ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε μαζική κινητοποίηση προχωράνε αύριο 19/3 οι πρακτικάριοι φοιτητές στο Υπ. Παιδείας!

Χωρίς τελειωμό αυτό το ζήτημα...

Neopolis Team

18 Μαρτίου, 2021

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι κινητοποιήσεις στη χώρα μας και βλέπουμε το γιατί. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η δικαιολογία της πανδημίας δεν αρκεί για να αποδεχτούμε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο των πανεπιστημίων και κατά συνέπεια η μη λειτουργία των εργαστηριακών, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων, που ως ενός σημείου ήταν κατανοητά, ωστόσο πλέον μετράμε τρία εξάμηνα σε αυτήν την κατάσταση και δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να επιτραπεί η πραγματοποίησή τους.

Μέχρι τώρα, η μόνη κατεύθυνση που έχει δώσει το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής αυτών μετά τις 26/03, καθώς και της παράτασης του εξαμήνου για την ολοκλήρωσή τους.

Οι απαντήσεις ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρες και σίγουρες, γι’ αυτό και αύριο Παρασκευή 19/03, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση φοιτητών από διάφορες σχολές της πρωτεύουσας, ώστε να καταθέσουν τα αιτήματά τους και τις υπογραφές που συλλέγουν διαδικτυακά. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ.μ στο Υπ. Παιδείας κι έχει ως στόχο «να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση και τα Εργαστήρια δια ζώσης με όλα τα μέτρα προστασίας και να γίνουν ξανά φοιτητές».

Τα κείμενα όπου συλλέγονται οι υπογραφές αφορούν το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων για τη διεξαγωγή ασκήσεων, με πολλούς υποστηρικτές να είναι στο πλάι των αιτημάτων.

Όπως αναφέρει ένα από αυτά, από το Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών:

«Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια, αδιαφορώντας για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι φοιτητές με την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας τους. Όλο αυτό το διάστημα οι φοιτητές αγωνιούμε για τη μη διεξαγωγή της πρακτικής μας άσκησης και των πτυχιακών εργασιών μας. Η προσπάθειά μας να πάρουμε πτυχίο έχει «παγώσει» αφού από την έναρξη της δεύτερης καραντίνας δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πτυχιακές εργασίες που απαιτούν εργαστηριακά πειράματα, να ολοκληρώσουμε την πρακτική άσκηση που απαιτεί φυσική παρουσία. Η κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για να επιστρέψουμε στις σχολές μας έστω για να ολοκληρώσουμε οι τελειόφοιτοι με αυτές τις υποχρεώσεις. Εδώ και 3 μήνες βρισκόμαστε στον «αέρα» και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα συνεχιστούν πρακτικές και πτυχιακές.

Απαιτούμε:

    • Κυβέρνηση-υπουργείο-πρυτανεία να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ξεκινήσουν οι πρακτικές ασκήσεις και οι πειραματικές πτυχιακές εργασίες και να συνεχιστούν όσες διακόπηκαν.

    • Να ανοίξει άμεσα το σύστημα για να μπορούμε να δηλώσουμε τις πρακτικές.

    • Όσοι φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει το 70% της πρακτικής τους άσκησης πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων το Νοέμβρη να έχουν τη δυνατότητα να τους αναγνωριστεί ολόκληρη η πρακτική άσκηση, όπως είχε γίνει και στο πρώτο λοκντάουν.

Προχωράμε σε συλλογή υπογραφών που θα καταθέσουμε στον αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιτροπή φοιτητών για πρακτικές και πτυχιακές στο Γεωπονικό Αθήνας»

Μπείτε εδώ για να διαβάσετε το κείμενο συλλογής υπογραφών της Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

Μπείτε εδώ για να διαβάσετε το κείμενο συλλογής υπογραφών των  Συλλόγων Ψυχολογίας ΑΠΘ, Ρεθύμνου και φοιτητών Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET