ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το εντυπωσιακό φαινόμενο που θα αντικρίσουμε στις …28 Σεπτεμβρίου!

Τις τελευταίες ημέρες έχει «παίξει» αρκετά, οπότε μάλλον θα έχετε ακούσει για το εντυπωσιακό αστροφυσικό φαινόμενο που θα λάβει χώρα προς το τέλος αυτού του μήνα. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, είναι πως πρόκειται για έναν συνδυασμό δύο φαινομένων, της κοινής εμφάνισης του λεγόμενου και «Σούπερ Φεγγαριού» με μια ολική έκλειψη της Σελήνης, την ίδια […]

Neopolis Team

9 Σεπτεμβρίου, 2015

Τις τελευταίες ημέρες έχει «παίξει» αρκετά, οπότε μάλλον θα έχετε ακούσει για το εντυπωσιακό αστροφυσικό φαινόμενο που θα λάβει χώρα προς το τέλος αυτού του μήνα. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, είναι πως πρόκειται για έναν συνδυασμό δύο φαινομένων, της κοινής εμφάνισης του λεγόμενου και «Σούπερ Φεγγαριού» με μια ολική έκλειψη της Σελήνης, την ίδια ακριβώς ημέρα!

Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την ημέρα, η Σελήνη θα βρίσκεται στην πιο κοντινή της απόσταση από τη Γη, γεγονός που οφείλεται στην ελλειπτική τροχιά του δορυφόρου του πλανήτη μας. Συνεπώς, το φεγγάρι από τη Γη θα φαίνεται 14% μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει να αντικρίζουμε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Κατά τη διάρκεια του φετινού «Σούπερ Φεγγαριού», θα παρατηρηθεί κι ολική έκλειψη της Σελήνης, ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο που από το 1900 έχει συμβεί μόλις 5 φορές.

Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο, οι κάτοικοι των ΗΠΑ θα μπορέσουν να το δουν το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου. Στην Ευρώπη όμως, θα είναι ορατό τα ξημερώματα τις 28ης του ίδιου μήνα. Γεγονός που σημαίνει …ξενύχτι. Άλλωστε, αυτά δεν πρέπει να τα χάνει κανείς!

 

Δείτε και το σχετικό video:

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET