ΕΛΛΑΔΑ

Τα Primark έρχονται Ελλάδα και ξεκινούν με κατάστημα στον πύργο του Πειραιά!

Να πέσουν οι υπογραφές παρακαλώ!

Neopolis Team

17 Δεκεμβρίου, 2022

Πάει καιρός από τότε που μιλούσαμε για ένα πιθανό άνοιγμα καταστήματος Primark στην Ελλάδα, και επιτέλους ξανασχολούμαστε με την πιο αναμενόμενη άφιξη που αποτελεί πια λαϊκή απαίτηση αφού υπάρχει μέχρι και αντίστοιχη σελίδα στο fb.

Η δημοφιλής αλυσίδα ακούγεται ότι θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη χώρα μας μέσω του Πειραιά, και συγκεκριμένα τον διάσημο Πύργο του!

Οι πρώτοι ψίθυροι ήθελαν το κατάστημα να στεγάζεται στο Ελληνικό, ωστόσο that’s not the case απ’ ό,τι φαίνεται. Όπως αναφέρει το Euro2day.gr, η ιρλανδική fast fashion αλυσίδα θα καταλάβει τους εμπορικούς χώρους του 1ου και 2ου ορόφου του Πύργου Πειραιά (εμβαδού 6.700 τ.μ), αλλά προς το παρόν δεν έχει υπογραφεί κάποιο συμφωνητικό για να μιλάμε για επισημότητα. Αν ισχύσει ωστόσο, με την περιοχή να έχει πλέον και δικό της μετρό, καταλαβαίνεις ότι οι επισκέψεις μας θα είναι… ας τις πούμε συχνές!

Θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή βέβαια, μιας και η ανακατασκευή του Πύργου θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2023 και θα αποτελέσει το υψηλότερο εν λειτουργία κτίριο της χώρας, έως ότου πραγματοποιηθούν τα έργα στο Ελληνικό. Θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Με τη στέγαση της Primark στους χώρους του λοιπόν, η Ελλάδα θα αποτελέσει την 17η αγορά δραστηριοποίησής της, η οποία ακολουθεί ένα επιθετικό πλάνο επέκτασης σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Σήμερα, διαθέτει περισσότερα από 400 καταστήματα, παρουσία σε 15 αγορές, καθώς πριν λίγες άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Ρουμανία, ενώ στις αρχές του 2023 θα εισέλθει και στη Σλοβακία.

Τον Νοέμβριο του 2022, η διοίκηση της Primark ανακοίνωσε σχέδια για επιτάχυνση του ρυθμού επέκτασης στην αγορά των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, με στόχο να δημιουργήσει δίκτυο 530 καταστημάτων την επόμενη πενταετία. Το παράδοξο είναι ότι η εταιρεία δε διαθέτει ηλεκτρονική παρουσία (παρότι κάτι πήγε να γίνει), οπότε βασίζεται απολύτως στο φυσικό της δίκτυο. Πράγμα που όπως είναι λογικό, οδηγεί σε απώλειες, ειδικά την περίοδο των lockdown το 2020-2021.

Επιτέλους λοιπόν, δε θα χρειάζεται να ανησυχούμε για χώρο στη βαλίτσα στα ταξίδια μας στο εξωτερικό, μιας και όπως όλα δείχνουν σε λίγο θα έχουμε ένα ολόδικό μας φυσικό κατάστημα να σηκωνουμε κάνουμε τα ψώνια μας!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET