UNI LIFE & TIPS

10 στιγμές της φοιτητικής ζωής που είμαστε τέρμα delulu ρε παιδί μου!

Ή αλλιώς, 10 φορές που απλά κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.

Πού θα βρισκόμασταν σήμερα αν δεν ήμασταν λίγο delusional ή πιο σωστά… delulu; Είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που επιβάλλεται να έχεις αν δε θες να καταλήξεις με αγχολυτικά από τα 20 σου.

Τις περισσότερες φορές το να έχεις ψευδαισθήσεις σημαίνει να διατηρείς την ψυχική σου υγεία. Άλλες πάλι, σημαίνει ότι θα πατήσεις τόσες φορές snooze, που το μάθημα θα τελειώσει κι εσύ δε θα έχεις σηκωθεί ακόμα από το κρεβάτι.

Σου θύμισε κάτι το τελευταίο; Ναι, ήταν τότε που πάτησες next episode ενώ είχε πάει 2.00, κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου ότι θα ξυπνήσεις κανονικά για το πρωινό μάθημα της σχολής. Θα έλεγε κανείς ότι η γραμμή μεταξύ delulu και κλόουν είναι πολύ λεπτή…

Αυτές και άλλες ωραίες ψευδαισθήσεις περιγράφουν τέλεια την καθημερινότητα ενός μέσου φοιτητή, και βασικά εξηγούν πολλά για τη ζωή του.

(Τις έχω κι εγώ, αλλά ψιθυρίζω για να μη με ακούσουν.)

«Θα τα καταφέρω να ξυπνήσω στις 8 το πρωί. Βάλε άλλο ένα επεισόδιο να δούμε!» 

Αφού δε μας πιάνουν τα γέλια όταν δίνουμε αυτή την υπόσχεση, καλά πάμε. Σημαίνει ότι είμαστε τόσο άσοι στο να κοροϊδεύουμε, που το πετυχαίνουμε και στον ίδιο μας τον εαυτό.*φιλάει μπράτσο* Το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο όσες φορές και να το κάνουμε: πολύ απλά δεν ξυπνάμε για να πάμε στο μάθημα. Σχολή μπορεί να μην τελειώνεις έτσι, αλλά τις σειρές τις τελειώνεις μέσα σε ένα βραδάκι. Προτεραιότητες yk.

«Θα βγω με τα παιδιά, αλλά δε θα χαλάσω πολλά λεφτά. Πρόμις!»

Αν δε σπουδάζεις κάτι σχετικό με συγγραφή και δε φιλοδοξείς να γίνεις ο επόμενος Ευγένιος Τριβιζάς γράφοντας παραμυθάκια για παιδιά, τότε περιορίσου στο να διαβάζεις μυθοπλασία αντί να την «πουλάς». Ο μόνος τρόπος να μη χαλάσεις λεφτά είναι να μείνεις σπίτι. Άπαξ και περάσεις την πόρτα, αυτόματα εξαφανίζονται 20 ευρώ από την τσέπη σου.

«Πάμε για χαλαρό ποτάκι;»

Όπου βλέπετε αυτή τη φράση, να ακούτε το ακριβώς αντίθετο. Το «χαλαρό ποτάκι» είναι μια κωδική ατάκα που υπονοεί να πας για ξενύχτι που δε θα σου επιτρέψει να ξυπνήσεις το πρωί για να πας για μάθημα. Τόσο απλά.

«Δε χρειάζεται να το σημειώσω αυτό, θα το θυμάμαι!»

Για άτομο που δε θυμάται τι έφαγε χθες για μεσημεριανό, πολλή εμπιστοσύνη έχεις στη μνήμη σου. Ας μην υπερεκτιμάμε τις δυνατότητές μας, ειδικά 9 το πρωί. Ο εγκέφαλος ακόμα παλεύει να διαχειριστεί την πληροφορία ότι είναι ξύπνιος και πιστεύεις θα συγκρατήσει σημειώσεις από τον πίνακα; Στην τελική, όλη νύχτα συγκεντρωνόταν στους υπότιτλους της σειράς από το #1, δεν μπορεί να ασχοληθεί με νέα «πλοκή» τόσο γρήγορα.

«Από τον επόμενο μήνα, κομμένο το ντελίβερι» 

Τι φάση, είναι universal experience αυτό; Τρως το σουβλάκι που έχεις παραγγείλει για 3η φορά μέσα στην εβδομάδα και πάνω στα μισά σε πιάνουν οι τύψεις για τις διατροφικές σου συνήθειες τις οποίες υπόσχεσαι να διορθώσεις από τον επόμενο μήνα. Fast forward στον επόμενο μήνα, θυμάσαι ότι κι ο ντελιβεράς έχει να ταΐσει μια οικογένεια και η φιλανθρωπική σου καρδιά δε σου επιτρέπει να κόψεις τις χορηγίες.

«9 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα; Μια χαρά, μου φτάνουν»

Σπαταλάς, σπαταλάς, σπαταλάς, μέχρι που ο λογαριασμός πέφτει σε μονοψήφιο χωρίς καν να το καταλάβεις. Και αντί να πανικοβληθείς και να ορκιστείς ότι την επόμενη φορά θα φερθείς πιο ώριμα κι ενήλικα, κάνεις gaslight στον ίδιο σου τον εαυτό και τον πείθεις ότι μια χαρά θα βγάλετε το μήνα. H μόνη που μπορεί να το πιστέψει με εσένα είναι η Yolanda Hadid με το almond diet της!

«Μη βλέπεις που με έχει στο διαβάστηκε 3 μέρες, με θέλει, απλά μου κάνει τ@ δύσκολ@»

Στα ζητήματα καρδιάς γενικότερα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κάπου παύουν να είναι ψευδαισθήσεις και γίνονται παράνοια. Αλλά αν αυτό μας κρατά μακριά από το να πληγωθούμε, ας είναι. *φοράει την κίτρινη περούκα για ολοκληρωμένο λουκ*

«Θα ξυπνήσω νωρίς να διαβάσω πριν την εξέταση»

Από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας έχει δώσει το πανεπιστήμιο, είναι να μην πιστεύουμε ποτέ τις υποσχέσεις που δίνουμε λίγο πριν και μετά τα μεσάνυχτα. Είναι ύπουλες και δίνονται κάτω από μη ευνοϊκές συνθήκες (βλ. νύστα, βαρεμάρα, late night existential crisis). Γενικά στη φοιτητική ζωή αποκτάς κάποια trust issues απέναντι στον εαυτό σου, γιατί έδωσες πολλές υποσχέσεις και δύσκολα να τήρησες μία. Είναι ένα μάθημα ζωής.

«Κοίτα, αν βάλω τη λογική μου να δουλέψει την ώρα της εξέτασης, το 5αράκι το ‘χω!»

Και μόνο που πιστεύεις ότι η κοινή λογική αρκεί για να τελειώσεις πανεπιστήμιο, είναι ένας καλός λόγος να μην εμπιστεύεσαι τη λογική σου. 💀 Πολύ θα ‘θελα να δω ένα φοιτητή Ιατρικής να γιολάρει σε περίοδο εξεταστικής και απλά να συγκεντρώνεται λιγάκι παραπάνω όταν παίρνει τα θέματα.

«Το επόμενο εξάμηνο θα κάνω παπάδες!»

Το επόμενο εξάμηνο θα ψάχνεις παπά να εξομολογηθείς τις αμαρτίες σου για όλο το έτος. Όταν τελειώνει ένα εξάμηνο στο οποίο δεν έχεις πάει καλά, σε πιάνει ο πόνος να στοχεύσεις υψηλότερα για το επόμενο. Αυτό μέχρι να ξεκινήσει όντως το επόμενο και να συνειδητοποιήσεις ότι βαριέσαι το ίδιο με το πρoηγούμενο να κάνεις την οποιαδήποτε προσπάθεια.

Και τώρα μπορείς να συνεχίσεις να έχεις ψευδαισθήσεις μέχρι να έρθει ένας φίλος να σου κάνει reality check!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET