ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υφ. Παιδείας: Πιθανή παράταση εξαμήνου μέχρι 31 Ιουλίου για να ολοκληρωθούν οι ασκήσεις!

Μην κάνετε σχέδια.

Neopolis Team

28 Απριλίου, 2021

Καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση και ξεκούραση από τις φοιτητικές υποχρεώσεις, αλλά τόσο πέρσι όσο και φέτος, ο ορισμός αυτός έχει αλλάξει. Διότι ο κορωνοϊός δεν ήρθε για να φέρει τα άνω κάτω μόνο στην πραγματοποίηση των εξαμήνων, αλλά να ταράξει τα νερά και στην περίοδο των διακοπών μας και να μας χαλάσει κι εκεί το όνειρο.

Όπως ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό λοιπόν, αναμένεται να υπάρξει παράταση του εαρινού εξαμήνου για όσα τμήματα το έχουν ανάγκη, και το καλοκαίρι να ξεκινήσει επισήμως μετά τις 31 Ιουλίου. Λίγο πριν τελειώσει δηλαδή… 

Δυστυχώς, οι καθυστερήσεις στις κλινικές, εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις οδήγησαν στο χειρότερο πιθανό σενάριο, και πλέον τα κενά θα πρέπει να αναπληρωθούν «κλέβοντας» χρόνο από τις διακοπές.

Όπως έγινε γνωστό χθες, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ανοίξει τα πανεπιστήμια από τις 10 Μαΐου για τις πρακτικές, ενώ από τις 15 του ίδιου μήνα θα πάρουν μπρος και οι κλινικές κι εργαστηριακές ασκήσεις για τους τελειόφοιτους κι επί πτυχίω φοιτητές.

Ταυτόχρονα, ο Υφυπουργός, Άγγελος Συρίγος, ανακοίνωσε και την πιθανή παράταση του ακαδημαϊκού εξαμήνου για περιπτώσεις που είναι απαραίτητη. Τα τμήματα δηλαδή θα μπορούν να αποφασίσουν μόνα τους αν θέλουν να παρατείνουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 31 Ιουλίου, ώστε να καλύψουν ασκήσεις στις οποίες έχουν μείνει πίσω.

Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι, με Σχολές να στρέφονται στη δυνατότητα παράτασης ώστε να ολοκληρώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Πέρσι τέτοια εποχή βέβαια, ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε το εξάμηνο εξ αποστάσεως και στην αρχή ειδικότερα, υπήρξαν δυσκολίες και εμπόδια που καθυστέρησαν τις online διαλέξεις. Χαρακτηριστικά, το ΕΛΜΕΠΑ έληξε το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στις 24 Ιουλίου (όποτε και τελείωσε η εξεταστική), ενώ το ΕΚΠΑ στις 31 Ιουλίου

Πολύ πιθανό λοιπόν, τόσο οι φοιτητές των ίδιων πανεπιστημίων όσο και των υπόλοιπων, να δούμε να χάνεται άλλο ένα καλοκαιράκι μπροστά στα μάτια μας… Κουράγιο!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET