ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπ. Παιδείας: Ανοίγουν κανονικά τα πανεπιστήμια και τα σχολεία από τη Δευτέρα 10/1!

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε η λειτουργία των πανεπιστημίων να συνεχιστεί δια ζώσης μετά τις γιορτές.

Neopolis Team

4 Ιανουαρίου, 2022

Το Υπουργείο Παιδείας πήρε πριν λίγο την τελική του απόφαση κι αυτή είναι η λειτουργία των πανεπιστημίων να συνεχιστεί δια ζώσης από Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Με μια σύντομη πρόταση στο τέλος των live ανακοινώσεων, η κ. Νίκη Κεραμέως επισήμανε πως:

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ, τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, επίσης παραμένουν ως έχουν.

Μια απόφαση προβλέψιμη μεν, που όμως βρίσκει πολλούς (ίσως και τους περισσότερους) φοιτητές αντίθετους, κρίνοντας από τα καθημερινά κρούσματα αλλά και την εικόνα που επικρατούσε πριν τις γιορτές στα πανεπιστήμια. Συνωστισμοί, έλλειψη μέτρων, γεμάτα αμφιθέατρα χωρίς σωστό εξαερισμό, ήταν η πραγματικότητα στα ΑΕΙ που δεν αναμένουμε να αλλάξει από Δευτέρα. Σε αυτή τη φάση λοιπόν, η μόνη σωστή λύση έμοιαζε να είναι η διαδικτυακή εκπαίδευση μέχρι να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Προς έκπληξη της πλειοψηφίας, αυτή δε θα εφαρμοστεί για τη συνέχεια του εξαμήνου.

Η ασφάλεια της υγείας των φοιτητών λοιπόν, μετατρέπεται σε θέμα… τύχης, αφού από αυτήν θα εξαρτηθεί το αν θα καταφέρουν να γλιτώσουν ή όχι από τη νόσηση, βρισκόμενοι σε ένα επιβαρυμένο περιβάλλον.

Και ο αντίλογος του εμβολιασμού δε φαίνεται να πιάνει τόπο στην προκειμένη, μιας και πολλοί φοιτητές συζούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (αν δε βρίσκονται και οι ίδιοι σε αυτές), τα οποία ακόμα και εμβολιασμένα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Ούτε σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, το Υπουργείο δε θέλησε να δώσει τη δυνατότητα έστω των υβριδικών μαθημάτων. Είναι τόσο κάθετο μάλιστα, που πριν λίγους μήνες όρισε ως μη διδακτέα όσα μαθήματα είχαν διεξαχθεί μέχρι τότε εξ αποστάσεως, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς σε μονόδρομο.

Κανονικά ανοίγουν και τα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα

Οι ίδιες αποφάσεις πάρθηκαν και για τα σχολεία, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα 10/1, με κάποιες αλλαγές ωστόσο, όπως:

1. Τη διενέργεια 3 self test τη βδομάδα,

2. Τα 2 δωρεάν τεστ θα πραγματοποιούνται κι από εμβολιασμένους μαθητές και καθηγητές.

3. Σε περίπτωση κρούσματος θα γίνονται έλεγχοι σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους κάθονταν κοντά στο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Όλοι Θα κάνουν 5 τεστ την εβδομάδα, 2 rapid και 1 self test επιπλέον των 2 self test την εβδομάδα, ενώ οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν 3 self test δωρεάν.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο 28/2: Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Με μηνιγγίτιδα 20χρονη φοιτήτρια – Κατέρρευσε την ώρα της συνέλευσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2024 έχει τις ανατροπές της!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET