ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

Λίγες μέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, έπαθε πολλαπλά εγκεφαλικά χάνοντας τη ζωή της.

Neopolis Team

20 Σεπτεμβρίου, 2023

Την περασμένη Κυριακή (17/9) σημειώθηκε ένα τραγικό γεγονός στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, με μια 20χρονη δόκιμη πλοίαρχο να πεθαίνει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η Μαριάννα Τσίγκα, όπως ονομαζόταν η νεαρή κοπέλα, έφυγε ξαφνικά κατά τη διάρκεια υπερατλαντικού εκπαιδευτικού ταξιδιού με εμπορικό πλοίο.

Κατά τη διάρκεια αυτού αισθάνθηκε μια αδιαθεσία, με την υγεία της να επιδεινώνεται και να οδηγεί εν τέλει στο θάνατό της, κατά πάσα πιθανότητα από κάποια λοίμωξη ή μικρόβιο. Στις 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο και η 20χρονη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023

Μολυσματική ασθένεια που μεταδόθηκε μέσω κουνουπιού η αιτία θανάτου 

Αρχικά, η κατάστασή της βελτιώθηκε όσο βρισκόταν στην κλινική, ωστόσο τις επόμενες ημέρες επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου να καταλήξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ξαφνικός θάνατος οφείλεται σε μολυσματική ασθένεια που μεταδόθηκε από κουνούπι προκαλώντας στην 20χρονη από την Κω απανωτά εγκεφαλικά.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε πέρσι με θύμια μια 19χρονη 

Διαβάζοντας την τραγική αυτή είδηση, θυμόμαστε ένα πολύ παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε περίπου την ίδια εποχή πέρσι (24 Αυγούστου), όπου ξανά, μια 19χρονη ναυτική δόκιμος αρρώστησε κατά το Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, εμφανίζοντας έντονο πυρετό, αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία και καταλήγοντας στο νοσοκομείο της Νάπολης λίγες μέρες αργότερα.

Διάβασε κι αυτό

Φοιτήτρια του Ναυτικού πέθανε λίγες μέρες αφού παρουσίασε πυρετό άγνωστης αιτίας!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET