Chiquititas | Η σειρά που αντικατέστησε τους …Ατρόμητους στην καρδιά μας!


Το Chiquititas («Μικρά Κορίτσια»), μια αργεντίνικη σειρά 7 κύκλων του Κρις Μορένα (ποιου άλλου) που γυρίστηκε το …μαρινό 1999 και προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση απο διάφορα κανάλια όπως το ALTER, το ΣΚΑΙ και φυσικά την κρατική τηλεόραση στις συχνότητες ΕΡΤ1 και ΝΕΤ, είναι η επόμενη παιδική σειρά στην οποία αποφασίσαμε να κάνουμε αφιέρωμα.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την σειρά εκείνη, που ήρθε να «γεμίσει το κενό» που άφησαν πίσω τους οι Ατρόμητοι και η αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα όλων των παιδιών της καλύτερης γενιάς ever, αυτή του ’90.

Για να πω την αλήθεια, παρόλο που ήμουν πραγματική φαν της σειράς, δεν μπορώ να πω οτι θυμάμαι όλες τις πτυχές του σεναρίου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι Ατρόμητοι και οι Ανυπότακτες Καρδιές αποτυπώθηκαν πολύ καλύτερα στη μνήμη μου.

Πάμε λοιπόν, να δούμε την πλοκή της σειράς που μας κράτησε συντροφιά σε άπειρα μεσημέρια (κατά τη διάρκεια του φαγητού πάντα) μετά την επιστροφή μας από το σχολείο;

chiquititas1

Η ιστόρια λαμβάνει χώρο σε ένα ορφανοτροφείο, την «Γωνιά του Φωτός» όπου τα παιδιά περνούν πλέον στην εφηβεία και η Μπελέν (ναι ρε φίλε, η Μπελέν) τους προσφέρει ένα βιβλίο με τίτλο: «Το βιβλίο της ζωής» (El Libro de la Vida) στο οποίο θα γράφουν όλες τις σκέψεις και τα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους, από εδώ και στο εξής. Επίσης, τα παιδιά αποκτούν έναν νέο γείτονα, τον Μανουέλ, τον δίδυμο αδελφό του Αλέχο. Αυτός και η Μπελέν θα ερωτευτούν, αλλά πίσω από την αγάπη τους κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό. Ο Μανουέλ στην πραγματικότητα είναι ο Αλέχο που άλλαξε ταυτότητα ώστε να έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να κερδίσει την καρδιά της Μπελέν. Μπερδεύτηκες; Ψάξου στο YouTube για την πρώτη σεζόν και θα λυθούν όλες σου οι απορίες.

Αργότερα, η σειρά επανήλθε με νέα ιστορία όπου η  Μαρία βρίσκει το «Βιβλίο της ζωής» που συμπλήρωσαν η Μπελέν και τα παιδιά. Γνωρίζει μερικούς νέους φίλους (επίσης ορφανά παιδιά) και βρίσκει έναν αχυρώνα με ένα μαγικό δέντρο που ανήκουν σε έναν ηλικιωμένο, που ονομάζεται Χουακίν. Τα ορφανά παιδιά δέχονται να μείνουν εκεί για λίγες μέρες, αλλά όταν η Άννα, ένας άγγελος από τον ουρανό, έρχεται για να σώσει το άρρωστο δέντρο, αποφασίζουν να μετατρέψουν τον αχυρώνα στο μόνιμο κι ολοκαίνουριο ορφανοτροφείο τους!

Σε κάθε σεζόν, μέσα από τις περιπέτειες των παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων που τα προσέχουν, μαθαίναμε ως εφηβοι για έννοιες κι αξίες που θα μας συνόδευαν και μας συνοδεύουν σε ολόκληρη τη ζωή μας.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς ήταν πολλοί , για αυτό και εμείς συγκρατήσαμε τους πιο σημαντικούς και ίσως τους πιο γνωστούς απο αυτούς. Αναλυτικότερα, η Λουισάνα Λοπιλάτο (Λουισάνα Μάσα) – [1999-2001], ο Μπενχαμίν Ρόχας (Ιάγο [1998],η Μπατίστα (Μπαουτίτα) Άρσε – [1999-2001], ο Φελίπε Κολόμπο (Φελίπε Μεχία) – [1999-2001], η Καμίλα Μπορδονάμπα (Πάτο)[1996-1998] , η Καμίλα Μπουστίγιο (Μπουστίζο – στα αργεντινά ισπανικά) [1999-2001]), ο Diego Garcia (Mπαρακούντα [19997-1998], Μαρτίν [2001]), η Georgina Mollo (Χεορχίνα) – [1995-1998], ο Diego Mesaglio (Κόρτσο) – [1996-1998], ο Jorje Maggio (Φρανσίσκο) – [2001], ο Guillermo Santa Cruz (Νίκο [1996-1998], ο Χαβιέρ [1999]και η Maria Fernada Neil (Μαρτίνα [1998], Φερνάντα [1999]).

Η σειρά σάρωσε στην Ελλάδα και έμεινε αξέχαστη στην μνήμη όλων των παιδιών της δεκαετίας του ’90 που βρίσκονταν τότε την παιδική κι αργότερα στην εφηβική τους ζωή. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι παιζόταν σε επαναλήψεις για πολλά χρόνια αργότερα κι εξακολουθούσε να προσελκύει τους Έλληνες εφήβους.

Τέλος, αξίζει να γράψουμε πως πολλοί απο τους πρωταγωνιστές του Chiquititas, συνέχισαν αργότερα και στην σειρά Rebelde Way κι έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στις …ανυπότακτες καρδιές μας!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET