ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής, το νέο κόσμημα της Πανεπιστημιούπολης!

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας κεντρικής βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής και με απόλυτη βεβαιότητα πια, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως το «κόσμημα» της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη. Ο «θησαυρός» που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας από 16 ξεχωριστά Σπουδαστήρια και βιβλιοθήκες […]

Neopolis Team

21 Μαρτίου, 2019

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας κεντρικής βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής και με απόλυτη βεβαιότητα πια, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως το «κόσμημα» της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Ο «θησαυρός» που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας από 16 ξεχωριστά Σπουδαστήρια και βιβλιοθήκες που λειτουργούσαν εώς τώρα στο κτίριο της Φιλοσοφικής, είναι πλέον διαθέσιμος.

Πρόκειται για τρεις ορόφες και συνολικά 7.500 τ.μ., γεμάτα με βιβλία.

Η κατασκευή τής κράτησε περίπου 13 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα αποτελούσε όνειρο ζωής για όλους τους πρυτάνεις που ασχολήθηκαν με το εγχείρημα.

Όλες οι ενέργειες ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και ένα μήνα αργότερα ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της.

Στα ράφια βρίσκονται περίπου 500.000 βιβλία, πάπυροι και χειρόγραφα, 20.000 σπάνιες και πολύτιμες εκδόσεις, 3.800 τίτλοι περιοδικών, 4.000 τεκμήρια συλλογής οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού, με εκδόσεις που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη βιβλιοθηκονομία, καθώς περιλαμβάνει αυτόματο μηχάνημα ανταλλαγής βιβλίων.

Για τους αναγνώστες υπάρχουν διαθέσιμες 400 θέσεις και φυσικά δεν είναι μόνο για τους σπουδαστές, αλλά για κάθε βιβλιόφιλο.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη νέα βιβλιοθήκη ως «επίτευγμα ύψιστης σημασίας», ενώ δήλωσε:

«Είμαι βέβαιος ότι η ποιοτική αλλαγή που θα προκύψει στην απόδοση των φοιτητών και των ερευνητών σε μια Σχολή, που θέτει πάντοτε υψηλούς στόχους ακαδημαϊκής διάκρισης με βάση τα πιο αυστηρά διεθνή ακαδημαϊκά κριτήρια, θα καταστεί γρήγορα εμφανής και θα δικαιώσει τους κόπους όλων των συντελεστών της δημιουργίας της ενιαίας Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής».

Τόνισε δε πως «η καλλιέργεια της φιλοσοφίας, όπως και των λοιπών γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται στην Φιλοσοφική Σχολή, συμμετέχει ουσιωδώς στην διαμόρφωση της συνείδησης του σύγχρονου πολίτη», και σχολίασε πως το βιβλίο είναι ένας ζωντανός συνομιλητής, μια φράση εμπνευσμένη από τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου “και οι λέξεις φλέβες είναι/μέσα τους κυλάει το αίμα”.

Κάπως έτσι το διάβασμα θα συνεχίσει να είναι μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET