ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥΛΑ

7 τύποι φοιτητών που θα πετύχεις στην εξεταστική Σεπτεμβρίου!

Έχουμε γενικά την αίσθηση.

Neopolis Team

5 Σεπτεμβρίου, 2022

Εξεταστική Σεπτεμβρίου λέμε και κλαίμε

Και πώς να μην κλαις όταν από εκεί που απολάμβανες το καφεδάκι σου δίπλα στο κύμα, ξαφνικά βρίσκεσαι με μια κόλλα με θέματα μπροστά σου. Κι επειδή ξέρω ότι στις διακοπές δεν άνοιξες βιβλίο, ορίστε μερικά tips που θα σου χρειαστούν σίγουρα.

Η επαναληπτική εξεταστική από προαιρετική έχει μετατραπεί σε αναγκαίο κακό. Δε νομίζω να υπάρχει φοιτητής που να μην την έχει υποστεί, κι αν όντως ξέρεις, με ανώμαλους δε μιλάμε. Όλοι μας περνάμε από αυτή τη φάση και είναι μια μοναδική – αβάσταχτη – εμπειρία. Η επανένωση με την παρέα της σχολής είναι το μοναδικό highlight.

Γενικά, θα έρθεις σε επαφή με ανανεωμένους από τις διακοπές φοιτητές, ενώ θα θυμηθείς ή θα συστηθείς για πρώτη φορά με τις συγκεκριμένες κατηγορίες που χαρακτηρίζουν αυτή την ακαδημαϊκή φάση. Σου παρουσιάζω λοιπόν τους τύπους που έχει κάθε εξεταστική Σεπτεμβρίου, και ίσως βρεις και τον εαυτό σου ανάμεσα σ’ αυτούς:

#1 Ο «είχα πρόγραμμα»

Θα έρθει στη σχολή μαζί με τις σημειώσεις για να κάνει την επανάληψή του λίγο πριν την εξέταση. Αρχές Αυγούστου είχε ήδη ξεκινήσει το διάβασμα. Ανήκει σε αυτό το σπάνιο, υπό εξαφάνιση είδος, που πραγματικά έχει διαβάσει. Και λέω σπάνιο, επειδή έκανε πολλές θυσίες. Θυσίασε την εξόρμηση στην παραλία, τις εξόδους για καφέ/ποτό και τις διακοπές του γενικότερα, για να βγάλει την ύλη και να εξασφαλίσει το 9αράκι του. Άλλωστε, για αυτό είχε βάλει ρήτρα 8 την τελευταία φορά που έδινε. 

#2 Ο τουρίστας 

Στον αντίποδα, έχουμε τον τύπο που όργωσε κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα – μπορεί και το εξωτερικό. Είναι αυτός ο συμφοιτητής που σε κάθε story του βλέπεις μια διαφορετική παραλία. Εδώ φαίνονται οι προτεραιότητες. Το πιο πιθανό είναι να σκάσει στην εξέταση με μαγιό-καπέλο-σαγιονάρα και με καφέ στο χέρι, γιατί στη συνέχεια έχει να προλάβει και το φέρυ μποτ των 2. Γι’ αυτόν έχουμε 35 Αυγούστου. Το σκεπτικό του: «Σιγά μη χάσω τις διακοπές μου για τη σχολή. Το μάθημα το ξαναδίνεις, στη Μύκονο δεν ξαναπάς».

#3 Ο «δούλευα σεζόν»

Είναι αυτός που έπρεπε να πάρει άδεια για να έρθει να δώσει. Ακόμα και να μην ξέρει τίποτα, τον δικαιολογούμε. Δούλευε το παιδί, πού χρόνος για διάβασμα; Έφαγε το καλοκαίρι του για να μπορεί να είναι άνετος τον υπόλοιπο χρόνο, όχι όμως με τα μαθήματα. Μπορεί η τύχη να είναι με το μέρος του – ή ένας πολύ καλός συμφοιτητής.

#4 Ο «πήρα βιβλίο στις διακοπές»

Πριν καν τελειώσει η εαρινή εξεταστική, υπόσχεται να στρωθεί και να διαβάσει το καλοκαίρι, αλλά ποτέ δεν το κάνει. Αυτό που κάνει είναι να ταξιδεύει μαζί με τα βιβλία και το λάπτοπ του όπου κι αν πάει. Καλύτερα να έπαιρνε μαζί αυτό το φόρεμα ή τις ρακέτες που άφησε σπίτι για να μην πιάσουν χώρο. Τη μέρα της εξέτασης θα τα φέρει ξανά μια βόλτα, απλά για να πάρουν αέρα.

#5 Ο «δε με πολυενδιαφέρει και βασικά κιόλας»

Είναι κι αυτός ο τύπος που αδιαφορεί παντελώς για την εξεταστική και τη σχολή γενικά. Έκανε ωραιότατα τις διακοπές του χωρίς να ενοχληθεί από υποχρεώσεις. Μαθαίνει ότι δίνει μια μέρα πριν και φυσικά είναι αδιάβαστος. Θα κάνει την εμφάνισή του στην αίθουσα χαλαρός με το σκεπτικό ότι είτε θα κοπεί είτε θα αντιγράψει. Όμως ο κύριος λόγος που θα δώσει το παρόν είναι για να πάει μετά για καφέ με την παρέα.

#6 O «χρωστάω 10 μαθήματα»

Καλύτερα να τον πούμε «χρωστάω ένα ολόκληρο έτος». Ανάμεσα στην τεράστια γκάμα μαθημάτων που θα δώσει, υπάρχουν αυτά από το πρώτο έτος και εκείνα από το τέταρτο. Το να τα περάσει όλα φαντάζει δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Πάντως με τόση πληροφορία μαζεμένη, το πιο πιθανό να μπερδέψει μαθήματα και ύλες.

#7 Ο «χρωστάω 1 μάθημα»

Δεν τον πολυσυμπαθούμε αυτόν τον τύπο, όχι επειδή μας υπενθυμίζει ότι έχουμε να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση από το πρώτο εξάμηνο, αλλά ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ. Είναι ο τυχερός της εξεταστικής Σεπτεμβρίου, που μπορεί να κάνει τη ζωή του και παράλληλα να διαβάσει για λίγη ώρα. Πέρασέ το εκεί το ρημάδι να τελειώνουμε, να μη σε βλέπουμε!

Όποιος τύπος και να είσαι πάντως (ακόμα και ο #7), σου ευχόμαστε καλή εξεταστικούλα!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET