ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το «σάπισμα στο κρεβάτι» είναι η νέα τάση στους νέους, επιβεβαιώνουμε!

Να και κάτι relatable.

Περνώντας χρόνο στα social media, συνειδητοποιείς πως τελικά έχουμε πολύ περισσότερα κοινά μεταξύ μας απ’ ό,τι πιστεύαμε. Ο καθένας αποκαλύπτει το δικό του original experience, το οποίο όμως αποδεικνύεται κοινό experience και κάπως νιώθουμε λιγότερο μόνοι και τρελοί.

Ένα νέο trend λοιπόν, έρχεται να επιβεβαιώσει κι αυτό με τη σειρά του το γεγονός ότι όλοι κάνουμε την ίδια ζωή, το λεγόμενο ‘bed rotting’. Σε ελεύθερη μετάφραση, το «σάπισμα στο κρεβάτι» είναι να μένεις ξαπλωμένος όλη μέρα στο κρεβάτι σου, χωρίς να κάνεις και να σε απασχολεί τίποτα. Γίνεσαι ένα με τα παπλώματα, τα οποία πού και πού γεμίζουν ψίχουλα από τα φαγητά που φέρνεις να φας εκεί. Sounds like κατάθλιψη to me. 

@yass_ootdSleeping after school ( je dors h24 wsh)♬ Under the influence sped up – user79519619503

Μπορεί να μην είναι το πιο υγιεινό τρεντ που έχει περάσει από τον κόσμο του ίντερνετ, αλλά τουλάχιστον είναι ρεαλιστικό. Δε ζητάγαμε να καταρριφθούν επιτέλους τα στερεότυπα που έχουν δημιουργήσει τα SoMe για τη ζωή των νέων; Να σταματήσουν να παρουσιάζουν τους 20άρηδες σαν τους πιο πλούσιους, πολυταξιδεμένους και self collected ανθρώπους πάνω στη Γη; Ε, ορίστε!

@ebrucgln_ 😭 #fyp #foryou #viral #voorjou #foryoupage ♬ Under the influence sped up – user79519619503

Το εν λόγω trend παρουσιάζει την (άσχημη) πραγματικότητα. Η σημερινοί νέοι δεν κάνουν την πιο γαμάτη ζωή όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά αντιμετωπίζουν ακρίβεια, αδυναμία να φύγουν από το πατρικό τους, πίεση από πάσα κατεύθυνση και ένα μόνιμο άγχος ότι δεν αξιοποιούν σωστά το χρόνο τους, γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνουν να το κάνουν. Plus, περάσαμε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας με μια πανδημία, που όσο να ‘ναι έχει επηρεάσει την ψυχολογία και τη ρουτίνα μας.

Με τούτα και με εκείνα λοιπόν, βρίσκουμε παρηγοριά στο κρεβατάκι μας. Κι αν το πρόγραμμα της ημέρας δε μας το επιτρέπει όσο και να το θέλουμε, το κάνουμε το ΣΚ. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν πιο ελκυστικές εναλλακτικές που θα μας σταματήσουν από το να σαπίζουμε κάτω από τα παπλώματα. Και μόνο η σκέψη όσων συμβαίνουν στον κόσμο εκεί έξω, σε αποτρέπει από το να βγεις σε αυτόν. Nothing can beat μία ολόκληρη μέρα στο κρεβάτι, με πατατάκια και μια καλή σειρά and that’s a fact…

Τώρα όντως μοιάζει με κατάθλιψη.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

Η DUST+CREAM έκανε την Αναστασία πιο «Όμορφη» από ποτέ στο νέο της video clip!

ΣΤΥΛ

Το Pyjama Party της Tezenis είχε τα πιο cozy vibes με πρωταγωνιστή τη νέα pyjama collection!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τρία πράγματα να προσέξεις στα 20 σου για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET