ΕΛΛΑΔΑ

20χρονος φοιτητής στη Σπάρτη εκβίαζε Αγγλίδες μαθήτριες με γυμνές φωτογραφίες τους!

Οι Αρχές τον βρήκαν εγκαίρως και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Neopolis Team

10 Σεπτεμβρίου, 2021

Άλλο ένα περιστατικό παρενόχλησης κι εκβιασμού που βγαίνει στο φως και το οποίο, ευτυχώς, είχε καλή κατάληξη. 

Όπως όλοι ξέρουμε, ο χώρος του διαδικτύου μπορεί να είναι ένα καθημερινό στέκι μας, αλλά κρύβει και πολλούς κινδύνους. Σε αυτούς είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες οι νέες ηλικίες, παιδιά δηλαδή δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, τα οποία δύσκολα ελέγχουν οι γονείς για να μπορέσουν να προστατέψουν. Έτσι, παγκοσμίως τα περιστατικά με θύματα ανηλίκους είναι αμέτρητα, με την κατάληξη πολλές φορές να είναι έως και τραγική. Κορίτσια κι αγόρια που βρίσκονται σε αυτή τη θέση αδυνατούν να το διαχειριστούν, νιώθοντας ενοχές και ντροπή απέναντι στις οικογένειές τους και βλέποντας ως μονόδρομο το να βλάψουν τον εαυτό τους.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν τι θα μπορούσε να συμβεί στις δύο κοπέλες από την Αγγλία, 15 και 17 χρονών, και πόσο παραπάνω θα μπορούσε να τις τραυματίσει, η περίπτωσή τους είχε όντως καλή κατάληξη.

Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει με τον 20χρονο φοιτητή από τη Σπάρτη να τις προσέγγιζει μέσω ίντερνετ και να καταφέρνει να τους αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες.

Στη συνέχεια οι δύο κοπέλες ήθελαν να σταματήσουν, ωστόσο ο ίδιος άρχισε να τις εκβιάζει με το υλικό που διέθετε ήδη στα χέρια του, λέγοντας ότι θα φτάσει στις οικογένειές τους αλλά και σε όλο το διαδίκτυο.

Οι βρετανικές Αρχές σε συνεργασία με τις ελληνικές κατάφεραν ωστόσο να βρουν νωρίς τον φοιτητή μέσα από τα ηλεκτρονικά του ίχνη, διεξάγοντας έρευνα στον τόπο κατοικίας του και κατάσχοντας τηλέφωνα και σκληρούς δίσκους. Ο νεαρός κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου, ωστόσο δε συνελήφθη, καθώς κρίθηκε πως δε συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET