ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;

Street Food: Το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!

«Έτοιμο φαγητό (μαγειρεμένο ή όχι) που πωλείται στο δρόμο ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο για άμεση κατανάλωση». Αυτό είναι το street food. Φαγητό απλό, φθηνό και… χαλαρό παρά το γεγονός ότι τρώγεται «στο πόδι», το οποίο από λύση έκτακτης ανάγκης, κατάφερε να εξελιχθεί σε απόλυτη γαστρονομική εμμονή!  Το new age street food, κρατά την […]

Neopolis Team

20 Δεκεμβρίου, 2019

«Έτοιμο φαγητό (μαγειρεμένο ή όχι) που πωλείται στο δρόμο ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο για άμεση κατανάλωση».

Αυτό είναι το street food. Φαγητό απλό, φθηνό και… χαλαρό παρά το γεγονός ότι τρώγεται «στο πόδι», το οποίο από λύση έκτακτης ανάγκης, κατάφερε να εξελιχθεί σε απόλυτη γαστρονομική εμμονή! 

Το new age street food, κρατά την πολυπολιτισμική ταυτότητά του, αλλά ξεφεύγει από το γνωστό πλαίσιο hot dog – κουλούρι – σουβλάκι και burger. Στο παιχνίδι μπαίνουν κι άλλες γεύσεις και παίζουν δυνατά. Το πού θα τις βρείτε, το γνωρίζετε: Σε πολυσύχναστους δρόμους και σε ψαγμένα στενά. Σε εστιατόρια (τώρα πιά!) και υπαίθριες παραδοσιακές αγορές. Στις πιο upper γειτονιές και σε εργατικές συνοικίες. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε, είναι το πώς μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας. Η απάντηση κρύβεται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

120 συνταγές φέρνουν το street food στην κουζίνα του σπιτιού σας. Πώς κατέληξαν εδώ; Μέσα από διαρκή αναζήτηση, πολλά ταξίδια και ακόμα περισσότερες δοκιμές. Κοινά χαρακτηριστικά τους; Οι «καθαρές» πρώτες ύλες, οι απλές παρασκευές και η αυθεντικότητά τους – στοιχεία μέσα από τα οποία το street food -αλμυρό και γλυκό- κάνει τη δική του επανάσταση κι εμείς το ακολουθούμε δίχως φόβο, αλλά με πολύ πάθος (κι ακόμα περισσότερη όρεξη!). Πού θα το βρείτε; Στα βιβλιοπωλεία και στο akiseshop.com από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.    

FUN ZONE

Τιβί

17 Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν διάσημους ρόλους και τελικά το μετάνιωσαν!

BINGE WATCHING

‘Emily in Paris’: Βγήκε το τρέιλερ της 4ης σεζόν και τα ερωτικά της Emily παραείναι… complicated!

Τιβί

Η Λίζα από το «Λατρεμένοι μου Γείτονες» κάνει recreate σκηνή, ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις!

PLACES TO BE

Στο ΚΠΙΣΝ έχει sleepover με ταινίες και παιχνίδια ως το ξημέρωμα αυτήν την Κυριακή!

Τιβί

Τα νέα είναι ΣΥΓΚΛΟ: Το GNTM επιστρέφει στο Star μετά το διάλειμμα που έκανε πέρσι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET