HAPPY BODY

Συνταγές για Τέλεια Διατροφή – MyFlex του Δημήτρη Οικονομάκη

Μία ακόμα φορά βρήκες το θάρρος να ξεκινήσεις γυμναστική και διατροφή, να προσπαθήσεις να φτιάξεις το σώμα που επιθυμείς.

Neopolis Team

3 Μαΐου, 2022

Μία ακόμα φορά βρήκες το θάρρος να ξεκινήσεις γυμναστική και διατροφή, να προσπαθήσεις να φτιάξεις το σώμα που επιθυμείς. Πρόκειται για μια δύσκολη και τρομακτική απόφαση, ειδικά μάλιστα αν το έχεις επιχειρήσει και στο παρελθόν και δεν πήγε όπως θα ήθελες, και θα πρέπει να νιώθεις υπερηφάνεια για τον εαυτό σου.

Τώρα όμως είναι σημαντικό να βρεις τρόπο για να στεφθεί με επιτυχία η νέα αυτή προσπάθεια. Γιατί δεν είναι λάθος ή η καταστροφή όλων των κόπων σου αν υποκύψεις στον πειρασμό και φας ένα μπέργκερ ή χάσεις συνεχόμενες συνεδρίες στο γυμναστήριο.

Το πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους, που τους οδηγεί στο να κάνουν συνεχώς λανθασμένες και σε βάθος χρόνου επικίνδυνες διατροφικές επιλογές για την υγεία τους, είναι ότι δεν γνωρίζουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά των τροφών που καταναλώνουν και πώς αυτά αλληλεπιδρούν με τον οργανισμό τους.

Ο Δημήτρης Οικονομάκης, ύστερα από χρόνια σπουδών και ερευνών, ίδρυσε το MyFlex ώστε να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια αρμονική σχέση με το φαγητό, που θα οδηγήσει σε ψυχολογική και σωματική βελτίωση. Με ποιο ακριβώς τρόπο το καταφέρνει αυτό;

Το μυστικό του προγράμματος MyFlex αλλά και γενικά ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι η ευέλικτη διατροφή. Αντί δηλαδή να επικεντρώνεσαι στο να μειώσεις το πόσο φαγητό καταναλώνεις, είναι προτιμότερο να προσέχεις την ποιότητα του φαγητού.

Είναι υψίστης σημασίας να τονίσουμε ότι δεν μιλάμε για μια προσωρινή δίαιτα που θα ακολουθήσεις για μερικούς μήνες μέχρι να δεις τον αριθμό που τόσο ήθελες στην ζυγαριά και μετά να γυρίσεις πίσω στις παλιές σου συνήθειες. Θα μπορείς πλέον για ολόκληρη την ζωή σου να ακούς το σώμα σου και να του προσφέρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη.

Εννοείται ότι κάποιες φορές αυτό που θα χρειάζεται τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σου θα είναι να φας κάτι ανθυγιεινό ή να φας παρέα με φίλους και συγγενείς. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις ενοχές ή ντροπή για αυτές τις επιθυμίες. Για αυτό μάλιστα στην ευέλικτη διατροφή κανένα τρόφιμο δεν είναι απαγορευμένο. Το μυστικό για να πετύχει η ευέλικτη διατροφή είναι να έχεις κατανοήσει πώς ακριβώς λειτουργούν τα μακροθρεπτικά συστατικά και να ξέρεις πώς θα προμηθεύεις τον οργανισμό σου με την απαιτούμενη ποσότητα από αυτά κάθε μέρα.

Και το καλό είναι ότι όλα τα φαγητά έχουν έστω και λίγη πρωτεΐνη ή υδατάνθρακα να σου δώσουν. Στο κατάστημα με υγιεινά προϊόντα flexstores.gr, θα βρεις μεγάλη ποικιλία από πατατάκια. Αν και πρόκειται για μια τροφή που θεωρείται ανθυγιεινή, τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και για αυτό βρίσκεται εκεί.

Με το να μην φοβάσαι το φαγητό αλλά να το απολαμβάνεις, θα μπορέσεις να κάνεις έξυπνες επιλογές αλλά και να μην μαστιγώνεις τον εαυτό σου όταν υποκύπτει στους πειρασμούς του γρήγορου φαγητού. Μια απλή ματιά στην ιστοσελίδα με τις διατροφικές συνταγές του MyFlex θα σου δείξει πώς με λίγα και αγνά υλικά μπορείς να φτιάξεις μια υγιεινή —και πιο λαχταριστή— έκδοση εκείνου του φαγητού που αποφεύγεις, γιατί δεν θέλεις να χαλάσεις την δίαιτα. Έτσι γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι τα υγιεινά φαγητά είναι και τα πιο νόστιμα.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Glow Expert 4D: Η νέα σειρά του bioten με καινοτομία που παρέχει 4 δράσεις σε 1 επιλογή!

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals γιορτάζουν τρία classic sneakers με την καμπάνια «1000 BACK»!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

‘Sunshine guilt’: Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει ενοχές όταν έξω έχει ήλιο, αλλά θες να σαπίσεις σπίτι!

ΣΤΥΛ

Basic κομμάτια που αξίζει να επενδύσεις για την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET