fbpx

Τα σημάδια ότι φοράς λάθος νούμερο σουτιέν και πρέπει να το αλλάξεις άμεσα!


Κορίτσια η αλήθεια να λέγεται, το να βρεις το κατάλληλο σουτιέν, αυτό που θα εφαρμόζει σωστά πάνω σου και θ’ αναδεικνύει το στήθος σου, είναι μία δύσκολη υπόθεση. Σκεφτείτε μόνο ότι 8 στις 10 γυναίκες εκεί έξω φορούν λάθος νούμερο σουτιέν – και κάτι μου λέει πως είσαι κι εσύ ανάμεσα σ’ αυτές.

Ωστόσο, έρχομαι να σε ξεμπερδέψω εγώ, λέγοντάς σου πως all you need to know είναι την περιφέρεια του στήθους σου και την περιφέρεια ακριβώς κάτω από το στήθος σου, τα οποία μετράς με μια μεζούρα και παίρνεις τους αναγκαίους αριθμούς. Και είναι πραγματικά αναγκαίοι, διαφορετικά θα μείνεις ξανά με το λάθος σουτιέν να σου δημιουργεί προβλήματα. Και πώς θα καταλάβεις ότι είναι το λάθος; Τα παρακάτω σημάδια θα σου ανοίξουν τα μάτια:

#1 Το στήθος σου ξεχειλίζει

Μάντεψε τι πάει λάθος. Κατά 99% είναι το νούμερο και μάλιστα αυτό είναι μικρότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε στο μέρος του cup. Πέρα από το ότι δεν είναι ωραίο εμφανισιακά, κυρίως δεν είναι καλό για τη μέση σου. Εφόσον δηλαδή δεν πραγματοποιεί το σκοπό του που είναι να στηρίζει το στήθος σου, το βάρος σου χτυπάει στη μέση και στην πλάτη, με αποτέλεσμα να πονάς χωρίς να ξέρεις το γιατί. Ε, αυτό τα εξηγεί όλα νομίζω.

#2 Σε πιέζει η μπανέλα και πονάει το στήθος σου

Η μπανέλα γενικά δεν είναι καλή για το στήθος, γι’ αυτό μην την προτιμάτε και τόσο κορίτσια. Ωστόσο, όταν τη νιώθεις να σε ενοχλεί παραπάνω από το συνηθισμένο, τότε σημαίνει πως έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου. Με αυτό εννοώ ότι έχεις επιλέξει λάθος νούμερο σουτιέν, και μάλιστα μικρότερο από αυτό που θα έπρεπε να φοράς, με αποτέλεσμα να σε πιέζει και να σε τρίβει σε συγκεκριμένο σημείο ώσπου γίνεται επίπονο. Βρες λοιπόν το νούμερό σου και, σαν φιλική συμβουλή, δοκίμασε τα σουτιέν χωρίς μπανέλα.

#3 Το σουτιέν ερεθίζει το δέρμα σου

Νομίζω ότι αυτό έχει συμβεί σε όλες μας έστω μία φορά. Ο ερεθισμός εντοπίζεται κυρίως πάνω στον ώμο λόγω της τιράντας ή λίγο κάτω από τις μασχάλες, στα πλευρά. Το δέρμα σου και σε αυτήν την περίπτωση, διαμαρτύρεται και κοκκινίζει (ενώ στη συνέχεια ακολουθεί και φαγούρα) ακριβώς γιατί το σουτιέν σου είναι μικρό. Χρειάζεσαι, λοιπόν, οπωσδήποτε μεγαλύτερο νούμερο στην περιφέρεια της πλάτης. Ο κανόνας είναι να τσεκάρεις εάν χωράνε δύο δάχτυλα στο πλάι του σουτιέν όταν το φοράς. Εάν ναι, έχεις επιλέξει το σωστό μέγεθος.

#4 Ξεχειλίζουν παχάκια από το πλάι

Όχι, δεν πάχυνες χωρίς να το καταλάβεις. Το εσώρουχό σου φταίει που τα παχάκια σου ενώ δε φαίνονταν στο σημείο, τώρα είναι εμφανή. Το νούμερο που φοράς είναι λάθος και το λάθος εντοπίζεται στην περιφέρεια της πλάτης. Είτε λοιπόν θα αγοράσεις ένα σουτιέν μεγαλύτερο στην περιφέρεια της πλάτης, είτε θα αγοράσεις μία προέκταση με έξτρα κουμπώματα, για να σου είναι λίγο πιο χαλαρό και να αναπνέεις σαν άνθρωπος.

#5 Υπάρχει κενό στο εσωτερικό του σουτιέν

Προφανώς υπερέβαλλες λιγάκι με το πόσο μεγάλο είναι το στήθος σου. Είναι λίγο πιο σπάνια σαν περίπτωση αυτή, αλλά συμβαίνει κι έχει κι αυτή τις παγίδες της. Η κυριότερη είναι ότι δε δίνει τη στήριξη που θα έπρεπε στο στήθος σου, με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να σε κουράζει, ενώ σε αυτό οφείλεται και το πρόωρο «κρέμασμα», το οποίο στάνταρ δε θέλεις. Δοκίμασε κάτι πιο μικρό λοιπόν, ενώ σαν έξτρα τιπ θα σου έλεγα να σηκώσεις τα χέρια ψηλά όσο το φοράς και εάν αυτό είναι γεμάτο και δεν έχει κενά, τότε μας κάνει!

#6 Οι τιράντες του σουτιέν σε πιέζουν

Εδώ υπάρχουν δύο τινά. Είτε πρέπει απλά να τις χαλαρώσεις λιγάκι επειδή τις έχει σφίξει υπέρ το δέον, είτε το σουτιέν έχει λάθος νούμερο. Δοκίμασε λοιπόν σε πρώτη φάση να τις ξεσφίξεις. Εάν αισθάνεσαι καλύτερα, τότε το πρόβλημα λύθηκε. Εάν όμως παρατηρήσεις ότι με τη χαλάρωση, αλλάζουν πράγματα στη στήριξη του σουτιέν ή στο γέμισμά του, θες άλλο cup.

#7 Σε πονάει η πλάτη σου και ο λαιμός σου

Είτε έχεις επιλέξει λάθος νούμερο και σε τραβάει προς τα κάτω, είτε έχεις σφίξει υπερβολικά το σουτιέν και τις τιράντες μαζί, οπότε πολύ απλά ασφυκτιάς. Επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος το εσώρουχό σου αντί να σου προσφέρει στήριξη, να σε κάνει να καμπουριάζεις κι από πάνω, πρέπει να αλλάξεις μέγεθος. Θες ένα σουτιέν να γεμίζει με το στήθος, αλλά να μην είναι ούτε σφιχτό, ούτε να σε πιέζουν οι τιράντες στους ώμους σου.

#8 Έχεις συχνούς πονοκεφάλους

Απορείς τι σχέση μπορεί να έχει ο στηθόδεσμος με το κεφάλι, έλα όμως που έχει και μάλιστα σημαντική. Όλα μια αλυσίδα είναι στο σώμα μας, και από τη στιγμή που καταπονούμε κάτι, δεν είναι απίθανο ο πόνος αυτός να φτάσει κι αλλού. Εφόσον λοιπόν το σουτιέν σου δε δίνει την απαραίτητη στήριξη στο στήθος σου, τότε οι μύες του πάνω μέρους του σώματος είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν πιο σκληρά για να το αντέξουν. Από τη στιγμή δηλαδή που η πλάτη και ο λαιμός κάνουν αμάν για να τα βγάλουν πέρα με το βάρος, μπορούν άνετα να προκληθούν και πονοκέφαλοι.


cover photo

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET