ΕΛΛΑΔΑ

Δεν κόβεται ο καφές, λένε οι Έλληνες – 8 στους 10 τον τιμάνε καθημερινά παρά την ακρίβεια!

Οι υπόλοιποι 2... πώς την παλεύετε;

Neopolis Team

22 Φεβρουαρίου, 2023

Not to sound dramatic, αλλά αν ποτέ χρειαστεί να επιλέξουμε ανάμεσα στο νερό και τον καφέ, η απάντηση είναι αυτονόητη.

Το ξέραμε ήδη, αλλά μια έρευνα από την Κάπα Research μας επιβεβαίωσε, δείχνοντας πως ακόμα και σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς ο Έλληνας δε γυρίζει την πλάτη του στις μεγάλες αγάπες. Τι κι αν η τιμή του αγαπημένου του ροφήματος έχει χτυπήσει κόκκινο, τραγουδάει ‘I can’t see I’m blind’ όταν βλέπει το λογαριασμό και συνεχίζει να παίρνει την καθημερινή του δόση καφεΐνης.

Η έρευνα που διενεργήθηκε για την Ελληνική Ένωση Καφέ πήρε σαν δείγμα 1.003 άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας στο διάστημα 17 – 24 Ιανουαρίου. Σε αυτήν συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 17 ετών και άνω, με τη συλλογή των στοιχείων να γίνεται κατά 61% (611 άτομα) με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και κατά 39% (392 άτομα) με βάση ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Όπως προέκυψε λοιπόν στην Α’ Ενότητα με τίτλο «Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή καφέ», 8 στους 10 τιμούν το εν λόγω ρόφημα κάθε μέρα!

Το 84% ειδικότερα, πίνει καφέ σε καθημερινή βάση, ενώ ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, το 95%, αγοράζει καφέ. Από το 84%, το 50% πίνει περισσότερες από μία φορά την ημέρα, ενώ το 34% μόνο μία.

Το 73% δηλώνει φουλ πιστό στη συγκεκριμένη συνήθεια και δεν προτίθεται να την αντικαταστήσει με κάποια άλλη (π.χ κατανάλωση τσαγιού ή χαμομηλιού). Ούτε καν οι ανατιμήσεις κατάφεραν να ταράξουν τον ισχυρό αυτό έρωτα του Έλληνα, με το 53% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως δεν έχει σκεφτεί ποτέ να κόψει τον καφέ. Ένα 17% είναι πιο διαλλακτικό, αφού συζητά το «κόψιμο» άμα είναι για λόγους υγείας, το 14% για οικονομικούς λόγους και ένα 13% επειδή ο καφές του προκαλεί αϋπνία.

Διάβασε κι αυτό

5 ευρώ τη μέρα ξοδεύουν οι Έλληνες για καφέ απέξω αλλά φτιάχνουν και το φραπεδάκι τους στο σπίτι!

Όσο για το πού προτιμάμε να πίνουμε καφέ, η έρευνα βρήκε πως «σαν το σπίτι πουθενά», αφού το επιλέγει το 56%. Η δουλειά έρχεται επόμενη με 25% (κάπως πρέπει να την παλέψουμε κι εμείς), ενώ take away ή σε κάποιο μαγαζί πίνει το 18%.

Και στην τελική, για το λαό που γέννησε τη φραπεδιά, δεν είναι να απορείς που το ρόφημα αυτό έχει τόσο υψηλή θέση στη ζωή του.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET