ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Πρώτο κρούσμα σε φοιτητή – Οι οδηγίες που δόθηκαν προς τους συμφοιτητές του!

Ήταν θέμα χρόνου.

Neopolis Team

13 Οκτωβρίου, 2021

Θα λέγαμε ψέματα αν υποστηρίζαμε ότι δεν το βλέπαμε να έρχεται. Ωστόσο, το ανησυχητικό κομμάτι είναι οι συνθήκες με τις οποίες πραγματοποιείται το άνοιγμα των πανεπιστημίων εδώ και μέρες.

Η ύπαρξη κρούσματος κάποια στιγμή ήταν σχεδόν δεδομένη, με το βασικό ερώτημα λοιπόν, να είναι εάν τα πανεπιστήμια έχουν προετοιμαστεί σωστά ώστε ένα τέτοιο περιστατικό να μη λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Η απάντησή του μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται στις καθημερινές εικόνες συνωστισμού στα αμφιθέατρα, στις ουρές κατά τους ελέγχους αλλά και για φαγητό στα εστιατόρια, καθώς και στις στάσεις και τα λεωφορεία. Με άλλα λόγια, όχι, δεν έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως για να μην ανησυχούμε.

Μιλάμε μάλιστα για κρούσμα που παρουσιάστηκε στο ΑΠΘ, το οποίο από τη μέρα που υποδέχτηκε τους φοιτητές του βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα. Εάν μάλιστα τα μαθήματα στα οποία έδωσε το παρόν το συγκεκριμένο άτομο παρουσίαζαν εικόνα σαν αυτή που κατήγγειλαν προ ολίγων ημερών φοιτητές, τότε οι ελπίδες να μην έχει υπάρξει διασπορά σβήνονται από τον ορίζοντα.

Συγκεκριμένα όμως, πρόκειται για ανεμβολίαστο φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του πανεπιστημίου, που την περασμένη Δευτέρα παρακολούθησε δύο μαθήματα. Αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σχολής, είναι:

  1. Διαφορίσιμες Πολλαπλότητες, 2μμ-5μμ. Διδάσκουσα: Φανή Πεταλίδου
  2. Κλασική Θεωρία Ελέγχου, 5μμ-8μμ. Διδάσκων: Νικόλαος Καραμπετάκης.

Το άτομο εισήλθε εκείνη τη μέρα στις διαλέξεις με αρνητικό rapid test, ωστόσο, στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα και αποδείχθηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό. Από εκείνη τη στιγμή, τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις, με τον φοιτητή να μπαίνει σε κατ’ οίκον περιορισμό και το τμήμα να παραμένει ανοιχτό έχοντας προειδοποιήσει τους συμφοιτητές του.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες που δόθηκαν σε αυτούς ήταν:

  1. Αν εισήλθατε με rapid test ή PCR, μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.
  2. Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, ή έχετε νοσήσει εντός εξαμήνου, παρακολουθείστε την υγεία σας. Σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 10 ημερών, μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε σε rapid test ή PCR.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Καθηγητής φτιάχνει παρουσίαση για να κάνει expose όσους αντέγραψαν στις εξετάσεις!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET