ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2017 | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε πρώτη φάση

Τέλος στην αγωνία των φοιτητών όσο αφορά στην εισαγωγή τους στην αντίστοιχη σχολή έδωσε η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων από το Υπουργείο Παιδείας με τις αυξομειώσεις στα μόρια να είναι σημαντικές. Τώρα λοιπόν ξεκινά ο νέος «αγώνας» των τέως μαθητών και λίαν συντόμως φοιτητών με τους ίδιους να πρέπει να ενταχτούν στο νέο εκπαιδευτικό κλίμα. Πρώτο […]

Default avatar

Guest Author

25 Αυγούστου, 2017

Τέλος στην αγωνία των φοιτητών όσο αφορά στην εισαγωγή τους στην αντίστοιχη σχολή έδωσε η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων από το Υπουργείο Παιδείας με τις αυξομειώσεις στα μόρια να είναι σημαντικές.

Τώρα λοιπόν ξεκινά ο νέος «αγώνας» των τέως μαθητών και λίαν συντόμως φοιτητών με τους ίδιους να πρέπει να ενταχτούν στο νέο εκπαιδευτικό κλίμα. Πρώτο τους μέλημα είναι να εγγραφούν στη σχολή τους ώστε να ξεκινήσουν. Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, μπορούμε να πάρουμε μια «γεύση» από την περυσινή χρονιά.

Σύμφωνα με το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής όπως είχε πέρσι, αναφέρονται τα εξής:

1. Όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 (σ.σ 2017), εκτός εκείνων των Στρατιωτικών Σχολών, των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των Αστυνομικών Σχολών, των Πυροσβεστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου, καλούνται μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, www.minedu.gov.gr, να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης εγγραφής τους στα Τμήματα επιτυχίας τους.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Για την είσοδο στην εφαρμογή Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2016 (σ.σ 2017), οι επιτυχόντες θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που χρησιμοποίησαν για την πρόσβασή τους στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού. Οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες, στην περίπτωση που αυτοί χρειαστούν επαναδημιουργία κωδικού ασφαλείας.

2. Σημαντικό είναι να είναι σωστά τα στοιχεία των επιτυχόντων. Αν τυχόν κάποιο από τα στοιχεία δεν είναι σωστό, τότε πρέπει να μεταβεί σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. ώστε να γίνει αλλαγή/ διόρθωση των στοιχείων του στα αρχεία του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ. Έτσι, μόνο τότε θα είναι στη θέση να κάνει την οριστική υποβολή της αίτησης εγγραφής του, ενώ για οποιαδήποτε απορία του μπορεί να επικοινωνήσει με τη Γραμματεία του Τμήματός του.

3. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, σύμφωνα με τη Γραμματεία του κάθε Τμήματος, ο επιτυχών οφείλει να παρουσιαστεί στη Γραμματεία του Τμήματος και να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα, ή αντίστοιχο δημόσιο έγγραφο, προκειμένου να παραλάβει το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες.

*Θεωρούμε πως και φέτος θα ισχύσει η ίδια διαδικασία χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές. Ωστόσο, μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, θα σας τη γνωστοποιήσουμε άμεσα.

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET