ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό!

Είναι ευρέως αποδεκτό πως η χώρα μας διανύει μία από τις δυσκολότερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της. Η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της στους περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας, με την εκπαίδευση να μην αποτελεί εξαίρεση. Και μπορεί το επίπεδο σπουδών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μας να είναι πολύ καλό σε σχέση με […]

Neopolis Team

19 Αυγούστου, 2018

Είναι ευρέως αποδεκτό πως η χώρα μας διανύει μία από τις δυσκολότερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της. Η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της στους περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας, με την εκπαίδευση να μην αποτελεί εξαίρεση.

Και μπορεί το επίπεδο σπουδών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μας να είναι πολύ καλό σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αυτό δε φαίνεται να το εκτιμούν αντίστοιχα οι φοιτητές μας. Τουλάχιστον σύμφωνα με την τελευταία σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, τα στοιχεία της οποία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για τη χώρα μας και την μελλοντική της ανάπτυξη.

Η Ελλάδα βλέπετε, κατέχει την 6η υψηλότερη θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών στο ποσοστό «εξαγωγής φοιτητών». Κι αυτό, διότι το 5,8% του συνόλου των φοιτητών έχει επιλέξει να σπουδάσει στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την Καθημερινή, η χώρα μας φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών που «εισάγουν» φοιτητές. Κι αυτό είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που οφείλει να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα επόμενα χρόνια. Η εκπαιδευτική ηγεσία άλλωστε, έχει εκφράσει πολλάκις τη θέλησή της για τη διεθνοποίηση των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ακολουθώντας τις παγκόσμιες και κυρίως Ευρωπαϊκές τάσεις. Το ερώτημα είναι, θα τα καταφέρει;

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET