποίηση του Προγράμματος εντάσσεται στη δέσμευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για την παροχή εξατομικευμένων λύσεων εξαγωγών (personalized solutions for exports), τόσο για τις επιχειρήσεις-μέλη του, όσο και για τους χιλιάδες άνεργους της χώρας που επιζητούν να αναπτύξουν δεξιότητες προκειμένου να συνδεθούν άμεσα με τις δυναμικότερες εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας. Ουσιαστικά, η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας στέλνει ηχηρό σύνθημα επανεκκίνησης της παραγωγής στην οικονομία και ειδικά τον πρωτογενή τομέα, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας».

Παράλληλα, η κ. Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Αντιπρόεδρος του ΠΣΕ, επισήμανε:

«την ανάγκη να σταματήσει το brain drain, με την έξοδο από τη χώρα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού και τη συστηματικότερη προσέγγιση των εξαγωγικών διαδικασιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά τις νεοφυείς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στην ειδική εσπερίδα που διοργανώνει ο ΠΣΕ, σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 16:00 στην Αθηναϊκή Λέσχη, με θέμα: «Λύσεις Εξωστρέφειας: Ανθρώπινο Δυναμικό & Εξαγωγές» θα αναλυθούν όλες οι προτάσεις και οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

Στην εσπερίδα θα μιλήσουν οι: 

ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέας Νεφελούδης, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, κ. Γιώργος Βερνίκος, η Αντιπρόεδρος του ΠΣΕ, Κυρία Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου (Μύλοι Σόγιας, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, GF Energy) και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΔΕ, κ. Αθ. Ρούλιας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET