Μουσική

Π. Ημέρα Γυναίκας: 9 women empowerment ελληνικά τραγούδια για να ακούσεις σήμερα!

Μας τα αφιερώνουμε! 🌹💪

Στέλα Τσάναϊ

8 Μαρτίου, 2024

Η μεγαλύτερη μούσα όλων των τεχνών είναι η γυναίκα. Η μαμά μας, η αδερφή μας, η φίλη μας, η κοπέλα μας, ένας παλιός μας έρωτας, ο εαυτός μας. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες ξένες και ελληνικές επιτυχίες είναι γύρω από εκείνες. Και πλέον, οι επιτυχίες αυτές δεν προέρχονται μόνο από άντρες, αλλά και από τις ίδιες τις γυναίκες. Η σύγχρονη μουσική έχει γίνει ένα μέσο διάδοσης της ιδέας γύρω από το women empowerment, στέλνοντας τα δικά της μηνύματα στην πατριαρχία και τα χρόνια στερεότυπα. 

Σίγουρα θα σου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό πολλά ξένα χιτάκια. Ισχύει ότι η λίστα είναι ατελείωτη, ωστόσο υπάρχουν και πολλές ελληνικές επιτυχίες που εξυμνούν το φύλο μας και στις οποίες δεν αξίζει να κάνουμε sleep on. Τραγούδια που δεν ξέραμε ότι μιλούν για εμάς, που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους, ακόμα και τραγούδια που τα έχεις χιλιοτραγουδήσει και χορέψει μεθυσμένη ένα ξημέρωμα στα 20s σου. 

Μιας που η ημέρα είναι αφιερωμένη σε εμάς λοιπόν, παρακάτω θα βρεις την πιο ελληνική και απολαυστική playlist για να ακούσεις σήμερα!

«Επιτέλους»  –  Νατάσα Θεοδωρίδου & Καίτη Γαρμπή

«Επιτέλους πάψε να αυτοτιμωρείσαι, που δεν μπόρεσες να είσαι αυτό που ήθελε. Μην ξεχνάς πολύ καλύτερή του είσαι, πάψε πια να απολογείσαι πως για όλα φταις»!

Δύο iconic γυναίκες της ελληνικής μουσικής σκηνής, ένα τραγούδι σταθμός και στίχοι που μέχρι και σήμερα σου υπενθυμίζουν να αγαπάς τον εαυτό σου, ίσως και να είναι η συνταγή της απόλυτης επιτυχίας. Το κομμάτι αυτό γράφτηκε για να σου δείξει την αξία σου, αυτή που μόνο εσύ μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου και να μην αφήνεις κανέναν να το αμφισβητήσει. Tip: Βάλτο δυνατά στα ηχεία του αμαξιού με τις φίλες σου και με κατεβασμένα τζάμια τραγουδήστε το φωναχτά. Ίσως από τις πιο μαγικές woman & self love στιγμές! 

«Καλύτερα οι Δυο μας»  -  Άννα Βίσση & Καίτη Γαρμπή

«Καλύτερα οι δυο μας θα περάσουμε, καλύτερα οι δυο μας θα ταιριάξουμε»!

Women supporting women και η Καιτούλα έκανε πάλι τα μαγικά της. Μαζί με την απόλυτη Ελληνίδα σταρ, ερμήνευσαν το τραγούδι που μας υπενθυμίζει πως όσο έχουμε η μία την άλλη σε αυτόν τον κόσμο, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Υπάρχει άλλωστε κάτι καλύτερο από δύο κολλητές που αγαπιούνται ανιδιοτελώς και στηρίζουν η μία την άλλη στα εύκολα και στα δύσκολα; 

«Τι Κάνω Μόνη μου» — Δέσποινα Βανδή

«Σπίτι μου, ξεχνάω τη λύπη μου και μένω μόνη μου! Λείπεις μα, δεν έχω πρόβλημα, μ’ αρέσει μόνη μου»

Δεσποινάρα came to the rescue και έδωσε στο λαό (στο γυναικείο πληθυσμό του) τον εθνικό του ύμνο! I mean έχεις ακούσει τι γίνεται όταν μπαίνει το συγκεκριμένο σε club και πάρτυ; Η φωνή του γυναικείου λαού γίνεται μία, σε ένα τραγούδι που περιγράφει το ίσως όχι και τόσο guilty pleasure όλων μας. Μία γυναίκα που προσφέρει στον εαυτό της την ύστατη απόλαυση… απλά magic! 

«Σε Όποιον Αρέσει »-  Τάμτα

«Κι αν με ακούς, δεν τραγουδάω γι’ αυτούς που θέλουν να με δουν να ζω σε κλασικούς ρυθμούς! Και με κοιτάς με τρόπο, δεν δέχομαι φραγμούς, δεν πρόκειται να ζήσω με περιορισμούς».

Δυναμισμός, αυτοπεποίθηση, γυναίκα. Αυτές οι λέξεις έρχονται απευθείας στο μυαλό μου όταν ακούω αυτό το κομμάτι. Κάνε αυτό που θες, μη σε νοιάζει τι θα πει ο καθένας και αγάπα τον εαυτό σου. Με αυτή τη δύναμη που μας δίνει η Τάμτα, σίγουρα αγαπάμε λίγο παραπάνω αυτό το hit που μας υπενθυμίζει να είμαστε οι εαυτοί μας και να πηγαίνουμε κόντρα στα καλούπια που θέλει ο κόσμος να μας βάλει. Η κάθε μία είναι ξεχωριστή με το δικό της τρόπο και αυτό είναι που μας κάνει τόσο όμορφες υπάρξεις. 

«Πολύπλοκη»  -  Ελένη Φουρέιρα

«Είμαι τρελή, ψυχρή και υπερβολική, είμαι σεξουαλική χωρίς καμιά ντροπή! Είμαι απροσάρμοστη και κυκλοθυμική, είμαι πολύπλοκη, ό,τι δε θες εσύ»

Όλη η φύση της γυναίκας κομμένη, ραμμένη και ερμηνευμένη σε αυτούς τους στίχους που μας χάρισε η Παναγιά Φουρέιρα. Τι είναι μία γυναίκα; Τρελή, ψυχρή, υπερβολική, σεξουαλική, απροσάρμοστη, κυκλοθυμική και πολύπλοκη χωρίς καμία ντροπή και μπράβο μας!

«Κορίτσι Πράμα»  –  Δέσποινα Βανδή

«Κορίτσι πράμα, στην κοινωνία ανδρών να επιβιώνει από θαύμα»!

Μία κομματάρα που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της. Το πρωτο-ακούσαμε το 2010 και 14 χρόνια μετά, οι στίχοι του παραμένουν ακόμα relatable! Ένα ελληνικό version του ‘It is a Man’s World’ σε πιο ροκ διάθεση με τη μοναδική νότα της Δέσποινας, που μας υπενθυμίζει τον γολγοθά που περνάει κάθε γυναίκα εκεί έξω, που ζει σε μία κοινωνία χτισμένη για άντρες. Βέβαια, λίγο οξύμωρο που έχει γραφτεί από άντρα, αλλά Φοίβος served this very well!

«Μια Γυναίκα Μπορεί»  –  Ελένη Βιτάλη

«Μια γυναίκα μπορεί τη ζωή σου να αλλάξει μπορεί, μια γυναίκα μπορεί να χαράξει καινούργια αρχή»

Παλιό και διαχρονικό κομμάτι από την Ελένη Βιτάλη, που εξυμνεί τις δυνάμεις μιας γυναίκας. Είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου από τη φύση της – είναι αυτή που φέρνει τη ζωή στη Γη. Αυτή που με ένα χάδι της μπορεί να σε κάνει να κατακτήσεις τον κόσμο και αυτή που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Αυτή που είναι η αρχή. 

«Γυναίκα Είναι»  –  Ιουλία Καλλιμάνη & Σταμάτης Γονίδης

«Γυναίκα είναι που ζωή σου δίνει, ο πρώτος έρωτας γεννήθηκε από εκείνη κι αν δεν υπήρχε τι θα είχες να αγκαλιάσεις, ποια ομορφιά και πιο στολίδι να θαυμάσεις. Γυναίκα είναι η ζωή»!

Τυχαίο που όλα τα τραγούδια για τη γυναίκα μιλούν για την αρχή και τη ζωή; Φυσικά και όχι! Αυτή είναι η γυναίκα άλλωστε, το Α και το Ω. Τα λόγια είναι περιττά όταν το τραγούδι μιλάει μόνο του μέσα από τους στίχους του. Life is a woman και το γουστάρουμε 100%.

«Μια Γυναίκα Όλα τα Μπορεί»  –  Stavento

«Μια γυναίκα πια όλα τα καταφέρνει, εσύ πουλάς τα πάντα κι αυτή ό,τι θέλει παίρνει, μπορεί να σου γλυκάνει την πιο πικρή στιγμή, γιατί μια γυναίκα μάγκα όλα τα μπορεί»!

Θέλουμε να βλέπουμε άντρες να εξυμνούν το γυναικείο φύλο και ο Μιχάλης το κάνει με πολύ ρυθμό! Όντως μία γυναίκα μπορεί να καταφέρει ό,τι βάλει στο μυαλό της και καλό είναι να το υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας μέσα από τα τραγούδια. 

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες εκεί έξω!

FUN ZONE

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

BINGE WATCHING

‘Bridgerton’: Το τρέιλερ της 3ης σεζόν έφτασε και έχει τόσο σούσουρο όσο περιμέναμε!

EVENTS

ThinkBiz Academy 2024: To event επιχειρηματικότητας από νέους για νέους επιστρέφει για 8η χρονιά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET