fbpx

8 μεγάλες αλήθειες που μπορείς να μάθεις μόνο από τη μεγαλύτερη αδελφή σου!


Αδέλφια, αυτός ο μπελάς! Νομίζω πως όλοι όσοι έχουμε… απ’ αυτά , ξέρουμε ότι η σχέση μεταξύ μας είναι μια ιδιαίτερη ιστορία. Ο κανόνας μάς θέλει να τσκωνόμαστε δίχως λόγο και αιτία 24/7 όταν είμαστε μικρά και χαζά, αλλά να γλυκαίνουμε και να ερχόμαστε πιο κοντά όταν μεγαλώνουμε, αφού συνειδητοποιούμε πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε παρά να ενώσουμε.

Σαν μεγαλύτερη αδερφή δύο κοριτσιών, μπορώ να επιβεβαιώσω όλα τα παραπάνω. Μικρές είχαμε μαλλιοτραβήγματα, απίστευτους τσακωμούς για καλλυντικά, ρούχα, παιχνίδια κλπ και πλέον δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Όπως επίσης μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η μεγαλύτερη αδερφή έχει τον πιο ξεχωριστό ρόλο, αφού αποτελεί πρότυπο και μέσα από αυτήν μαθαίνεις κάποια σημαντικά πραγματάκια για τη ζωή που κανείς άλλος δε θα σου έλεγε ή έδειχνε με το δικό του παράδειγμα. Να τις αγαπάτε λίγο παραπάνω λοιπόν. 

Αυτές είναι οι αλήθειες που μπορείς να μάθεις μόνο από τη μεγαλύτερη αδερφή σου:

#1 Το πολύ το μακιγιάζ δεν κάνει τη γυναίκα

Δεν υπάρχει καλύτερη ομορφιά από τη φυσική! Προφανώς κι εμείς τα κορίτσια όσο είμαστε μικρά έχουμε μια τάση να βαφόμαστε παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται στην προσπάθειά μας να μεγαλώσουμε πριν την ώρα μας, όμως καθώς μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς πως the less is more. Βλέποντας το παράδειγμα της μεγάλης αδελφής σου και τις φάσεις που έχει περάσει η ίδια με το μακιγιάζ, που από λατέρνα πλέον βάζει τα απολύτως απαραίτητα γιατί βαριέται και δεν έχει χρόνο, παίρνεις το πολύτιμο αυτό μάθημα λίγο νωρίτερα. Κι όμως, έτσι βγαίνεις πιο ωραία τελικά!

#2 Ο πρώτος σου χωρισμός δε θα είναι ο τελευταίος

Ένας χωρισμός είναι σαν ένας μικρός θάνατος δε λένε; Ε, δίκιο έχουν. Και ειδικά όταν πρόκειται για την πρώτη σου σχέση ever, φυσικά και χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου και πιστεύεις πως δε θα ερωτευτείς ποτέ ξανά. Η μεγάλη σου αδελφή που έχει γνώση όμως, θα σε ενημερώσει ότι ο πρώτος σου χωρισμός δε θα είναι ο τελευταίος. Θα σου πει ότι η ζωή συνεχίζεται. Ότι θα ερωτευτείς ξανά κι ότι τα πάντα ξεπερνιούνται με το χρόνο. Θα σου πει ότι αυτό που τώρα σου φαίνεται βουνό, σε λίγο καιρό απλά θα γελάς στη θύμησή του.

#3 Όχι, αυτό το γ@μημένο μπλουζάκι δε σου πηγαίνει!

Classic. Δεν υπάρχει κοπέλα που να μην ρωτάει τη γνώμη της αδελφής της για ένα ρούχο προτού το φορέσει. Τώρα για το αν ακούνε τη γνώμη αυτή, είναι άλλο θέμα. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία πάντως, όταν εγώ εξέφραζα άποψη (την οποία μου ζητούσαν), οι αδελφές μου με αγνοούσαν. Μια που έλεγα «όχι δε σου πηγαίνει αυτό, δοκίμασε κάτι άλλο», μια που με έγραφαν κανονικότατα και ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕ. Η συμβουλή μου είναι να τις ακούτε τις αδερφές σας, γιατί λένε την αλήθεια και μόνο. Διαφορετικά, μην τις ρωτάτε!

#4 Την πραγματική αξία της φιλίας

Η φιλία είναι πολύ σημαντική συνθήκη και όσο περισσότερα γνωρίζεις γι’ αυτήν και τη στάση που πρέπει να κρατάς απέναντί της, τόσο το καλύτερο. Η μεγάλη αδελφή σου, λοιπόν, θα σου διδάξει την πραγματική σημασία της φιλίας και μέσα από τα λόγια της και τις πράξεις της θα σε αποτρέψει από λάθη. Θα σε μάθει ότι πρέπει να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες στους ανθρώπους και να μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Ότι η προδοσία δεν είναι καλό πράγμα, ούτε βέβαια η πονηριά, κι ότι οι φίλοι/ες σου είναι σημαντικότεροι/ες από εκείνο το γκόμενο που έχει βαλθεί να μπει ανάμεσά σας.

#5 Πώς να φεύγεις από μία τοξική σχέση

Ούσα άπειρη, η μικρότερη αδερφή είναι επιρρεπής σε κάθε λογής μ@λ@κε… εε καλόπαιδα ήθελα να πω, που δεν της ταιριάζουν, της συμπεριφέρονται άσχημα, την υποτιμούν και γενικότερα δεν είναι σε καμία περίπτωση η ιδανική σχέση για εκείνη. Η μεγαλύτερη αδερφή λοιπόν μπαίνει στο παιχνίδι σαν καθοδηγητής και αναλαμβάνει να εξηγήσει την αξία της κι ότι πρέπει να σέβεται και να εκτιμά τον εαυτό της και να μην παραμένει σε τοξικές σχέσεις. Το ιδανικό δεν υπάρχει εκεί έξω, υπάρχει σίγουρα όμως κάποιος άνθρωπος ο οποίος μπορεί να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες και απαιτήσεις σου.

#6 Τι σημαίνει η ανιδιοτελής αγάπη

Έχοντας κάνει περισσότερες σχέσεις από εσένα κι έχοντας μάθει περισσότερα πράγματα για τη ζωή, η μεγάλη αδελφή μπορεί να σου δώσει μία ιδέα του τι πάει να πει να αγαπάς με ανιδιοτέλεια. Κι αυτό είναι να δίνεις και να μην περιμένεις απαραίτητα να πάρεις. Να βάζεις στην άκρη τον εγωισμό σου, για χάρη του συντρόφου σου. Να συμβιβάζεσαι, να κάνεις υποχωρήσεις και να είναι βασική σου προτεραιότητα η ευτυχία του συντρόφου σου. Δύσκολα θα το κατακτήσεις αυτό, αλλά όταν βρεις το σωστό άνθρωπο, θα σου βγαίνει απλά αβίαστα.

#7 Πώς να είσαι το καλό παράδειγμα για τους άλλους

Οι μεγαλύτερες αδελφές έχουν αυτό το βάρος θα έλεγα, να αποτελούν το καλό παράδειγμα για τα μικρότερα αδέλφια. Αυτό έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του όμως. Σίγουρα πάντως οι γονείς δε θα έπρεπε να επιδίδονται σε συγκρίσεις και να απαιτούν από τα μικρότερα αδέρφια, όσα κατάφεραν τα μεγαλύτερα. Προσωπικά, νομίζω ότι αποτελώ καλό παράδειγμα για τις αδελφές μου και το ίδιο θα ήθελα να κάνουν κι εκείνες για τον υπόλοιπο κόσμο. Να θέλουν οι άλλοι να τους μοιάσουν, να αποτελούν καλή επιρροή και όχι να οδηγούν τις ίδιες αλλά και τους γύρω τους σε λάθος αποφάσεις ή δρόμους.

#8 Να μάθεις την αξία του να μοιράζεσαι

Ναι, προφανώς και αναφέρομαι κατά βάση σε ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά κλπ, γιατί αυτά έχουν σημασία! Πέρα από την πλάκα, είναι απίστευτα σημαντικό να μάθεις στην αδελφή σου να μοιράζεται. Τα πράγματά της, τις σκέψεις της, τα συναισθήματά της, τις χαρές και τις λύπες της. Γενικά να την προτρέψεις να είναι ένα εξωστρεφές και δοτικό άτομο. Να εκπέμπει θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Να μη φοβάται να δώσει, επειδή δεν ξέρει αν θα πάρει κάτι πίσω. Ανιδιοτέλεια σε όλους τους τομείς της ζωής της!


Photo by Radu Florin from Pexels

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET