ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Μόλις 6-8 φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για εμβολιασμό!

Mission failed.

Neopolis Team

26 Οκτωβρίου, 2021

Το Πανεπιστήμιο Πατρών προχώρησε χθες σε μια δράση που αποσκοπούσε στην ενημέρωση των φοιτητών για το θέμα του εμβολιασμού και στην παρότρυνσή τους να… τσιμπηθούν εφόσον δεν το έχουν κάνει. Ο απολογισμός ωστόσο ήταν λίγο απογοητευτικός, μιας και μόλις 6-8 παρευρισκόμενοι πήραν την απόφαση να επισκεφθούν την κινητή μονάδα που είχε στηθεί και να συντελέσουν στην προσπάθεια του Ιδρύματος να θωρακιστεί.

Ειδικότερα, η δράση αυτή είχε προγραμματιστεί για τη χθεσινή μέρα (Δευτέρα 25/10), από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι, κι επρόκειτο για μια πρωτοβουλία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Η ομιλία του διοικητή της, Γιάννη Καρβέλη, ξεκίνησε λέγοντας

Ήρθαμε σήμερα εδώ, ώστε βοηθήσουμε στην ενημέρωση για την εμβολιαστική διαδικασία και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των φοιτητών μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφενός μεν, κάναμε μια διαδραστική κουβέντα με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας και αφετέρου, θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα του εμβολιασμού. Δε χωράει κανένας εφησυχασμός. Παρατηρείται μια αυξητική τάση σε νεαρές ηλικίες και μάλιστα έχουμε τελευταία αρκετά παιδιατρικά περιστατικά.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1124536211620514&id=241894239884720

Το παρόν έδωσε και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ της περιοχής και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα, Χαράλαμπος Μπακόπουλος, ο οποίος συντόνισε τη λειτουργία της κινητής μονάδας εμβολιασμού με γιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου. Παρά τις ελπίδες λοιπόν να εμπνεύσουν όσους φοιτητές δεν έχουν μπει στη διαδικασία εμβολιασμού, να το κάνουν, ο τελικός αριθμός δείχνει πως δεν υπήρξε μεγάλη διάθεση από πλευρά τους. Κάπως έτσι, τα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία είχε αναγγείλει το Υπουργείο για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, αποδείχτηκαν αρκετά… fail. Όπως το περιμέναμε δηλαδή.

Ο πρύτανης του συγκεκριμένου Ιδρύματος ωστόσο δεν παραδίδει τα όπλα, σημειώνοντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως: «Δεν ξεπέρασαν τους 6-8 οι φοιτητές που εμβολιάστηκαν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Εμείς θα συνεχίσουμε και τις ενημερώσεις και όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Από κει και πέρα είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε».

Άλλωστε, προς το παρόν φαίνεται να λειτουργούν τα μέτρα που έχει πάρει το Πανεπιστήμιο και γι’ αυτό δεν έχει καταγραφεί μεγάλη διασπορά του ιού. Πέρα από ορισμένα κρούσματα που έχει ανακοινώσει, δεν έχει έρθει αντιμέτωπο με αριθμούς που απειλούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET