ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΠΘ: Από την Πέμπτη ξεκινά η λειτουργία 4 εμβολιαστικών κέντρων – Πού θα βρίσκονται!

Το πανεπιστήμιο καλεί τους φοιτητές να επιλέξουν «το δρόμο της ασφάλειας», όπως χαρακτηριστικά λέει η ανακοίνωση.

Neopolis Team

6 Οκτωβρίου, 2021

Το ΔΠΘ βρίσκεται ανάμεσα στα – λίγα – πανεπιστήμια που ξεκίνησαν το χειμερινό εξάμηνο τη Δευτέρα 4/10 κι ευελπιστεί μέσα από τον εμβολιασμό να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία του υπόλοιπου έτους.

Όπως ανέφερε μέσα από ανακοίνωσή του, αποτελεί το ισχυρό όπλο προστασίας που θα επιτρέψει τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και την καθημερινότητα γενικά, να λειτουργήσει κανονικά, γι’ αυτό και καλεί όσους φοιτητές δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, να το κάνουν και να επιλέξουν έτσι το δρόμο της ασφάλειας.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα, φέρνει 4 εμβολιαστικά κέντρα και στις 4 πόλεις-έδρες του ιδρύματος (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα), ώστε να διευκολύνει και να επισπεύσει το έργο των φοιτητών. Είναι άλλωστε μια απόφαση που είχε πάρει το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, με το ΑΠΘ να είναι αυτό που έκανε την πρώτη σχετική ανακοίνωση

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές ανάλογες κινήσεις από όλα τα ιδρύματα, αλλά όσον αφορά το ΔΠΘ, τα κέντρα αυτά θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 7/10 και την Παρασκευή 8/10 στις 12.00-14.00 και από Τρίτη 12/10 κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 12.00-14.00. Η ακριβής τοποθεσία τους είναι:

  • Ξάνθη: Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης της Πολυτεχνικής Σχολής
  • Κομοτηνή: Κυλικείο, στο κτιριακό συγκρότημα της Παλιάς Νομικής
  • Αλεξανδρούπολη: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
  • Ορεστιάδα: Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιδρύματος:

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ξεκινά από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου τα διά ζώσης μαθήματα έχοντας λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και πρωτόκολλα για την ασφάλεια των φοιτητών, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του. 

Ενόψει της επιστροφής στη διά ζώσης διδασκαλία θεωρούμε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί ισχυρό όπλο προστασίας που υψώνει το τείχος ανοσίας εντός και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους τους ανεμβολίαστους φοιτητές μας να επιλέξουν τον δρόμο της ασφάλειας για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, την πανεπιστημιακή κοινότητα του Δ.Π.Θ. και το κοινωνικό σύνολο να εμβολιαστούν άμεσα, επιδεικνύοντας αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Προκειμένου να διευκολύνουμε τους ανεμβολίαστους φοιτητές να ολοκληρώσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και έτσι διασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 7-10-2021 και την Παρασκευή 8-10-2021 και ώρα 12.00-14.00 και από Τρίτη 12-10-2021 κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 12.00-14.00 τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στους παρακάτω χώρους:

  • Ξάνθη: Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης της Πολυτεχνικής Σχολής
  • Κομοτηνή: Κυλικείο, στο κτιριακό συγκρότημα της Παλιάς Νομικής
  • Αλεξανδρούπολη: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
  • Ορεστιάδα: Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET