Τι κι αν τα Χριστούγεννα πέρασαν, οι κρύες χειμωνιάτικες νύχτες παραμένουν. Νύχτες που όλοι θέλουμε να περνάμε όμορφα και χουχουλιάρικα στη ζεστασιά του σπιτιού μας, παρέα με συγγενείς ή φίλους.
Μust σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις είναι το σπιτικό ζεστό κρασί. Αρέσει σε όλους, είναι υπέροχο και μπορείς να το συνδυάσεις με πολλά άλλα πράγματα! Ειδικά για φοιτητοκαταστάσεις είναι ό,τι πρέπει! Κάπως έτσι ανακάλυψα μία υπέροχη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ζεστό γλυκό κρασί και θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σου, αγαπητέ φοιτητή!
Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστείς για να το ετοιμάσεις!
Υλικά:
- 1000 ml κρασί κόκκινο
- 100 – 150 γρ. μέλι
- 50 γρ. κονιάκ
- 0,5 κ.γ γλυκάνισο
- 4 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 4 σπόροι κάρδαμου
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 στικ κανέλας
- 2 φέτες από φρέσκο τζίντζερ
Εκτέλεση:
◊ Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.
◊ Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κονιάκ.
◊ Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα κι όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, αφαιρούμε από τη φωτιά.
◊ Κρατάμε για κανένα τεταρτάκι ίσα ίσα να δώσουν τα μπαχαρικά τις μυρωδιές τους στο κρασί και σουρώνουμε.
◊ Ζεσταίνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
◊ Σερβίρουμε σε κούπες.
Tip 1
Το κονιάκ δεν είναι απαραίτητο. Επίσης μπορείτε να βάλετε ό, τι άλλα μπαχαρικά θέλετε κι αντί για κανέλα, μπορείτε να βάλετε ανθό κανέλας.
Tip 2
Συνδυάστε το με μία πιατέλα γεμάτη τυριά, φρούτα κι αλλαντικά. Το συνολικό αποτέλεσμα θα σας απογειώσει!
See ya!