BINGE WATCHING

Οι ταινίες που πρέπει να δεις για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό!

Ο στόχος εδώ είναι απλός: να σε βοηθήσω να συνειδητοποιήσεις το γεγονός ότι χώρισες και κατ’ επέκταση πως πρέπει σιγά σιγά να ξεπεράσεις τον πρώην σου. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ταινίες για έναν χωρισμό: εκείνες που πραγματεύονται αυτό καθαυτό έναν χωρισμό και εκείνες που περιγράφουν τα στάδια που περνάς μέχρι να ξεπεράσεις τον πρώην αγαπημένο σου. […]

Θεώνη Σταματοπούλου

1 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο στόχος εδώ είναι απλός: να σε βοηθήσω να συνειδητοποιήσεις το γεγονός ότι χώρισες και κατ’ επέκταση πως πρέπει σιγά σιγά να ξεπεράσεις τον πρώην σου.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ταινίες για έναν χωρισμό: εκείνες που πραγματεύονται αυτό καθαυτό έναν χωρισμό και εκείνες που περιγράφουν τα στάδια που περνάς μέχρι να ξεπεράσεις τον πρώην αγαπημένο σου. Για παράδειγμα, χαρακτηριστικό παράδειγμα ταινίας που αφορά χωρισμό είναι οι «500 μέρες με τη Σάμερ».

Οι ταινίες είναι πέρα για πέρα θεραπευτικές. Μας επιτρέπουν να ταυτιστούμε και να ανακουφιστούμε. Μα πάνω απ’ όλα να αντιμετωπίσουμε την απώλεια και να αποδεχτούμε εν τέλει έναν χωρισμό.

1. Brooklyn (2015)

get over ex.jpg1

Μερικές φορές το πιο δύσκολο πράγμα με έναν χωρισμό, είναι να κάνεις και πάλι μία νέα αρχή. Το πώς είναι να ξυπνάς το πρωί, χωρίς να έχεις λάβει μήνυμα καλημέρας από τον πρώην αγαπημένο σου και πώς να κάνεις σχέδια που θα αφορούν μόνο εσένα. Για να συνειδητοποιήσεις ότι μόλις ξεπεράσεις πια οριστικά τον πρώην σου, θα μετατραπείς σε ένα πιο δυνατό και γεμάτο αυτοπεποίθηση άνθρωπο, δες την ξενιτιά της Elli από την Ιρλανδία στην Νέα Υόρκη του 1950.

2. Celeste & Jesse Forever (2012)

get over ex.jpg2

Λένε ότι το ιδανικό είναι να παντρευτείς με τον καλύτερο φίλο σου. Τι θα συμβεί όμως αν συνειδητοποιήσεις ότι ταίριαζες καλύτερα μαζί του όσο ήσασταν φίλοι; Η ταινία αυτή ανακαλύπτει την γκρίζα ζώνη ανάμεσα στη φιλία και την ερωτική σχέση. Δες τη. Κλάψε πολύ. Νιώσε καλύτερα για τον χωρισμό σου.

3. Silver Linings Playbook (2012)

get over ex.jpg3

Δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό από το να βλέπεις κάποιον να αρνείται το τέλος μίας σχέσης. Μόνο όταν ο Bradley Cooper αποφασίσει να αφήσει μία για πάντα τη γυναίκα που τον παράτησε θα καταλάβει ποια πραγματικά είναι η γυναίκα που ήταν στο πλάι του.

4. My Best Friend’s Wedding (1997)

get over ex.jpg4

Βλέποντας την Julia Roberts να ποθεί κάτι που δεν μπορεί να έχει, είναι σαν να ζητάς από μία αγελάδα να κολυμπήσει. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Η Roberts από την άλλη, μας επιβεβαιώνει πως το να ερωτεύεσαι το λάθος άτομο, είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.

5. 500 Days of Summer (2009)

get over ex.jpg5

Ποια άλλη πέρα από τη Zooey Deschanel θα μπορούσε με τόση ευκολία να κλέψει την καρδιά ενός άντρα και να την κονιορτοποιήσει εντελώς; Ο άτυχος Tom θα πρέπει να υπομείνει τους πόνους μίας συνθλιμμένης σχέσης.

6. Blue Valentine (2010)

get over ex.jpg6

Οι. Σχέσεις. Είναι. Δύσκολες. Αφού δεις τη σχέση του Ryan Gosling και της Michelle Williams να συνθλίβεται, θα το καταλάβεις στο έπακρο.

7. Chasing Amy (1997)

get over ex.jpg7

Η ταινία τελειώνει με τον Ben Affleck να συζητά με τον κολλητό του και την κοπέλα του, προτείνοντας μία χαζή λύση για την όλη ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να πείσεις κανέναν – ειδικά τον εαυτό σου – να αποδεχτεί εκείνον/η που αγαπάς.

8. The Hours (2002)

get over ex.jpg8

Ένα από τα πράγματα που αυτή η υποψήφια για Όσκαρ ταινία, καταφέρνει να περάσει τόσο καλά στο κοινό είναι η πιο ειλικρινής φύση της κατάθλιψης. Συγκεκριμένα, της γυναικείας κατάθλιψης. Τρεις διαφορετικές γυναίκες, τρεις διαφορετικές χρονικές περίοδοι, αλλά ένα κοινό συναίσθημα. Η ταινία προσπαθεί να τονίσει ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι απόλυτα μόνος.

9. Eternal sunshine of a spotless mind (2004)

get over ex.jpg9

Έχεις ευχηθεί ποτέ να μη γνώριζες το άτομο που σου ρήμαξε την καρδιά; Ο Jim Carrey κάνει αυτήν την ευχή όσο κάνει τις τελευταίες σκέψεις από τις αναμνήσεις της πρώην του, οι οποίες πλέον θα χαθούν εντελώς. Μερικές φορές, συνειδητοποιεί, ότι η αγάπη δεν είναι αρκετή. Και έτσι είναι.

10. Postcards from the Edge (1990)

American actor Dennis Quaid clasping the face of American actress Meryl Streep in the film Postcards from the Edge. 1990 (Photo by Mondadori Portfolio via Getty Images)

Η αληθινή ιστορία της Carrie Fisher, μίας γυναίκας που προσπαθεί να απεξαρτηθεί και να επιστρέψει στην καριέρας της ως ηθοποιός, την οποία ενσαρκώνει η Meryl Streep. Έχοντας να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των εργοδοτών της, τη μητέρα της και την εξάρτησή της, πέφτει σε αδιέξοδο. Η ταινία κάνει μία σοφή υπόθεση: Πολλές από εμάς έχουμε δυσλειτουργικές σχέσεις με τις μητέρες μας, και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να βάλουμε τα γέλια αντί να τα παίρνουμε όλα στα σοβαρά.

 

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

PLACES TO BE

Horror Things: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει για 6 μοναδικές παραστάσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET