ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιπλέον διδακτικές ώρες και τέσσερα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις Λυκείου!

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά διατάξεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με αυτό, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα δίνουν τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα, δηλαδή τα Νέα Ελληνικά, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και την Βιολογία. Η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής πολιτικής έχει ως σκοπό να μειώσει το εξεταστικό βάρος των μαθητών, αλλά […]

Neopolis Team

14 Φεβρουαρίου, 2018

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά διατάξεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με αυτό, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα δίνουν τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα, δηλαδή τα Νέα Ελληνικά, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και την Βιολογία.

Η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής πολιτικής έχει ως σκοπό να μειώσει το εξεταστικό βάρος των μαθητών, αλλά να μπορέσει να αυξηθεί και ο διδακτικός χρόνος.

Αναλυτικά, τα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

♦ Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (σ.σ.: θα συνεξετάζονται), Μαθηματικά, Ιστορία και Βιολογία θα εξετάζονται στις απολυτήριες εξετάσεις. Στα συγκεκριμένα μαθήματα προβλέπεται υποχρεωτικό διαγώνισμα στο πρώτο τετράμηνο και ο απολυτήριος βαθμός θα προκύπτει από τις βαθμολογίες των δύο εξαμήνων αλλά και από το βαθμό στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Για τα υπόλοιπα μαθήματα (εξαιρουμένης της Φυσικής Αγωγής, η οποία δεν εξετάζεται), προβλέπεται εξέταση με ωριαίο διαγώνισμα στο πρώτο και στο δεύτερο τετράμηνο, με το βαθμό του απολυτηρίου να υπολογίζεται βάσει της επίδοσης των μαθητών στα δύο τετράμηνα. Σε αυτήν, τη δεύτερη κατηγορία, υπάγονται και τα μαθήματα της κατεύθυνσης (ομάδας προσανατολισμού) όπως τα Αρχαία, η Φυσική, η Χημεία, τα οποία μέχρι πρότινος εξετάζονταν στις ενδοσχολικές εξετάσεις, ασχέτως με την εξέτασή τους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παράλληλα το νομοσχέδιο προβλέπει επιπλέον δύο επιπλέον εβδομάδες μαθημάτων ως απόρροια της περικοπής των εξεταζόμενων μαθημάτων. Οι διδακτικές ώρες θα αυξηθούν και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται στα τέλη Μαΐου.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET