Όχι, δεν είναι πλάκα | Οι τηγανητές πατάτες είναι πιο υγιεινές από τη... σαλάτα!


Οι απανταχού λάτρεις της πατάτας, ενωθείτε. Έρευνα που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε (δεν μας συμφέρει) απέδειξε πως οι τίμιες τηγανητές πατάτες μπορούν να είναι πιο υγιεινές από τις σαλάτες. Ένα χειροκρότημα, παρακαλώ!

Το Ινστιτούτο Weizmenn του Ισραήλ πραγματοποίησε έρευνα με επικεφαλή τον καθηγητή Eran Segal, ο οποίος μέτρησε τα επίπεδα σακχάρου ανάμεσα σε 800 διαφορετικά άτομα που είχαν καταναλώσει τα ίδια γεύματα.Παράλληλα, συνυπολόγισε την σωματική τους δραστηριότητα, την ποιότητα του ύπνου τους και τη συχνότητα των επισκέψεων τους στην τουαλέτα. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι το ίδιο φαγητό προκαλεί εντελώς διαφορετικές αντιδράσεις σε κάθε οργανισμό.

Για παράδειγμα, αυτό που ανεβάζει την καμπύλη της γλυκόζης σε ένα άτομο μπορεί να μην κάνει τίποτα σε ένα άλλο που μπορεί να φάει μια ολόκληρη μερίδα τηγανητές πατάτες, χωρίς να παρουσιάσει καμία αλλαγή στα επίπεδα σακχάρου. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα των συμμετεχόντων που έφαγαν μπανάνες και τα επίπεδα σακχάρου εκτοξεύθηκαν.

«Αυτή είναι η απόδειξη ότι δίαιτες ή διατροφολόγια που έχουν στόχο τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου (είτε λόγω παχυσαρκίας, είτε διαβήτη) πρέπει να γίνονται με βάση τον γλυκαιμικό δείκτη του κάθε ατόμου», τόνισε ο Dr.Segal.

Με λίγα λόγια, οι τηγανητές πατάτες είναι αθώες σε κάποιους ανθρώπους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, σε ζηλεύω να ξέρεις. Αλλά όπως τονίζω συνεχώς, η ζωή είναι μικρή, ΤΣΙΜΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ!

Θα σου τραβήξουν την προσοχή: