ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Σ’ έναν κόσμο όπου όλα είναι ίδια, το διαφορετικό δεν σημαίνει και λάθος. Απλά, δεν είναι συνηθισμένο!

Φαντάσου μία πόλη όπου όλα είναι ίδια. Οι γονείς σου ίδιοι με τους γονείς των διπλανών, κι οι φίλοι σου τόσο όμοιοι που δεν τους ξεχωρίζεις μεταξύ τους. Τα σπίτια ίδια κι αυτά, τα αυτοκίνητα επίσης. Ας είναι όλα όπως αγαπάς, μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια. Μόνη προϋπόθεση να είναι πανομοιότυπα. Βγες τώρα μια βόλτα […]

Default avatar

Guest Author

6 Ιανουαρίου, 2017

Φαντάσου μία πόλη όπου όλα είναι ίδια. Οι γονείς σου ίδιοι με τους γονείς των διπλανών, κι οι φίλοι σου τόσο όμοιοι που δεν τους ξεχωρίζεις μεταξύ τους. Τα σπίτια ίδια κι αυτά, τα αυτοκίνητα επίσης. Ας είναι όλα όπως αγαπάς, μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια. Μόνη προϋπόθεση να είναι πανομοιότυπα.

Βγες τώρα μια βόλτα στην πανέμορφη πόλη, όπου όλα είναι ακριβώς όπως τα ονειρεύτηκες. Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Λείπει λίγο πράσινο λες; Έχεις δίκιο ας βάλουμε μερικά παρκάκια εδώ κι εκεί. Πρόσθεσε και σχολεία, νοσοκομεία, καφετέριες, μπαρ ή ό,τι άλλο θες, αρκεί να είναι το καθένα ίδιο με το αντίστοιχό του.

Εάν μπορείς ακόμη να φανταστείς το νοητικό σου δημιούργημα, απάντησε μου πραγματικά, σ’αρέσει;

Αν ρωτάς εμένα, θα έλεγα όχι. Περισσότερο μοιάζει με εφιάλτης αυτή η πόλη παρά με ουτοπία, κι ας έχει κλεισμένα μέσα της, όλα εκείνα που θεωρείς όμορφα και τα διάλεξες εσύ. Βάζω στοίχημα πως δεν θα περνούσε πολύς χρόνος μέχρι να αρχίσεις να τρέχεις πάνω-κάτω, μήπως και βρεις κάτι διαφορετικό να σου κινήσει το ενδιαφέρον.

Βλέπεις, η πραγματική ομορφιά του κόσμου μας βρίσκεται στην ποικιλομορφία του. Σκέψου τον σαν έναν καμβά. Αν πάρεις ένα χρώμα, ακόμη και το αγαπημένο σου, και βάψεις με αυτό ολόκληρη την επιφάνειά του, το αποτέλεσμα θα είναι μονότονο και βαρετό. Αν όμως ανακατέψεις πολλά χρώματα μαζί, θα παρατηρήσεις κάτι πολύ ενδιαφέρον. Κάποια θα μπλεχτούν μεταξύ τους, άλλα θα γίνουν πιο έντονα κι άλλα πιο σκούρα, κάποια θα υπερισχύσουν κι άλλα θα χαθούν. Το αποτέλεσμα μπορεί να μη σε τρελαίνει ως όλον, σίγουρα όμως θα υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις εδώ κι εκεί που θα ταιριάζουν στα γούστα σου.

Έτσι λοιπόν κι εκείνη η κοπέλα με τα μπλε μαλλιά και τα τατουάζ, ο ροκάς που αράζει με την παρέα του στην μπυραρία, ο ξενύχτης που γυρνάει από κλαμπ σε κλαμπ ή ο ήσυχος που προτιμά χαλαρές βραδιές στο σπίτι με τους φίλους του, όλοι αυτοί (κι άλλοι τόσοι που μπορείς κι εσύ να σκεφτείς), όσο παράταιροι κι αν μοιάζουν, όλοι μαζί συνθέτουν τελικά κάτι που αν μη τι άλλο τραβάει την προσοχή.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα και θα συναντήσεις κάποιον που θεωρείς πως δεν ταιριάζετε καθόλου, δώσε μια ευκαιρία στην γνωριμία αυτή, ίσως ανακαλύψεις πράγματα που δεν ήξερες για τον εαυτό σου.

Αν πάλι δεν τα βρείτε, όπως το υποπτευόσουν, δεν πειράζει, αυτή είναι η μαγεία του κόσμου μας, το ότι υπάρχει πάντοτε κάτι καινούργιο να γνωρίσεις.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET