ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Βρες τα με τον εαυτό σου κι όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν!

Σ’ αρέσει να παρατηρείς τους άλλους γύρω σου; Αν ναι, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει εκείνα τα άτομα. Εκείνα που πάντα ξεχωρίζουν, που είναι πάντα μπροστά, που τα γνωρίζουν όλοι. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι. Κάποιοι που βρίσκονται πάντα πίσω πίσω, που ποτέ δεν ξεχωρίζουν και λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους. Μερικοί από αυτούς καταφέρνουν να […]

Default avatar

Guest Author

6 Μαρτίου, 2017

Σ’ αρέσει να παρατηρείς τους άλλους γύρω σου;

Αν ναι, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει εκείνα τα άτομα. Εκείνα που πάντα ξεχωρίζουν, που είναι πάντα μπροστά, που τα γνωρίζουν όλοι. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι. Κάποιοι που βρίσκονται πάντα πίσω πίσω, που ποτέ δεν ξεχωρίζουν και λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους.

Μερικοί από αυτούς καταφέρνουν να φύγουν από το παρασκήνιο και να βγούνε στο προσκήνιο. Ίσως στην αρχή να είναι τρομακτικά και παράξενα. Είχαν συνηθίσει «κρυμμένοι». Αυτό το κεφάλαιο της ζωής τους όμως έχει τελειώσει κι ανοίγει ένα καινούριο.

Το να περάσει κάποιος από το ένα κεφάλαιο στο άλλο, αποτελεί μία διαδικασία. Αρχικά, ο άλλος πρέπει να καταλάβει τι είναι αυτό που τον κάνει να θέλει να μείνει «κρυμμένος». Τι φοβάται; Γιατί προτιμάει να είναι μόνος του;

Οι λόγοι είναι πολλοί.

Ένας από αυτούς είναι ο εξής: Δεν τα πηγαίνει καλά με τον εαυτό του.

Όταν δεν τα έχεις βρει με το ποιος είσαι, είναι αδύνατον να μπορέσεις να εκτεθείς σε άλλους αφού καλά καλά φοβάσαι να αντιμετωπίσεις και να αποδεχτείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Ακόμα κι αν επιχειρήσεις να το κάνεις, η ανασφάλεια σου δε θα σου επιτρέψει να αφεθείς. Το οποιοδήποτε σχόλιο, η παραμικρή πλάκα ή η απλή αναφορά προς το άτομό σου θα σε στρεσάρει, θα σε αγχώσει και το μόνο που θα θελήσεις είναι να γυρίσεις στη γωνίτσα σου και να μην ξαναβγείς από εκεί.

Η λύση λοιπόν είναι να βρεις ποιος είσαι.

Αν φτάσεις στο σημείο να λες «Αυτό που βλέπω στον καθρέφτη, δεν με αντιπροσωπεύει» είναι ένα μεγάλο βήμα. Σημαίνει ότι έχεις καταλάβει τι αρέσει στον εαυτό σου, τι τον εκφράζει και τι όχι. Το επόμενο βήμα είναι να αλλάξεις ότι δε σου ταιριάζει. Αν αισθάνεσαι ότι η εικόνα που έχεις διαμορφώσει τόσα χρόνια δεν σου ταιριάζει πλέον και σε κρατάει πίσω σε ό,τι θες να καταφέρεις, δεν είναι κακό να το αλλάξεις. Γνωρίζεις νέα άτομα και έρχεσαι σε επαφή με διάφορες καταστάσεις. Είναι επόμενο κάποια από τα πιστεύω σου να αλλάξουν.

Διώξε ό,τι πιστεύεις ότι σε κρατάει πίσω και κάνε ό,τι μπορείς για να ενισχύσεις τον νέο σου εαυτό.

Κάνε μία νέα αρχή.

Στα φανερά πλέον.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET