Έρευνες λένε

Ζουν ανάμεσά μας | 3 στους 10 νέους στην Ελλάδα δεν πίνουν καθόλου καφέ!

Έρευνα της Alco αποκαλύπτει πως 3 στους 10 νέους δεν πίνουν καφέ. Με το χέρι στην καρδιά σας λέμε πως δεν ανήκουμε σε αυτό το σύνολο.  Αναφορικά με τα αποτελέσματα που διαβάζουμε από το δημοσίευμα του περιοδικού Snack and Coffee, οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών ρίχνουν “άκυρο” στον καφέ, πράγμα που σημαίνει πως για τις […]

Δήμητρα Πραντάλου

13 Φεβρουαρίου, 2019

Έρευνα της Alco αποκαλύπτει πως 3 στους 10 νέους δεν πίνουν καφέ. Με το χέρι στην καρδιά σας λέμε πως δεν ανήκουμε σε αυτό το σύνολο. 

Αναφορικά με τα αποτελέσματα που διαβάζουμε από το δημοσίευμα του περιοδικού Snack and Coffee, οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών ρίχνουν “άκυρο” στον καφέ, πράγμα που σημαίνει πως για τις βιομηχανίες είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, καθώς σε σχέση με το γενικό σύνολο, η νεολαία διατηρεί χαμηλά ποσοστά.

Το “κενό” αυτό στο ποσοστό καλύπτουν οι ηλικιακές ομάδες που καταναλώνουν ακόμη και τέσσερις καφέδες ημερησίως.

Ειδικότερα, το 42% του δείγματος καταναλώνει δύο καφέδες την ημέρα, το 32% έναν καφέ, το 20% τρεις καφέδες ηρεμησίως και το 6% πάνω από τέσσερις.

Ξεκάθαρα ανήκουμε στο 42%. 

Εν τω μεταξύ αυτό που πολλοί από εμάς δεν υπολογίζουμε στα μηνιαία έξοδα μας, είναι αυτά του καφέ. Διότι σε εβδομαδιαία δαπάνη, σαν έξοδο μπορεί να ξεπεράσει και τα 21 ευρώ.

Αυτό που προκύπτει από την έρευνα, είναι πως το 41% του δείγματος ξοδεύει 5 ευρώ για να αγοράσει καφέ, το 35% από 6 έως 10 ευρώ, το 15% από 11 έως 20 ευρώ, το 9% πάνω από 21 ευρώ.

Ποιος καφές βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις;

Η μάχη μεταξύ Ελληνικού και Εσπρέσο εχει νικητή τον πρώτο. Ο Ελληνικός λοιπόν εξακολουθεί να παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο δεύτερος δεν πηγαίνει καλά, καθώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στην δεύτερη θέση.

Βασικά είναι κάπως ξεκάθαρο πως ο ελληνικός είναι για το πρωί -χειμώνα, καλοκαίρι- και ο εσπρέσο για τις υπόλοιπες ώρες.

Στην έρευνα λοιπόν, το 32% των συμμετεχόντων τοποθέτησε στην κορυφή τον ελληνικό καφέ, το 25% προτίμησε τον εσπρέσο, το 17% τον καπουτσίνο, οτο 12% υποστήριξε φραπέ, το 8% τον στιγμιαίο ζεστό και το 6% του φίλτρου.

Που καταναλώνεται περισσότερο ο καφές;

4 στους 10 Έλληνες δήλωσαν πως επισκέπτονται μία έως δύο φορές την καφετέρια, ενώ το ίδιο ποσοστό σημειώθηκε για την “λιγότερο συχνά επίσκεψη σε καφετέρια”. Επιπλέον, 2 στους 10 είναι πιστά καθημερινά πελατάκια στο στέκι τους και αντίστοιχη εικόνα σημειώθηκε και για εκείνους που αγοράζουν καφέ από καφετέρια για να τον πάρουν στο χέρι.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 13% αγοράζει τον καφέ του και τον παίρνει μαζί του καθημερινά, το 17% τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα, μια έως δύο φορές την εβδομάδα το 18% του δείγματος και λιγότερο συχνά 5 στους 10.

Για πείτε, που ανήκετε εσείς;

Όσοι πίνετε πολύ καφέ πάντως, μπορείτε να τον κάνετε πιο υγιεινό.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Always® και το ‘Strong Me’ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

«Ψηφιακό Vegas»: Η Άνοδος των Αμερικανικών Διαδικτυακών Καζίνο στην Εποχή του Διαδικτύου

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET