Τιβί

Τα Jumbo λάνσαραν την πασχαλινή τους διαφήμιση και κρίντζαρε το είναι μας!

Με βασικό πρόσωπο τον Τάσο Μπουγά, το βλέπαμε να έρχεται.

Neopolis Team

21 Μαρτίου, 2023

Έχοντας εξασφαλίσει στο παρελθόν ονόματα όπως Κατερίνα Στανίση και Άντζελα Δημητρίου, ο πήχης για τις πασχαλινές διαφημίσεις του Jumbo βρίσκεται ψηλά. Α ναι, μην ξεχνάμε και τον Πέτρο Γαϊτάνο το 2019.

Γενικότερα, αποτελούν παράδοση οι διαφημίσεις της εταιρείας αυτήν την περίοδο, όχι απαραίτητα γιατί ενθουσιάζουν τα πλήθη, αλλά περισσότερο γιατί τα διχάζουν. Όπως συμβαίνει και τώρα. Με νέο βασικό πρόσωπο τον Τάσο Μπουγά, aka Πλανητάρχη, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει απαρατήρητο το σποτάκι. Πράγμα που έγινε, εξαιτίας κυρίως των στίχων τού τραγουδιού που λέει στη διάρκεια του σύντομου βίντεο, που λίγο – πολύ, στοχοποιούν μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Παγκόσμια ημέρα ποίησης η σημερινή, διαβάστε και κριντζάρετε με την ψυχή σας στη διασκευή του «Φεγγάρι μου» δια στόματος Μπουγά:

Φεγγάρι εδώ θα ψήσω τον αμνό, γιατί οι vegans με ‘διωξαν απ’ τη Γη μου. Ελάτε κόσμε μου εγώ κερνώ, γιατί είμαι φύλακας και άγγελος του εθίμου. Moon-dance. Γι’ αυτούς η τσίκνα είναι ντεμοντέ, για μένα eau de cologne πολυτελείας. Ελάτε ψήστες μου, καμάρια του λαού μες το ντουμάνι να πνιγεί ο γαλαξίας.

Στη συνέχεια, κρατώντας μια λαμπάδα-μπριζόλα ακούγεται να λέει και ένα «Vegans, μακριά κι αγαπημένοι!», ενώ στη διάρκεια παρακολουθούμε μια γυναίκα ντυμένη λαγουδάκι να χορεύει pole dance.

Τα δύο βασικά ερωτήματα που μας δημιουργούνται βλέποντας το παραπάνω θέαμα είναι: Είστε σίγουρα κατάστημα παιχνιδιών που απευθύνεται σε παιδιά; Και δεύτερον, από πότε μία εταιρεία που πουλάει παιχνίδια, βρεφικά είδη και προϊόντα διακόσμησης, κάνει shade σε ένα μέρος των πελατών της όπως οι vegans, λες και είναι η ψησταριά της γειτονιάς ξέρω ‘γω;

Το να βλέπεις ένα αρνί στη σούβλα να χρησιμοποιείται σαν prop σε μία διαφήμιση είναι από μόνο του προκλητικό, αλλά το να στοχοποιείς συγκεκριμένους ανθρώπους δικαιολογεί τον «εξοργισμό» τους, όπως αρέσει σε κάποιους να γράφουν. Να καταλάβουμε ότι τα μυαλά πίσω από το σποτάκι λατρεύουν τις μπριζόλες τους, αλλά οι κανόνες του promotion είναι αυστηροί.

Ο βιγκανισμός βέβαια δεν είναι ο μόνος που θίγεται στην παραπάνω διαφήμιση. Ο φεμινισμός παθαίνει τα ίδια και χειρότερα, με τη χορεύτρια-λαγουδάκι που χάνεται στο διάστημα όσο ο άρχοντας Μπουγάς την αποχαιρετά με ένα «Bye bye bunny», να μας επιβεβαιώνει ότι τα Jumbo ξεχάστηκαν πού απευθύνονται.

Οι αντιδράσεις που έχει πάρει το σποτάκι δεν είναι και οι καλύτερες, αλλά έχουμε πειστεί ότι αυτό θεωρούν επιτυχία.

Άλλα σχόλια λένε: «Οι διαφημίσεις σας δεν παραλείπουν ποτέ να έχουν τουλάχιστον ένα μισογυνικό, ρατσιστικό ή σπισιστικό μήνυμα», και «Με τους πέντε ψήστες θα μείνετε για πελάτες στο τέλος. Προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να ξαναέρθω στα καταστήματά σας μετά από αυτό. Βάζετε τους ανθρώπους σε κόντρα χωρίς λόγο με μια κιτς, τριτοκοσμική, προσβλητική και σεξιστική σαβούρα».

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Μην περιμένετε την 3η σεζόν του Euphoria πριν το 2025, δε θα έρθει!

EVENTS

Στο AthensPride 2023 στις 10 Ιουνίου φωνάζουμε «Μια φορά και έναν καιρό…διεκδίκησα και πέτυχα»!

EVENTS

To Σymposio Festival επιστρέφει στις 28 Μαΐου για μία δυνατή συνάντηση γαστρονομίας και μουσικής.

BINGE WATCHING

Το Netflix δεν αστειευόταν τελικά, ξεκίνησε τις έξτρα χρεώσεις σε όσους μοιράζονται κωδικούς!

BINGE WATCHING

Ginny & Georgia: Το Netflix ανακοίνωσε την 3η και 4η σεζόν πάνω που αρχίσαμε να ανησυχούμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET