Έτσι θα είναι η Sagrada Familia το 2026 που θα ολοκληρωθεί!


H Sagrada Familia είναι ένα από τα στολίδια της Βαρκελώνης και το μεγάλο όραμα του δημιουργού της του Γκαουντί. Παρόλα αυτά, η ανοικοδόμηση της που έχει ξεκίνησει από το 1882 δεν έχει καταφέρει να ολοκληρωθεί πλήρως ακόμη.

Αρχικά, το έργο είχε αναλάβει ο αρχιτέκτονας Francisco Paula de Villar, αλλά όταν παραιτήθηκε το 1883 το έργο του ανέλαβε ο Antonio Gaudí, σχεδιάζοντας μία ξεχωριστή Βασιλική, που είχε στοιχεία τόσο από το παραδοσιακό γοτθικό ρυθμό, όσο και Art Nouveau στοιχεία.

Ο Γκαουντί λοιπόν δούλεψε σε αυτό το έργο για 40 χρόνια μέχρι και το θάνατο του το 1926. Έκτοτε, το έργο ανέλαβαν άλλοι καλλιτέχνες των οποίων όμως τα σχέδια καταστράφηκαν κατά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. Από τότε μέχρι και σήμερα την επιμέλεια του ναού έχουν επομιστεί νέοι δημιουργοί, οι οποίοι προσπαθούν να εισάγουν και νέα δημιουργικά χαρακτηριστικά στα σχέδια και στην αρχιτεκτονική του ναού.

Αν και η ολοκλήρωση του έργου δεν αναμένεται να γίνει πριν από το 2026, εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του Gaudí, το Sagrada Familia Foundation δημοσίευσε ένα βίντεο με το πως θα μοιάζει ο καθεδρικός της Sagrada Familia μόλις ολοκληρωθεί.

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Αθανασία Βιδάλη