ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο Έλληνας φοιτητής που ξεκίνησε να κάνει τον Γύρο του κόσμου με ένα ποδήλατο!

Θερμη υποδοχή στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου από φίλους και υποστηρικτές αντίκρυσε ο Έλληνας φοιτητής που ξεκίνησε να κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα ποδήλατο. Η εκκίνηση της δύσκολης προσπάθειάς του ξεκίνησε από τη Γέφυρα του Ρίου και σύμφωνα με τις δηλώσεις του έχει ως στόχο να κάνει 180 χλμ την μέρα, κάτι που σημαίνει […]

Neopolis Team

1 Νοεμβρίου, 2015

Θερμη υποδοχή στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου από φίλους και υποστηρικτές αντίκρυσε ο Έλληνας φοιτητής που ξεκίνησε να κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα ποδήλατο.

Η εκκίνηση της δύσκολης προσπάθειάς του ξεκίνησε από τη Γέφυρα του Ρίου και σύμφωνα με τις δηλώσεις του έχει ως στόχο να κάνει 180 χλμ την μέρα, κάτι που σημαίνει ότι για να το πετύχει πρέπει να είναι στο δρόμο 10-12 ώρες.

Τον Άγγελο όπως θα ακούσετε και στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα συνοδεύει μέχρι τα σύνορα της Αλβανίας ο ξαδερφός του, Σταμάτης και ο φίλος του Μανώλης!

Ο 26 χρονος Άγγελος Γεωργόπουλος ξεκίνησε το ταξίδι του για το γύρο του κόσμου την Τρίτη 27 Οκτωβρίου! Θέλει να ταξιδέψει από την Ελλάδα στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, την Ασία και τη Ρωσία με το ποδήλατό του.

Ο Άγγελος σπουδάζει στο Παιδαγωγικό της Πάτρας και βρίσκεται στο 4ο έτος των σπουδών του. Έχει ήδη τελειώσει το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ κι έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στην Αγγλία.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα κι έχει μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με το ποδήλατό του, αφού αυτό αποτελεί το καθημερινό μέσο μετακίνησης για εκείνον.

Όπως έχει δηλώσει, ο 26χρονος έιναι κατάλληλα εξοπλισμένος για το απαιτητικό ταξίδι που έχει ξεκινήσει. Έχει μαζί του βαλίτσες με ρούχα, είδη camping, ηλεκτρονικά εργαλεία και πολλά ακόμα. Πολύ σημαντικό είναι το ηλεκτρικό μοτέρ που έχει πάνω του και του δίνει κίνηση στον πίσω τροχό. Δύο πλαϊνές τσάντες που γίνονται backpack, 1 trunkbag και ένα μπροστινό σάκο. Όλα φυσικά γίνονται αδιάβροχα και είναι ελαφριά.

Η ιδέα του ήρθε στα 25 όπου ξεκίνησε αποταμίευση για να συγκεντρώσει τα χρήματα που θα χρειαστεί. Πούλησε ένα βανάκι που είχε, απευθύνθηκε σε χορηγούς και τα πάντα πήγαν κατευχήν για να ξεκινήσει.

Η μεγαλύτερη διαδρομή που έχει κάνει μέχρι σήμερα με ποδήλατο είναι το Αθήνα – Πάτρα (σε 6 ώρες με 49 χλμ).

Παρακάτω θα δείτε τη διαδρομή που έχει σχεδιάσει:

 

oi-0w9q8d0y8huo

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET