fbpx

7 αξέχαστες φιγούρες καθηγητών που λατρέψαμε στην ελληνική τηλεόραση!


Πάει κι αυτό το καλοκαίρι και κάθε κατεργάρης δυστυχώς πρέπει να γυρίσει στον πάγκο του. Έτσι, μαζί με την επιστροφή στα σχολικά θρανία και τα πανεπιστημιακά έδρανα, πάνε πακέτο και οι εξεταστικές, τα διαβάσματα, οι υποχρεώσεις και για κάποιους και οι δουλειές. Και αφού ξεκινάει και επίσημα η νέα σεζόν, θαρρώ πώς θα πρέπει να αποτελέσουμε έναν φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους καθηγητές που κατά καιρούς έχουν περάσει από την οθόνη της ελληνικής τηλεόρασης. Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που μερικά από τα δικά μας φρούτα-καθηγητές, άνετα θα μπορούσαν να τους κλέψουν τον ρόλο.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα ταξίδι στο παρελθόν:

1. Καίτη Τόνγκα (πρώην Κατσίκη) – Σαββατογεννημένες

lazarou

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόκειται για φιλόλογο από τις λίγες. Τι και αν έβγαζε συνέχεια έξω τον Κρασσά ή ήταν η μοναδική που έμπαινε εμπόδιο στο απολυτήριο του Λαζάρου, πάντα θα κατάφερνε να μας κάνει να απολαύσουμε το μάθημά της. Δεν είναι τυχαίο ότι στήριξε τους μαθητές της στην κατάληψη για να πάνε στη Μύκονο (και εμείς είχαμε κάνει κατάληψη γιατί δεν είχαμε τετράγωνες τυρόπιτες), αλλά στο τέλος παντρεύτηκε και έναν εξ αυτών.

2. Θάνος Ποντίκης – Θα Βρεις Τον Δάσκαλο Σου

pontikis

Συνεχίζουμε στο ίδιο κλίμα, όπου καθηγητές καταλήγουν σε σχέση με μαθητές τους. Στην προκειμένη περίπτωση, ο χημικός κύριος Ποντίκης βρήκε τελικά τον δάσκαλό του στο πρόσωπο της Μαρίζας, μιας μαθήτριάς του και έτσι, η «σχολική» χρονιά κύλησε όχι και με τον πιο ομαλό τρόπο και για τους δύο. Πάντως αυτή η σειρά είχε ένα κόλλημα με τις «απαγορευμένες» σχέσεις, αφού και η κολλητή της Μαρίζας, η Άσπα, κατέληξε και αυτή να παντρευτεί με έναν καθηγητή της.

3. Χριστίνα Λαϊνά – Εργαζόμενη Γυναίκα

kathigitria3

Χωρισμένη, με κόρη emo στην εφηβεία (γιατί εκείνη την εποχή κυριαρχούσαν οι emo και οι trendy) και με μια ανύπαρκτη ερωτική ζωή, η κυρία Λαϊνά εκπροσωπεί την κλασσική φιλόλογο που διδάσκει το μάθημά της σαν το Ευαγγέλιο. Βέβαια, αυτό που της αναγνωρίζω είναι ότι κατάφερε και έδωσε εξετάσεις στην θέση της κόρης της.

4. Αγλαΐα (ή κυρά Δασκάλα) – Το Καφέ της Χαράς

kathigitria4

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια δασκάλα παλαιάς κοπής (με την κακή έννοια φυσικά) και λιγάκι για τα σίδερα. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτέλεσε μια εξέχουσα προσωπικότητα για το Κολοκοτρωνίτσι. Θαύμα θα ήταν αν οι μαθητές της δεν κατέληγαν με ψυχολογικά τραύματα, αφού τους έδιωχνε χωρίς λόγο, ξεσπούσε πάνω τους λόγω των προσωπικών της και γενικά δεν θα μπορούσε να πεις κανείς ότι ήταν και υπόδειγμα παιδαγωγού!

5. Αγλαΐα – Ευτυχισμένοι Μαζί

1AGLAIA1

Καταλληλότερη από την Αγλαΐα για να σου μεταφέρει τον λόγο του Θεού, πιστεύω δεν υπάρχει. Έχοντας ως σήμα κατατεθέν της το «Ευλόγησον», άλλοτε τη βλέπουμε να διδάσκει για τον Όσιο Πατάπιο της Θήβας και άλλοτε να κάνει γλύκες στον Σπύρο Μαυροτσούκαλο. Όπως όμως και να το κάνεις, είναι απολαυστικότατη στον ρόλο της.

6. Κορίνα Μητροπούλου –  Εγκλήματα

Θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει ως διδάκτορα του έρωτα, όμως στη μακροχρόνια καριέρα της έκανε και ένα πέρασμα σαν δασκάλα γεωγραφίας (για τον έρωτα πάλι). Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντυπωσιάσει το αμόρε της, καταλήγει να εντυπωσιάσει πιο πολύ τους μαθητές της με τις αστείρευτες γνώσεις της. Βέβαια, για να λέμε του στραβού το δίκιο, η Κορίνα ταιριάζει σε ρόλο δασκάλας, ακόμα κι αν δεν ξέρει που πάνε τα… τέσσερα (κάπως οξύμωρο).

7. Κωνσταντίνος Κατακουζηνός – Κωνσταντίνου Και Ελένης

12079677_417100805144363_69257289236033803_n

Θα κλείσω με έναν καθηγητή που συχνάζει στα δικά μας τα λημέρια, στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό. Είναι σίγουρο ότι αν πάρεις το μάθημά του, δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ πτυχίο, όμως οι γνώσεις του για τους μπιντέδες και το αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου θα σου μείνουν βαθιά χαραγμένες.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET