ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εφαρμογή φοιτητών βάζει τέλος στις ουρές αναμονής, δε θα ξανακατεβάσεις καντήλια περιμένοντας!

Το πιο εκνευριστικό πράγμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας, ειδικά όσοι δεν φημιζόμαστε για την υπομονή μας, είναι οι ουρές αναμονής. Ουρά στα εκδοτήρια, ουρά στην τράπεζα, ουρά στην εφορία, ουρά στα ΚΕΠ και πάει λέγοντας. Αφού όταν προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το στήσιμο που θα φάμε όρθιοι και τελικά αυτό δεν συμβαίνει, νιώθουμε […]

Το πιο εκνευριστικό πράγμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας, ειδικά όσοι δεν φημιζόμαστε για την υπομονή μας, είναι οι ουρές αναμονής. Ουρά στα εκδοτήρια, ουρά στην τράπεζα, ουρά στην εφορία, ουρά στα ΚΕΠ και πάει λέγοντας. Αφού όταν προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το στήσιμο που θα φάμε όρθιοι και τελικά αυτό δεν συμβαίνει, νιώθουμε ευφορία από πάνω μέχρι κάτω.

Επειδή αυτό μπορεί να συμβεί μία φορά στα χίλια χρόνια, ήρθε μια παρέα αποφοίτων του ΕΚΠΑ και του Πολυτεχνείου να μας λύσουν με κάποιο τρόπο τα χέρια. Αυτός ο τρόπος ονομάζεται Timejack.

Πρόκειται στην ουσία για ένα Progressive Web App που μας βοηθά να αποφεύγουμε τις ουρές αναμονής σε κάθε μα κάθε περίσταση, ακόμα και για μια συναυλία. Εκτός δηλαδή από τους καταραμένους δημοσίους φορείς, το Timejack μας γλιτώνει από κάθε λογής ουρά και αυτό είναι που το κάνει σπουδαίο και χρήσιμο.

Ο Γιάννης Πάχος, ο Αναστάσης Μπλέτσης, ο Πέτρος Δημητρακόπουλος και ο Κωνσταντίνος Τσιλιβαράκος είναι οι δημιουργοί του, οι οποίοι όπως δήλωσαν σε συνέντευξη τους στην Athens Voice, η ιδέα προέκυψε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, όπου μάλιστα κατέκτησαν και το 1ο βραβείο.

Εκεί, είχαν αναπτύξει αρχικά μια εφαρμογή που είχε ως στόχο την επίλυση του προβλήματος των ουρών αναμονής σε όλα τα λούνα παρκ της Ευρώπης. Κατάφεραν να τήν τεστάρουν στο Allou Fun Park και έκτοτε μετά το feedback που πήραν από επιχειρηματικούς συμβούλους, διαπίστωσαν πως η αγορά αναζητά κάτι πιο καθολικό.

Τρόπος λειτουργίας του TimeJack

H χρήση του είναι πολύ εύκολη, καθώς σύμφωνα με τους δημιουργούς, ο χρήστης δεν έχει παρά να ακολουθήσει μερικά απλά βήματα και στη συνέχεια να εγγραφεί δωρεάν. Επιλέγει την επιχείρηση/δήμο που επιθυμεί και βλέπει τον μέσο χρόνο αναμονής για εκείνη τη στιγμή, ενώ διαλέγοντας το “Join Queue” ενημερώνεται για το πότε είναι η σειρά του.

Και ούτε γάτα ούτε ζημιά, κάνουμε τις υπόλοιπες δουλειές μας άνετοι και χωρίς να σιχτιρίζουμε στην ουρά.

Αυτή τη στιγμή, η Timejack συνεργάζεται με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου η εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά στην υπηρεσία του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και είναι άμεσα διαθέσιμη όλες τις μέρες και ώρες λειτουργίας του ΤΑΠ μέχρι το καλοκαίρι. Οι συνεργάτες του Timejack είναι οι δημόσιες υπηρεσίες/Δήμοι και οι επιχειρήσεις συνεπώς τα έσοδα του προέρχονται κυρίως από τις επιχειρήσεις με βάση ένα subscription fee αλλά και με ένα μικρό κόστος επι των χρηστών που εξυπηρετούνται καθημερινά στους χώρους τους.

«Οι αντιδράσεις που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι πολύ ενθαρρυντικές και μας έχουν βοηθήσει να βελτιώσουμε την εφαρμογή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στα πρώτα βήματα κάθε startup γι’ αυτό και ετοιμαζόμαστε να το υλοποιήσουμε και σε μια ακόμη υπηρεσία του ίδιου Δήμου και είμαστε σε συζητήσεις με διάφορες άλλες εταιρίες και Δήμους για πιθανή συνεργασία. Σκοπεύουμε να εστιάσουμε αρκετά στο marketing και την προώθηση της εφαρμογής ενώ ευελπιστούμε οτι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε τουλάχιστον 2 ακόμα εγγεγραμμένες επιχειρήσεις ή Δήμους στην πλατφόρμα μας, καθώς και μερικές εκατοντάδες χρήστες».

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες που πολλές φορές επικρατεί το απόλυτο χάος. Και πρωτοβουλίες από νέους ανθρώπους που έχουν όραμα και όρεξη να δημιουργήσουν κάτι καλό, αψηφώντας κάθε ρίσκο που υποβόσκει στην σημερινή εποχή.

Το πόσο εύκολο όμως είναι να ασχοληθεί κάποιος με την επιχειρηματικότητα στα δεδομένα της χώρα μας, είναι ένα ερώτημα που απασχολεί και μπορεί να απαντηθεί μόνο από εκείνους που έχουν… τολμήσει.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παιδιά του Timejack, το να ασχοληθεί κάποιος με την επιχειρηματικότητα και δη στην ελληνική πραγματικότητα ακούγεται δυσοίωνο, αλλά στην πράξη τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα για όλους τους νέους που έχουν την όρεξη να το κάνουν.

«Τα πανεπιστήμια έχουν οργανώσει τις κατάλληλες δομές ώστε να στηρίζουν τους νέους ανθρώπους στα πρώτα τους βήματα, οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει τις πόρτες τους δημιουργώντας τους δικούς τους διαγωνισμούς και το οικοσύστημα των startups έχει οργανωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μία ακόμη πολύ σημαντική ευκαιρία για όσους προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά τελευταία στη χώρα μας είναι και τα επενδυτικά κεφάλαια που δίνονται από το EquiFund, και στηρίζουν πολλές νεοφυείς αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός των συνόρων αυτής».

Όσοι έχετε μια καλή ιδέα, αναζητήστε τρόπους να την υλοποιήσετε. Μην μένετε άπραγοι.

Περισσότερα για το Timejack μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET