ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τελικά το like στα stories είναι ο νέος τρόπος πεσίματος στα social;

Άκρη κι εμείς δε βγάζουμε.

Στέλα Τσάναϊ

27 Μαρτίου, 2023

Το Insta μας εκπλήσσει συχνά με τις άχρηστες αναβαθμίσεις του. Ναι άχρηστες. Ή για την ακρίβεια, έχουν μία μόνο χρησιμότητα: Να μας μπερδεύουν περισσότερο και να γίνονται +1 λόγος να πονοκεφαλιάζουμε.

Με κάθε update, προτείνω να έρχεται μαζί και ένα εγχειρίδιο όπου θα εξηγούνται οι συμπεριφορές των χρηστών! Γιατί πόσο να αντέξουμε και εμείς; Έχουμε κάψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τι σημαίνει το like στο post, η φωτιά στο story και τώρα το like σε story!

Εκεί που μας βγήκε η ψυχούλα να περιμένουμε μήνυμα ή καμιά αντίδραση, η φάση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη. Οι overthinkers θα με καταλάβουν! Βρε Insta, τόσο καιρό ζητούσαμε αναζήτηση στα views των stories για να μη μας βγαίνουν τα μάτια ψάχνοντας αυτό το ένα άτομο για το οποίο το ανεβάσαμε, και εσύ έφερες… αυτό;!

Μετά από ένα χρόνο εμφάνισης της γ@μωκαρδιάς, ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από αυτή. [email protected] αρέσει το story; Συμπαθεί εμένα; Μου την πέφτει; Who knows?!

Πολλοί υποστηρίζουν ότι όποιος σου κάνει like ενδιαφέρεται μεν, αλλά δεν καίγεται κιόλας.

Είναι κάτι πιο προσωπικό από το like σε post και κάτι λιγότερο από αντίδραση. Είναι σαν το σκούντημα στις καλές εποχές του fb. Προετοιμάζει το έδαφος για το κανονικό γύπινγκ αργότερα… Είναι μια προσπάθεια να γνωστοποιήσει κάποιος την παρουσία του, να πει «υπάρχω κι εγώ εδώ»!

Η άλλη θεωρία, λέει ότι κάποι@ πατάει καρδούλα γιατί τ@ αρέσει αυτό που βλέπει κι όχι το πρόσωπο που το έχει ανεβάσει.

Το πιο φιλικό και ουδέτερο like, που όμως πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι προθέσεις κρύβονται από πίσω. Φαντάζομαι εξαρτάται από το τι έχεις ανεβάσει. Εσένα; Ένα τοπίο; Λόγια; It depends! Επίσης, εξαρτάται από τη σχέση που έχεις με το άτομο που σου στέλνει καρδούλα. Σου είναι παντελώς άγνωστος; Παίζεται κάτι; Είναι φίλ@;

Αν ρωτάς τη δική μου άποψη, η καρδιά σημαίνει ότι ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα. Του τύπου «Δε βαριέσαι; Πάτα το κι ό,τι γίνει!». Αν εσύ απαντήσεις με like σε δικ@ τ@ στόρι, τότε είναι σαν να δίνεις το πράσινο φως να χωθεί στα dm’s σου. Είναι μια νέα μορφή φλερτ ή ένα παιχνίδι για να πάρει κανείς την επιβεβαίωση.

Ουσιαστικά, ρίχνει το μπαλάκι σε εσένα για το αν θα το συνεχίσεις. Φοβάται την απόρριψη βλέπεις! Αλλά τι να το κάνεις αν ντρέπεται να στείλει μήνυμα και να δηλώσει το ενδιαφέρον τ@ με θάρρος, όπως και θα έπρεπε. No offense παιδιά, αλλά προτιμότερο να στείλεις μήνυμα και να φας τα μούτρα σου, παρά να πατάς καρδιά σε ό,τι ανεβάζει! Είναι κάπως… ξενερωτικό.

Σε πιο ύποπτο επίπεδο, οι καρδιές στα stories είναι μια καλή ευκαιρία για τους δεσμευμένους να εκφράσουν ενδιαφέρον χωρίς να φάνε παντόφλα. Το ξέρεις μόνο εσύ και το άτομο που έχει ανεβάσει την ιστορία. You sneaky little thing!

Συμπερασματικά… άντε να βγάλεις άκρη.

Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν γιατί το κάνουν κι εμείς σπάμε αδίκως το κεφάλι μας να βρούμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση.

Γι’ αυτό το λόγο είπαμε να βγούμε στους δρόμους και να πάρουμε τη γνώμη του κοινού, που στην τελική είναι και οι χρήστες του Insta και άρα αυτοί που πατούν/λαμβάνουν καρδούλες!

@neopolisgr Τα συμπεράσματα δικά σας 👀 #greektiktok #fypgreece #instagramstory #instastory #like #stasouistela ♬ πρωτότυπος ήχος – neopolisgr

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET