ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εγγραφές Πρωτοετών | Δείτε το βίντεο που εξηγεί αναλυτικά πως θα γίνουν φέτος οι εγγραφές!

Είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες ότι φέτος, για πρώτη φορά, θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα τα οποία εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι εγγραφές των υποψήφιων πρωτοετών φοιτητών θα πραγματοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά. Τα τελευταία χρόνια ήδη αρκετά πανεπιστήµια εφαρµόζουν το σύστηµα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Στόχος είναι οι πρωτοετείς […]

Neopolis Team

2 Σεπτεμβρίου, 2015

Είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες ότι φέτος, για πρώτη φορά, θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα τα οποία εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Οι εγγραφές των υποψήφιων πρωτοετών φοιτητών θα πραγματοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά. Τα τελευταία χρόνια ήδη αρκετά πανεπιστήµια εφαρµόζουν το σύστηµα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Στόχος είναι οι πρωτοετείς φοιτητές να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις με σκοπό να μειώσουν τα έξοδα.

Η ηλεκτρονική εγγραφή γίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας όπου οι επιτυχόντες θα μπορούν να ολοκληρώσουν διαδικτυακά την εγγραφή τους. Αφού συνδεθούν με τον προσωπικό τους κωδικό θα τους παρουσιάζεται το ερώτημα, αν επιθυμούν ή όχι να εγγραφούν στο αντίστοιχο Τμήμα/Σχολή που πέρασαν. Αν η απάντησή τους είναι θετική, τότε θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία που απαιτεί η ειδική φόρμα.

Σε επόμενη φάση, πρέπει να εκτυπώσουν την αίτηση προεγγραφής τους και να μαζέψουν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που θα αναφέρονται στην ειδική ιστοσελίδα της εγγραφής τους. Στη συνέχεια θα αποστείλουν ταχυδρομικά στη Γραμματεία της Σχολής τους όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Τα δικαιολογητικά που πιθανότατα θα ζητηθούν είναι:

• Τίτλο Απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης .
• Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
• Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας να εξηγεί τη διαδικασία των εγγραφών:

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET