Αυτός είναι ο λόγος που η Βιέννη είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου.


Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο της εταιρείας συμβούλων Mercer των πόλεων που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, η Βιέννη, η πρωτεύουσα της Αυστρίας κατάφερε να κερδίσει για 8η φορά την πρωτιά, με την Βαγδάτη να παραμένει για ακόμη ένα χρόνο στο τέλος της λίστας. 

Σημειώνεται μάλιστα, πως οι σκανδιναβικές, γερμανικές, αυστραλιανές και καναδικές πόλεις στέρησαν την ευκαιρία από την Νέα Υόρκη, το Τόκιο, το Παρίσι και το Λονδίνο να ανελιχθούν στην πρώτη τριαντάδα. 

Επισημαίνεται πως, η έρευνα 231 πόλεων βοηθά εταιρείες και οργανισμούς να υπολογίσουν αμοιβές και επιδόματα δυσκολίας διαβίωσης για διεθνή στελέχη. Η εταιρεία κάνει χρήση δεκάδων κριτηρίων όπως πολιτική σταθερότητα, περίθαλψη, παιδεία, εγκληματικότητα, αναψυχή και μεταφορικά μέσα. Η φετινή έρευνα διεξήχθη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2016.

Αναφορικά με την Ασία, στην 25η θέση παρουσιάζει την Σιγκαπούρη, οι Η.Π.Α κέρδισα την 29η θέση με το Σαν Φρανσίσκο ενώ η Αφρική έφτασε στην 87η θέση με το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Αθανασία Βιδάλη