ΕΛΛΑΔΑ

Γράψτε άκυρο, τα Primark δεν έρχονται τελικά Ελλάδα τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο!

Ήταν πολύ καλό για να 'ναι αληθινό...

Neopolis Team

19 Απριλίου, 2023

Sorry guys, αλλά αναγκαστικά θα πάρουμε πίσω τη χαρά που σας δώσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα Primark στην Ελλάδα υπήρξαν ένα όνειρο που παρά λίγο να γίνει πραγματικότητα με τη συμφωνία της ιρλανδικής fast fashion εταιρείας και του Πύργου του Πειραιά, αλλά το deal δεν έκλεισε και επιστρέφουμε πάλι στα ίδια: στο γέμισμα της βάλιτσας σε κάθε ταξίδι σε χώρα που διαθέτει καταστήματα.

Η απογοήτευση είναι μεγάλη, αφού εξίσου μεγάλες ήταν οι προσδοκίες του κόσμου γι’ αυτό το άνοιγμα στην ελληνική αγορά. Βαρεθήκαμε να αγχωνόμαστε για το αν ξεπερνάει τα κιλά η βαλίτσα, αλλά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για τους επόμενους 12-18 μήνες τουλάχιστον, αφού σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο μέχρι τότε δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξέλιξη και τα Primark θα παραμένουν μια φθηνή πολυτέλεια για τους καταναλωτές ξένων χωρών.

Η εταιρεία έκανε ούτως ή άλλως σχέδια επέκτασης σε Ευρώπη και ΗΠΑ και το γεγονός ότι δε θα έρθει στα μέρη μας δε σημαίνει ότι πατάει φρένο σε αυτά. Τη θέση μας «έκλεψε» η Ουγγαρία, που θα είναι τελικά η 17η αγορά της ιρλανδικής αλυσίδας Primark.

Όσο για τον Πύργο του Πειραιά, μπορεί να χάνει τα Primark, αλλά κερδίζει μια άλλη πολυεθνική αλυσίδα αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, τη JD Sports Fashion, που ελέγχει τα Cosmos Sport από το 2021. Η JD Sports Fashion θα μισθώνει χώρο 190 τ.μ. στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο επιφάνειας 960 τ.μ., με το νέο κατάστημα να έχει συνολική επιφάνεια πάνω από 1.000 τ.μ.

Το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής προβλέπει πως ο Πύργος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους νέους χρήστες στο τέλος του 2023 και θα αποτελέσει το υψηλότερο εν λειτουργία κτίριο της χώρας, μέχρι να δημιουργηθούν τουλάχιστον οι αναπτύξεις στο Ελληνικό. Εμείς θα πάμε όπου μας τάξουν Primark βέβαια.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Σχολιασμός ΟΕΦΕ για τα θέματα Μαθηματικών, Αρχαίων και Βιολογίας!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στη Βιολογία Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στη Βιολογία Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Μαθηματικά Προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Τα θέματα και οι απαντήσεις τους στα Αρχαία Προσανατολισμού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET