FOODIES

4 εύκολες συνταγές για σένα που λατρεύεις το cheesecake – δε θέλουν καν ψήσιμο!

Γιατί αν δεν φας Maltesers cheesecake, τι κάνεις με τη ζωή σου;

Γεωργία Σιμιτζή

26 Απριλίου, 2023

Αν δε σου αρέσει το cheesecake, sorry we can’t be friends. Σοβαρά τώρα, υπάρχει πιο λαχταριστό γλυκό; Μπισκοτένια βάση, αφράτη, ελαφριά κρέμα και μαρμελάδα: τα όνειρά μου in a nutshell! Για να μπήκες σ’ αυτό το άρθρο, μάλλον έχουμε τα ίδια όνειρα. 

Η ιδέα να μαζέψουμε αγαπημένες συνταγές για το θεϊκό αυτό γλυκό, ήρθε όταν φτιάξαμε cheesecake pancakes. «Όταν πεθάνω να με θάψετε με κρέμα cheesecake», είπα στα παιδιά εδώ και το εννοούσα. Άνετα δηλαδή με έβλεπα να τρώω από το πάτωμα μαζί με την Rachel και τον Chandler. 

Επειδή ωστόσο δεν είμαστε αρκετά τυχεροί για να βρεθεί ένα cheesecake ως δια μαγείας έξω από την πόρτα μας, τις μέρες που το λιγουρευόμαστε αλλά βαριόμαστε να πάμε μέχρι το ζαχαροπλαστείο, μπορούμε να το φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Και με τις παρακάτω συνταγές που δε θέλουν καν ψήσιμο, είναι πολύ πιο απλό απ’ ό,τι νομίζεις:

Note: Στις δοσολογίες παίζει μεγάλο ρόλο το σκεύος που έχεις, επομένως αν σου βγει λίγο πιο flat μην απαγοητευτείς. Η γεύση παραμένει το ίδιο τέλεια!

Η βάση για το cheesecake

Ξεκινάμε από τα basics. Η βάση του cheesecake έχει στάνταρ υλικά: μπισκότα και λιωμένο βούτυρο. Αφού κάνεις σκόνη τα μπισκότα στο multi, τα μεταφέρεις σ’ ένα μπολ, ανοίγεις μία τρύπα στη μέση και ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύεις καλά κι απλώνεις το μείγμα σ’ ένα στρογγυλό ταψί (ιδανικά με αποσπώμενη βάση) όπου έχεις τοποθετήσει λαδόκολλα. Αφήνεις στο ψυγείο για 1-1μιση ώρα για να κρυώσει. 

Κλασικό cheesecake φράουλα

Αν κάνεις master την κλασική συνταγή, τότε μπορείς να κάνεις και τις παραλλαγές. Προσωπικά, στην όψη της κατακόκκινης μαρμελάδας φράουλα που καλύπτει το «κέικ», κάτι παθαίνω!

Θα χρειαστείς:

  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Μαρμελάδα φράουλα

Αφού η βάση σου κρυώσει στο ψυγείο, σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και χτυπάς με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτεις το τυρί κρέμα, το χυμό λεμόνι, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάς για να ομογενοποιηθούν και να σφίξει το μείγμα. Απλώνεις την κρέμα στη βάση, λειαίνεις μ’ ένα κουτάλι και αφήνεις για τουλάχιστον 2 ώρες το cheesecake στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμο, περνάς μία στρώση μαρμελάδα φράουλα (μην την τσιγκουνευτείς) σε όλη την επιφάνεια και κομματάκια φράουλας (αν θες) κι απολαμβάνεις.

Δροσιστικό cheesecake λεμόνι

Charlotte’s Lively Kitchen

Υπάρχουν φορές που ενώ θέλεις κάτι γλυκό, θέλεις να έχει και μια όξινη τσαχπινιά που να προκαλεί ευχαρίστηση στον ουρανίσκο σου. Λεμόνι it is my friend! Προσωπικά λατρεύω το lemon cheesecake και θα σου πω απλά «ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ». Δίνει αυτή την αναζωογονητική γεύση και γλυκόξινη δροσιά που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Θα χρειαστείς:

  • 150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 280 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 2½ λεμόνια
  • 5 κ.γ. χυμό λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)

Με τη βάση να παγώνει στο ψυγείο, εσύ φτιάχνεις το filling αναμειγνύοντας τα υλικά σταδιακά. Σ’ ένα μπολ χτυπάς με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει smooth. Έπειτα προσθέτεις το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάς μέχρι να σφίξει το μείγμα. Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις σιγά σιγά την κρέμα ώστε να πάει παντού. Με το κουτάλι ισώνεις την επιφάνεια για να είναι λεία. Στη συνέχεια βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να δέσει. Μπορείς να το αφήσεις ως έχει, αλλά αν θέλεις να νιώσεις master chef μπορείς να το σερβίρεις με σαντιγί, φέτες λεμονιού ή σιρόπι λεμόνι. Yum yum!

Maltesers Cheesecake

Στο σοκολατένιο cheesecake λέμε ναι, πόσο μάλλον όταν έχει λαχταριστή, πλούσια κρέμα με κομματάκια Maltesers. Εύκολο στην προετοιμασία και χωρίς να θέλει ψήσιμο, κάνει τις μέρες που οι λιγούρες χτυπάνε αλύπητα, να φαίνονται πιο εύκολες. Βάζω στοίχημα ότι δε θα το φτιάξεις μόνο μία φορά.

Θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive/πτι-μπερ με σοκολάτα
  • 60 γρ. (4 κ.σ.) βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. Maltesers
  • Λιωμένη σοκολάτα

Φτιάξε τη βάση του cheesecake θρυμματίζοντας τα σοκολατένια μπισκότα στο μίξερ και ρίχνοντας το λιωμένο βούτυρο. Μετέφερε το μείγμα στο ταψί, άπλωσε το να γίνει ομοιόμορφο και βάλτο στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Όσον αφορά το filling, ανακάτεψε σ’ ένα μπολ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Δε θέλουμε όμως να το παρακάνεις, ίσα που για να αναμειχθούν. Έπειτα πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σφίξει! Κράτα μερικά Maltesers στην άκρη για τη διακόμηση και τα υπόλοιπα σπάστα σε κομμάτια και πρόσθεσέ τα στην κρέμα. Άπλωσε την κρέμα στην παγωμένη μπισκοτένια βάση και ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σέρβιρε βάζοντας από πάνω Maltesers, σαντιγί ή ρίχνοντας λιωμένη κουβερτούρα/σοκολάτα. Αριστούργημα! 

Cheesecake με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Handle The Heat

Οκ εδώ μιλάμε για τον ορισμό της γουρουνιάς. Και cheesecake και σοκολάτα και φυστικοβούτυρο. Δώστε το μας και πάρτε μας την ψυχή. Το καλό πράγμα όμως θέλει υπομονή, έτσι και το cheesecake αυτό θέλει τον χρόνο του στο ψυγείο. Prepare yourself για 6-7 ώρες.

Θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 ml (½ φλ) κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γκανάζ σοκολάτας

  • 120 ml (½ φλ) κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Σ’ ένα μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα για ένα λεπτό περίπου ή μέχρι να γίνει εντελώς smooth. Πρόσθεσε την άχνη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξε και τα υπόλοιπα υλικά, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το φυστικοβούτυρο και ανάμειξέ τα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Άπλωσε την κρέμα στη βάση του cheesecake ώστε να γίνει λεία η επιφάνεια και άφησέ το στο ψυγείο για 6 ώρες ή και όλη τη νύχτα.

Για να φτιάξεις την γκανάζ, ζέστανε την κρέμα γάλακτος σ’ ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι ν’ αρχίσει να σιγοβράζει. (μπορείς και στο φούρνο μικροκυμάτων). Αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Περίμενε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακάτεψε να γίνει ένα το μείγμα. Last step, περιμένεις να παγώσει για 5 λεπτά και περιχύνεις το γλυκό. Μία ωρίτσα ακόμα στο ψυγείο να δέσουν όλα μαζί και μετά απλά θα έχεις το πιο τούμπανο cheesecake. 

Καλή απόλαυση και φύλαξε ένα κομμάτι και για εμάς! 🤤

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Το Παπακαλιάτης supremacy έφτασε ως το ABC News χάρη στη διεθνή επιτυχία του «Μαέστρο»!

Μουσική

Eurovision: Η Μαρίνα πάτησε… πόδι στη σκηνική παρουσία – «Ο Φωκάς δεν είχε πολλή ανάμειξη»!

PLACES TO BE

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν κι επίσημα από σήμερα, το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε!

BINGE WATCHING

Maestro: Σε λίγη ώρα βγαίνει ολόκληρη η 2η σεζόν στο Netflix για παπακαλιάτικο ξενύχτι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET