ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Το ήξερες πως αυτές οι καθημερινές συνήθειες, καταστρέφουν σιγά σιγά το σώμα μας;

Γράφει η Βίβιαν Ηλιάδη Ίσως εκπλαγείς με τον τρόπο κατά τον οποίο ορισμένα μικρά, απλά και καθημερινά πράγματα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα σου. Πράγματα για τα οποία ποτέ δεν υπολόγισες τις συνέπειες, ποτέ δεν σκέφτηκες κάτι αρνητικό και ποτέ δεν παρατήρησες. Όλα εκείνα που έκανες, κάνεις και προφανώς θα συνεχίσεις να κάνεις […]

Default avatar

Guest Author

1 Αυγούστου, 2016

Γράφει η Βίβιαν Ηλιάδη

Ίσως εκπλαγείς με τον τρόπο κατά τον οποίο ορισμένα μικρά, απλά και καθημερινά πράγματα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα σου. Πράγματα για τα οποία ποτέ δεν υπολόγισες τις συνέπειες, ποτέ δεν σκέφτηκες κάτι αρνητικό και ποτέ δεν παρατήρησες. Όλα εκείνα που έκανες, κάνεις και προφανώς θα συνεχίσεις να κάνεις στην καθημερινότητά σου, ξαφνικά θα αποκτήσουν άλλη σημασία για σένα. Παρόλα αυτά, με μαθηματική ακρίβεια δεν πρόκειται να αλλάξεις ούτε ένα από τα παρακάτω! Εγώ πάντως δύσκολα θα τα έκοβα…

1. Χρησιμοποιείς τον υπολογιστή.

vlaveri-sunitheia1

Μπορεί να ζούμε στην εποχή των οθονών υγρών κρυστάλλων, όμως χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή μπορεί να καταπονέσεις αρκετά τα μάτια σου και να υποφέρεις από πονοκεφάλους. Ορισμένοι υπολογιστές, επίσης, προκαλούν νευρολογικές βλάβες.

2. Στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι.

vlaveri-sunitheia2

Τι πιο αθώο, σωστά; Λάθος! Η θερμότητα από το πιστολάκι επηρεάζει τους δεσμούς του υδρογόνου στα μαλλιά σου, τα αφυδατώνει και όχι μόνο σπάει την τρίχα, αλλά μπορεί να τα δεις να πέφτουν.

3. Δαγκώνεις το στυλό/μολύβι σου.

vlaveri-sunitheia3

Κλασική φοιτητική συνήθεια που προϋπήρχε από το σχολείο και κανείς δεν σκεφτόταν ότι προκαλεί κάτι παραπάνω από μολύνσεις λόγω μικροβίων. Κι όμως! Θα μπορούσε να βλάψει τα δόντια σου, ακόμη και να τα μετατοπίσει.

4. Δεν φοράς αντηλιακή κρέμα όταν βγαίνεις έξω.

vlaveri-sunitheia4

Δεν είναι μονάχα η προστασία από τον ήλιο που θα σου χαρίσει, ειδικά τους καυτούς μήνες, αλλά και το υπέροχο και μυρωδάτο δέρμα που θα φαίνεται κάτι χρόνια νεότερο!

5. Κάνεις κάθε μέρα μπάνιο.

vlaveri-sunitheia5

Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από το να είσαι καθαρός και μυρωδάτος, όμως δυστυχώς, το καθημερινό μπάνιο με καυτό νερό, προϊόντα ομορφιάς και scrubbing καταστρέφουν τα λιπίδια του δέρματός σου, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής του υγρασίας.

[scis id=”59″]

6. Κάνεις τζόκινγκ.

vlaveri-sunitheia6

Μπορεί να ακούγεται απίστευτα ηλίθιο μιας και αποτελεί πολύ καλή γυμναστική, όμως το τζόκινγκ αυξάνει τον κίνδυνο αρθρίτιδας, ειδικά στα γόνατα, τα οποία καταπονούνται περισσότερο.

7. Τρως λεμόνια.

vlaveri-sunitheia7

Το λεμονάκι είναι must στη διατροφή μας και κανείς δεν φαντάζεται ότι μπορεί με κάποιο τρόπο να σου χαλάσει το χαμόγελο. Καλό, χρυσό, άγιο και αντιοξειδωτικό, όμως η οξύτητά του διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών, κάτι που είναι απαραίτητο για τη στοματική υγιεινή. Σε αυτή την περίπτωση, φάτο και μετά πιες νερό.

8. Τρως ποπ κορν.

vlaveri-sunitheia8

Δεν τίθεται θέμα για το αν παχαίνει ή όχι. Στην πραγματικότητα, το ανάλατο ποπ κορν αποτελεί ένα καλό, ολιγοθερμιδικό σνακ, όμως γίνεται λιγάκι «επικίνδυνο» για τα δόντια σου όταν δαγκώσεις απότομα τον πυρήνα του. Κρακ! Άουτς…

9. Κάθεσαι στο γραφείο σου.

vlaveri-sunitheia9

Δεν μιλάμε για μια ώρα, αλλά για πολλές. Αν κάνεις καθιστική ζωή για οποιοδήποτε λόγο, φρόντισε να σηκώνεσαι ανά διαστήματα και να περπατάς, διότι το καθισιό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων κατά 64%.

10. Φοράς κάλτσες στον ύπνο.

vlaveri-sunitheia10

Τι κακό μπορεί να έχει αυτό; Κι όμως, εμποδίζεται η ανταλλαγή αερίων από τα κύτταρα του σώματός σου, κάτι που όχι μόνο τα καταστρέφει, αλλά επηρεάζει και τα κύτταρα του εγκεφάλου σου (!) . Okay…

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι ’24!

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Glow Expert 4D: Η νέα σειρά του bioten με καινοτομία που παρέχει 4 δράσεις σε 1 επιλογή!

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals γιορτάζουν τρία classic sneakers με την καμπάνια «1000 BACK»!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

‘Sunshine guilt’: Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει ενοχές όταν έξω έχει ήλιο, αλλά θες να σαπίσεις σπίτι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET