ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Brexit: Τι θα ισχύσει τελικά με τα δίδακτρα των Ελλήνων φοιτητών στα βρετανικά πανεπιστήμια;

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναπόφευκτα θα επηρεάσει και τα δίδακτρα των μη Βρετανών φοιτητών. Ειδικότερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την απομονή των υποτροφιών Chevening, η Βρετανίδα πρεσεβευτής Κέιτ Σμιθ, αναφέρθηκε στο Brexit και δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ακαδημαϊκό […]

Neopolis Team

6 Σεπτεμβρίου, 2019

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναπόφευκτα θα επηρεάσει και τα δίδακτρα των μη Βρετανών φοιτητών.

Ειδικότερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την απομονή των υποτροφιών Chevening, η Βρετανίδα πρεσεβευτής Κέιτ Σμιθ, αναφέρθηκε στο Brexit και δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη με τους Βρετανούς συμφοιτητές τους, μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η Βρετανίδα απένειμε δύο υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 στην Αναστασία Μπενέκου, που θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών MBA στο πανεπιστήμιο του Κεντ και στον Μοχάμεντ Ελ Σαέρ, ο οποίος θα παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών Πολέμου (War Studies) στο King’s College του Λονδίνου.

«Το Chevening πλέον καθιερώνεται εκ νέου ως ένας θεσμός στην Ελλάδα – γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα», τόνισε στην ομιλία της η κ. Σμιθ.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να στηρίξει τους πιο λαμπρούς και αξιόλογους Έλληνες φοιτητές. Αξιοποιώντας την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε ένα εκλεκτό ακαδημαϊκό περιβάλλον, οι υπότροφοι Chevening αποκτούν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουν το μέλλον τους πίσω στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα δίδακτρα που καλούνται να καταβάλουν Ευρωπαίοι φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για σπουδές στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας το 2019, δηλαδή μετά την επίσημη έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της κυβέρνησης γινόταν σαφές πως θα μπορούν να λάβουν φοιτητικά δάνεια, όπως και οι Βρετανοί φοιτητές, ενώ δεν θα υπάρχει διαχωρισμός στην καταβολή διδάκτρων για Ευρωπαίους και Βρετανούς φοιτητές.

Οι φοιτητές της Ε.Ε. αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 80.000 από τους 1.6 εκατομμύρια προπτυχιακούς φοιτητές σε Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων και 65.000 που σπουδάζουν στην Αγγλία και σχεδόν 50.000 είναι μεταπτυχιακοί.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET