ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Μαθήτρια δέχεται σεξουαλική επίθεση, «ήταν προκλητικά ντυμένη» απαντά η διεύθυνση!

Σε αντίθεση με τους συμμαθητές της, που απάντησαν με αποχή στα μαθήματα!

Neopolis Team

4 Ιουνίου, 2021

Ένας μύθος γκρεμίζεται τελευταία μπροστά στα μάτια μας και αναρωτιόμαστε αν όντως τον είχαμε πιστέψει ή απλώς εθελοτυφλούσαμε. Ο χώροι των σχολείων και των πανεπιστημίων έδιναν μια αθώα κι ασφαλή εικόνα στα μάτια των περισσότερων, αλλά τελικά, τα περιστατικά που βγαίνουν στο φως εδώ και κάτι μήνες, τη διαψεύδουν ολοκληρωτικά.

Οι ανάρμοστες συμπεριφορές έρχονται από όλες τις πλευρές (στην προκειμένη από μαθητή κι όχι καθηγητή όπως είχαμε συνηθίσει τελευταία), ενώ τη μεγαλύτερη εντύπωση κάνει η μεριά από την οποία προέρχεται η αντίδραση. Θα περίμενε κανείς ότι τέτοια συμβάντα θα αναλάμβανε να αποτρέψει ή να καταδικάσει η διεύθυνση, οι καθηγητές, οι πρυτάνεις κ.ο.κ (αυτοί δηλαδή που είναι αρμόδιοι), αλλά τελικά, οι φοιτητές και οι μαθητές αναγκάζονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Όπως ακριβώς έγινε πριν λίγες ημέρες σε τάξη της Α’ Λυκείου, όπου θεολόγος εξέφραζε το μίσος του απέναντι στους ομοφυλόφιλους και οι μαθητές κατέληξαν να κάνουν αποχή από μάθημά του, έτσι και τώρα οι συμμαθητές μιας 15χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης στην τάξη της, οδηγήθηκαν σε αποχή ώστε να περάσουν το μήνυμά τους.

Παρότι μοιάζει πολύ όμορφη σαν κίνηση, μια ένδειξη συμπαράστασης, στην πραγματικότητα οι μαθητές του Γυμνασίου στην Ξάνθη όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτήν γιατί κανείς αρμόδιος δεν έκανε το σωστό. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έκανε ό,τι πιο λάθος μπορούσε σε μια τέτοια περίπτωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, την Πέμπτη, μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της, αφού την είχε κλείσει μέσα στην τάξη. Η κοπέλα έβαλε τα κλάματα με αποτέλεσμα να την ακούσει μια συμμαθήτριά της, που κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω. Το συμβάν αυτό ωστόσο, παρότι έγινε αμέσως γνωστό στη διεύθυνση, η απάντησή της ήταν πως η 15χρονη κοπέλα που μόλις είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση σε χώρου του σχολείου «ήταν ντυμένη προκλητικά», ενώ η τιμωρία που επιβλήθηκε στον μαθητή ήταν ημερήσια αποβολή!

Προφανώς, η στάση που κράτησε το σχολείο ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις από την πλευρά των μαθητών. Αυτοί αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματα της Παρασκευής ως ένδειξη διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη αντιμετώπιση αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Όπως λέμε και υποστηρίζουμε πολύ τελευταία, μόνο η νέα γενιά μπορεί να κάνει την αλλαγή και το δείχνει εμπράκτως.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET