UNI LIFE & TIPS

7 σημαντικές ανακαλύψεις πίσω από τις οποίες κρύβονται φοιτητές αν χρειαζόσουν λίγη έμπνευση!

Όχι εμείς, κάποιοι άλλοι.

Το ξέρατε ότι όσο εμείς σκιπάρουμε πρωινές διαλέξεις, κάποιοι άλλοι αφήνουν το στίγμα τους σαν φοιτητές; Ή αλλιώς, τι νομίζουν οι γονείς μας ότι κάνουμε περνώντας στο πανεπιστήμιο

Εάν αυτό που σου λείπει είναι λίγη έμπνευση, τότε ίσως τη βρεις στις παρακάτω ανακαλύψεις/καινοτομίες που έκαναν πρώην συνάδελφοι όταν ήταν στην ηλικία σου. Κι αν χρειάζεσαι λίγο κίνητρο παραπάνω, τότε κάποιοι από αυτούς είναι σήμερα εκατομμυριούχοι/δισεκατομμυριούχοι χάρη στην ιδέα που είχαν και υλοποίησαν πριν κάτι χρόνια. Και χωρίς καν να πάρουν πτυχίο.

1 Το Facebook

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, την πιο διάσημη φοιτητική… δημιουργία που άλλαξε τον κόσμο. Καμιά φορά ξεχνάμε ότι ο Zuckerberg δε γεννήθηκε δισεκατομμυριούχος, αλλά μπήκε στο πανεπιστήμιο όπως οι περισσότεροι νέοι, με σκοπό να πάρει πτυχίο. Εκεί που παρεκκλίνει από την ιστορία ενός μέσου φοιτητή, είναι ότι στη διάρκεια των σπουδών του έφτιαξε στις φοιτητικές εστίες του Χάρβαρντ, ένα από τα πιο δυνατά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έβερ! Enough been said, πάμε να ξαναδούμε το ‘The Social Network’ να πάρουμε έμπνευση. 

2 Ένας μαρκαδόρος που υπενθυμίζει πότε να βάλεις αντηλιακό

Να σηκώσει το χέρι του όποιο παιδάκι ξεχνιέται στην παραλία ανάμεσα στα μακροβούτια και την ηλιοθεραπεία και επιστρέφει σπίτι σαν αστακός γιατί δεν έβαλε ποτέ δεύτερη (ή και πρώτη) στρώση αντηλιακού. Το Suncayr λοιπόν, ένας μαρκαδόρος που υπενθυμίζει πότε να βάλεις αντηλιακό, ήταν ιδέα των Rachel Pautler, Derek Jouppi, Andrew Martinko και Chad Sweeting – μιας ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Waterloo. Ζωγραφίζεις μια κουκίδα στο δέρμα σου και αυτή αλλάζει χρώμα όταν δέχεται ηλιακή ακτινοβολία. Όταν παίρνει μωβ απόχρωση, ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις το reapply σου.

3 Η Google

Με μια αναζήτηση στην ίδια τη Google, μαθαίνει κανείς ότι πίσω από αυτή την επαναστατική μηχανή αναζήτησης βρίσκονται φοιτητές. Διδακτορικοί μεν, φοιτητές δε. Οι Larry Page και Sergey Brin έκαναν το διδακτορικό τους στο Stanford University της Καλιφόρνια, όταν τους ήρθε η ιδέα που θα άλλαζε την καθημερινότητά μας. Η Google ιδρύθηκε το 1998 και οι δυο τους πέρασαν από διάφορες θέσεις, ενώ παραμένουν μέχρι σήμερα μέλη της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google που ιδρύθηκε το 2015.

4 Μπαταρία που φορτίζει το κινητό σε 20 δευτερόλεπτα

Κανείς δεν καταλαβαίνει το struggle των φοιτητών με την μπαταρία του κινητού τους καλύτερα από έναν… φοιτητή. Σαν τέτοια λοιπόν, η Eesha Khare παίρνοντας έμπνευση από τη δική της εμπειρία με το κακό σενάριο του να ξεμένεις την πιο λάθος στιγμή, δημιούργησε μία νανο-μπαταρία που μπορεί να φορτίσει πλήρως κινητά μέσα σε 20-30 δευτερόλεπτα. Πριν καν προλάβεις να δέσεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου, η μπαταρία σου έχει φουλάρει. Impressive. Γι’ αυτό άλλωστε και η Eesha κέρδισε τεχνολογικό βραβείο από την Intel Company, ως νεαρή καινοτόμος. Με την εφεύρεσή της αυτή, η 18χρονη τότε Eesha κατάφερε να πληρώσει τα δίδακτρα για το Χάρβαρντ!

5 Ο υπολογιστής του… μέλλοντος

Ο φοιτητής του MIT Pranav Mistry, η Paattie Maes και ο Liyan Chang, ζωντάνεψαν την εικόνα που είχαν το 1990 για το μέλλον (aka το σήμερα), με τον υπολογιστή που ονόμασαν «Έκτη Αίσθηση». Για αρχή χρειάζεσαι ένα smartphone και μία μικρή κάμερα/προτζέκτορα γύρω από το λαιμό σου. Το κινητό και η κάμερα/προτζέκτορας συνεργάζονται ώστε να αισθάνονται την κίνηση των δαχτύλων σου, να επεξεργάζονται την πληροφορία και να την παρουσιάζουν σε μια επιφάνεια, όπως ένας τοίχος, ένα τραπέζι ή ακόμα και στην παλάμη του χεριού σου. Πλέον ο Pranav Mistry αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στο πεδίο του AR/VR και της Ρομποτικής!

6 Polaroid φωτογραφίες και 3D γυαλιά

Ο πατέρας της polaroid και των 3D γυαλιών ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ (kind of) όταν προχώρησε σε μια σπουδαία καινοτομία. Όντας πολύ invested στο πολωμένο φως και ύστερα από πολλή δουλειά και ψάξιμο, έφερε τις polaroid φωτογραφίες που έγιναν αμέσως ανάρπαστες. Κυριολεκτικά ξεπουλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο, για να ασχοληθεί με το πάθος του έκανε πέρα τις σπουδές του στο κορυφαίο πανεπιστήμιο, ενώ μάλιστα έκανε κρυφά τα πειράματά του στο εργαστήριο του Columbia.

Η ανακάλυψη των Polaroid είναι από μόνη της πολύ μεγάλη, αλλά ο Land παίρνει τα εύσημα και για μια καινοτομία στην 3D τεχνολογία. Με λίγα λόγια είναι ο πατέρας των 3D γυαλιών, με την ανακάλυψή του να χρησιμοποιείται πρώτη φορά στο Smith College, από καθηγητή που ήθελε να προβάλει στους φοιτητές του εικόνες γλυπτών.

7 Το Snapchat

Ο Evan Spiegel είναι ο goat και εξηγώ αμέσως. Στα 25 του ο τύπος έγινε εκατομμυριούχος (feel free να προσθέσεις και ένα δισ- στην αρχή πια) καθώς έφτιαξε το Snapchat, ενώ εδώ και 6 χρόνια είναι παντρεμένος με την Miranda Kerr. Τι άλλο έμεινε να επιδιώξει σε αυτή τη ζωή; Πίσω στο success story του ως φοιτητής όμως, ο Evan σπούδαζε κι αυτός στο Stanford University της Καλιφόρνια (έμπνεει τους φοιτητές του το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο γενικότερα) όταν παρουσίασε ένα app με τη λογική του εφήμερου texting για χάρη ενός project σε μάθημα. Το ίδιο έτος, ο Evan συνεργάστηκε με τους συμφοιτητές του Bobby Murphy και Reggie Brown για να φτιάξουν το ‘Picaboo’, που αργότερα μετονομάστηκε σε Snapchat. Η δημοτικότητα της εφαρμογής ήταν τέτοια, που το 2012 ο Spiegel παράτησε τις σπουδές του για να αφοσιωθεί πλήρως στο εγχείρημά του. Στο τέλος του ίδιου έτους, το Snapchat μετρούσε 1 εκατομμύριο χρήστες/ημερησίως.

Ψήνεται μήπως κανείς για brainstorming μετά το μάθημα μπας και μας έρθει καμιά καλή ιδέα;

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET